Tweakers

21 reviews

Motorola Moto Z2 Play Dual Sim 4GB RAM / 64GB Opslag Grijs

Prijs
€ 249,99
Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Motorola Moto Z2 Play Dual Sim 4GB RAM / 64GB Opslag Grijs Review

Rick-Jan Testpanel 6 september 2017, 131 views Testpanel

Motorola Moto Z2 Play Dual Sim 4GB RAM / 64GB Opslag Grijs

Snel en mooi toestel welke ook nog eens ondersteuning bied voor Moto Mods. Deze zijn helaas aardig aan de prijs en niet elke Mod is even goed geslaagd.

Pluspunten

• Android draait soepel.
  • Moto Mods.
  • Always-On Scherm.
  • 64GB Opslaggeheugen +Micro SD.
  • Moto Acties.
  • Snelle vingerafdrukscanner.
  • Scherm.
  • Bouwkwaliteit.

Minpunten

• Accucapaciteit t.o.v. zijn voorganger.
  • Moto Mods niet altijd geslaagd.
  • Geen Wi-Fi AC.
  • fotokwaliteit bij weinig licht.

6-9 2017: Eerst versie online, wordt nog aangevuld met extra foto's en Moto Mods ervaringen.
Inleiding
Ik was een van de gelukkigen die uitgenodigd werd voor het Moto testpanel. Aan het begin werd er een presentatie gegeven door Motorola waarin het toestel werd gepresenteerd. Vervolgens kregen wij de mogelijkheid om de Motorola Mods en de camera te testen. Aan het eind van de avond was ik ook nog een van de winnaars die het toestel mee naar huis mocht nemen.
In deze review zal ik het voornamelijk hebben over het dagelijks gebruik. Benchmarks zijn naar mijn mening leuk om toestellen onderling te vergelijken, maar in dagelijks gebruik draai je die niet. Zal ik de telefoon vergelijken met de voorganger van dit toestel, de Motorola Z play, (hierna genoemd Z of ‘’voorganger’’) maar ook zal ik het toestel op zich reviewen. Enkele genoemde voordelen van de Z2 play vergeleken met zijn voorganger:
-Dunner, lichter
-Betere SOC
-Verbeterde camera
- Verbeterde vingerafdrukscanner
Over onder andere bovenstaande voordelen zal ik in de volgende hoofdstukken reviewen.
• Featureset
Deze telefoon blinkt uit met zijn 5,5 inch oled scherm, stoer design en natuurlijk bovenal de Moto Mods ondersteuning. Op mijn Moto Z heb ik Mods vrijwel niet gebruikt, maar na deze getest te hebben op het event met de Z2 heb ik toch een Mod aangeschaft, zie verderop in de review. Tijdens het Motorola-Tweakers event heb ik de volgende Mods kunnen testen:
-Verwisselbare covers
Leuk om je eigen draai aan de telefoon te geven, ik geef echter de voorkeur aan een hoesje aangezien de cover alleen de achterkant beschermd.
- Moto powerpack
Dit vind ik een erg interessante Mod, zodra je de powerpack aansluit wordt meteen de powerpack herkend. Hierna heb je de keuze om de telefoon te laden tot 100%, of de accuspanning op 80% te houden om energie van de powerpack te besparen. Deze Mod vervangt een powerbank naar mijn mening.
-Beamer
De beamer werkt ook vrijwel meteen als je m aansluit. De kwaliteit is oké mits je je in een niet al te verlichte ruimte bevind. Bij wat licht welke er van de lampen van de testruimte kwam werd het geprojecteerde beeld een stuk slechter zichtbaar. Ik vind het zelf voor de geadverteerde prijs (€299,00) het geld niet waard.
-Hasselblad Camera Mod
Een interessante Mod als je veel foto’s maakt met de Moto. De foto’s zijn van goede kwaliteit en de grip op de telefoon wordt een stuk beter. Het grootste pluspunt is de optische zoom van de Haselblad. De integratie met de camera werkt ook erg goed, zodra je de camera app afsluit wordt ook de lens naar zijn standaard stand terug gebracht. Als je veel foto’s maakt met je smartphone een aanrader ondanks de ietwat hoge prijs (€250).
-JBL Soundboost 2 speaker
Ook dit vind ik een erg interessante Mod welke ik overweeg aan te schaffen. Geluid wordt meteen overgeschakeld naar de speaker zodra de Soundboost aangesloten wordt. De kwaliteit is na even geluisterd te hebben (erg lastig in een drukke volle ruimte met medetweakers die hetzelfde aan het doen zijn ;) ) een stuk beter te noemen dan de standaard speakers. Vooral de Bass is veel meer aanwezig en het geluid wordt ook wat ‘’voller”.
• Bereik
Bereik is prima te noemen, geen problemen ondervonden. Ik reis naar school via de trein en ook bij de gebieden met minder dekking blijf ik verbinding houden. Wat dit betreft geen verschil merkbaar ten opzichte van de z. Wi-Fi bereik is ook prima te noemen, ook als je jezelf wat verder weg van de AP bevind. Wel jammer dat de Z2 geen AC ondersteund, maar vooralsnog is N snel genoeg voor mijn gebruik.
• Accuduur
Dit is naar mijn mening het grootste minpunt aan de Z2 ten opzichte van zijn voorganger. De capaciteit bedraagt 3000mAh i.p.v. de 3500mAh van de Z. Aan het eind van de dag met de apps die ik voornamelijk gebruik: Internet via Wi-Fi en 4G, Google Chrome, WhatsApp en Spotify houd ik aan het einde van de dag gemiddeld 40% over. Voor mij is dit voldoende echter had ik met hetzelfde gebruik met de Z nog zeker 60% over. Dit is toch voor mij een reden om de telefoon elke dag op te laden i.p.v. om de 2 dagen. Ik zal de telefoon nog uitgebreider testen met extreem gebruik. Ook heb ik sinds kort de Motorola Turbopack binnen, welke ik ook nog zal testen.
• Gebruiksgemak
Motorola heeft Android bijna niet aangepast en alle functies bevinden zich waar je deze zou verwachten. De moto acties vind ik zelf een erg fijne aanvulling. De acties bestaan uit verschillende handgebaren of acties die de sensoren in de telefoon gebruiken. Zelf ben ik een enorm fan van het activeren van de zaklamp door 2x te schudden. Ook de camera activeren door met je pols een draaibeweging te maken wordt door mij regelmatig geactiveerd.
• Scherm
Het scherm is scherp genoeg voor de grootte, en het oled scherm vind ik zelf mooier dan de Z. Zwart is echt zwart en ook de kleuren heb ik op kleurmodus levendig laten staan, het is mooi zonder dat het overdreven wordt. Zeker naast elkaar is wit echt wit waar het bij de Z een meer geliger kleur was. Dit is natuurlijk per paneel verschillend maar ik ben erg blij met het scherm van de z2 Play. De moto z2 play heeft naar mijn mening ook een duidelijkere Always-on scherm met een aanduiding voor de resterende accucapaciteit.
• Design
Vergeleken met de Z play is het toestel een stuk dunner en voelt deze ook lichter aan. De Z2 geeft meer een premium feel! De voorkant is wat meer afgerond wat ook een fijner gevoel in de hand geeft. Ook de vingerafdrukscanner is een stukje groter geworden, ik vind m zelf ook meer bij het toestel passen.
• Bouwkwaliteit en afwerking
Persoonlijk een groot pluspunt voor mij vergeleken met de Moto Z. Grootste design verbetering: De Z2 is van metaal i.t.t. de Z welke een achterkant van glas heeft. Deze beschadigde erg snel en ook was deze erg glad. De Z2 heeft een metalen behuizing welke minder snel krast en ook nog eens een stuk steviger aanvoelt ondanks dat de z2 dunner is dan zijn voorganger.
• Stabiliteit en betrouwbaarheid
Geen issues, telefoon draait stabiel en na 1,5 week nog geen crashes of vast lopers gehad. OS draait soepel en multi tasken gaat erg vlot. De z2 is erg responsive en waar ik met de Z nog eens had dat de vingerafdrukscanner weigerde is dat met de z2 absoluut niet het geval. Mijn vingerafdruk wordt direct herkend en ook bij apps met vingerafdruk login ondervind ik geen problemen.
• Beeldkwaliteit opname
Hieronder enkele foto’s geschoten met de Z2 play. Persoonlijk vind ik de foto’s met goed licht een stuk betere dan zijn voorganger, helaas ben ik in low light situaties nog niet overtuigd. Meerdere foto’s volgen nog.
• Prijs
De goedkoopste prijs waarvoor je een Moto Z2 Play kan aanschaffen is op 6 september 2017 €400. Hiervoor krijg je de variant met 64Gb opslaggeheugen en 4GB RAM. De en Moto Mods ondersteuning en Oled scherm vind ik zelf een rechtvaardiging voor de prijs. De upgrade van een Z Play naar een Z2 play zal ik niet aanraden, hiervoor is er te gering verschil. Als ‘nieuw’ toestel of upgrade vanaf een ouder device vind ik dit een erg goed toestel. Hij doet qua smoothness niet onder voor high end toestellen.
• Algemene beoordeling
Ik ben zeer enthousiast over de Motorola Z2 Play. Voor mij zijn een goed scherm, stevig design en een snelle Android ervaring van belang. Deze punten maakt de Z2 play voor mij meer dan waar. Met de Z2 heb ik het idee een telefoon van 800€ te gebruiken terwijl dit toestel op dit moment 400€ te verkrijgen is en midrange specificaties heeft. De Moto Mods vind ik interessant, hoewel wel duur voor wat ze bieden.

Heb jij ook een Motorola Moto Z2 Play Dual Sim 4GB RAM / 64GB Opslag Grijs?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren