Geweldige laptop, uniek design en zeer goede prestatie.
Pluspunten
- Solide
- Goeie grafische performance
- Heerlijk speakergeluid
- Gewoon snel
- Voor de hardware, lange accu levensduur
Minpunten
- Zonder accustroom niet boven 30FPS
- Bepaalde randjes/hoekjes zijn lastig schoon te maken
- Bijgeleverde Lenovo software beetje nutteloos
Deze laptop is een zeer goede aanrader voor de gemiddelde gamer en/of editor.
De snelheid van de i7 processor in combinatie met de power van de GTX960M gaat heerlijk samen en zorgt voor een zeer goede performance output.
Geef dit setje nog eens een SSD voor een immense laadtijd vermindering en 1TB aan HDD en je hebt ruimte zat voor grotere MMO's en dergelijke die dan ook nog eens lekker sappig smooth runnen. Vlotte 16GB aan RAM helpt hier ook zeker bij.
Het 1920x1080 IPS-scherm heeft voor een IPS-scherm nog eens heerlijke kleur/contrast, en vergeleken met vorige TN-panelen die ik heb gehad, outperformt hij ze makkelijk allemaal. Dikke plus voor het scherm dus.
De laptop is ook zeer solide aangezien het grootste gedeelte van aluminium is gemaakt, dus als hij per ongeluk ergens hard op terecht komt, zit er hooguit een krasje op maar de binnenkant wordt goed beschermd. Nou denk je, aluminium? Dat maakt dat ding toch veel te zwaar?? Ook dat viel mij weer mee met zijn 2.6KG. Oké, misschien niet geschikt voor onder de arm ergens naartoe mee te nemen maar in een tas is dit zeer zeker goed te doen.
Ook de accu performt boven mijn verwachtingen qua levensduur aangezien deze met power saver modus aan en dichtgeklapt alsnog via de ingebouwde JBL speakerset alsnog ruim 4 uur muziek voor een barbecue kon draaien, en nog pittig hard ook
De enige "minpunten" zijn dat wanneer je een spel speelt zonder de stroom er aan dat ie niet boven de 30FPS komt qua prestatie, dat het unieke design er voor zorgt dat bepaalde randjes alleen goed met een tandenstoker schoon te maken zijn en dat de bijgeleverde software meestal niet veel extra waarde heeft. Maar dit zijn details bij een geweldig totaalpakket en zeer te overzien. (Tandenstokers zijn niet al te duur.

Als je er een wat grafisch zwaarder spelletje op gaat spelen gaat hij wel best hard blazen aan de achterkant om gekoeld te blijven maar dat is op een LAN na dan, zeer te overzien. (Het is dat iemand vertelde dat hij de hele tijd tegen zijn warme lucht zat te blazen haha).
Het totaalpakket is een mooie, zeer sterke laptop die je trots naar een LAN mee kunt nemen en niet eens zo gek duur is. Één van mijn betere aankopen.