Inleiding
Viola en ondertussen is dit al m'n tweede review,aangezien ik niets nuttigs te doen had besloot ik een review te schrijven over m'n inmiddels 3 jaar trouw werkende GSM.Aangezien deze GSM al vrij oud is en niet meer verkocht wordt moet je deze review vooral niet lezen als je op zoek bent naar een niuewe GSM,echter als je 10 min wilt doden hierbij de perfecte manier.
Algemene beoordeling
Heb deze GSM al 3 jaar in gebruik en werkt nog altijd fantastisch moet ik zeggen.Toen ik deze GSM kocht waren er voor mij enkele criteria namelijk:
-hij MOEST een camera hebben en hoe meer MP hoe beter(ja, ik was toen dwaas)
-Ik moest er muziek mee kunnen beluisteren.
-Ik moest er als het nodig bleek er nog geheugen bij kunnen steken
-hij moest betaalbaar zijn (wat in die tijd nog niet evident was omdat vanaf het moment dat er een geheugenslot en een mp3-functie inzat de prijs gigantisch groeide)
Overigs ter zijde voor deze GSM gebruikte ik een of oude Siemens-GSM die amper een kleurenscherm had,dus toen ik deze kreeg was ik echt onder de indruk.
Featureset
De GSM komt met
-de GSM
-een oplaadkabel
-een usb-kabel om de GSM aan te sluiten op de PC.
-een CD met allerlei software en drivers.
-oortjes
Over het algemeen ben ik erg tevreden over de featureset maar er is 1 ding dat mij echt mateloos
irriteerde namelijk het feit dat als je de GSM frequent gebruikte als mp3-speler, de connector waarmee je de oortjes op de GSM aansluit er uit springt en je maar geluid kreeg via 1 oortje en dit is zeker niet mijn schuld omdat mijn neef ook een Sony erricson heeft en exact hetzelfde probleem heeft.

Ook is het wel het vermelden waard vind ik dat een van de oortjes na 2 jaar er gewoon de brui aan had gegeven.Dit samen met het feit dat na een verloop van tijd bleek dat 512 mb toch te weinig was om heel m'n muziekcollectie(ja,ik luisterde toen naar erg weinig muziek je moet er niet mee lachen

) erop te zetten leidde tot de aankoop van de Ipod nano 4g.
Bereik
WTF bereik?! is m'n eerste gedachte bedoelen ze hiermee bleutooth of echt het bereik van de GSM(van hoever je kan bellen)in elk geval moet ik zeggen dat ik nog nooit last heb gehad van een of andere storingen terwijl ik aan het praten was,dit zal wel grotendeels te danken zijn aan het feit dat ik toch wel in een redelijk grote stad woon,hierover dus niets negatiefs.Over de bleutooth bereik kan ik kort zijn deze is genoeg om een paar thema's of nummers over te zetten maar niet meer dan dit aangezien het toch wel redelijk traag gaat allemaal.
Accuduur
De accuduur is naar mijn mening dik in orde; ik hang m'n GSM meestal 1 keer per week aan het elektriciteitsnet omdat hij dan echt op is.De laatste tijd gebruik ik hem niet veel meer maar als ik me het goed herinner ging de telefoon bij intensief gebruik ongeveer 3 dagen mee.
Gebruiksgemak
Het gebruiksgemak is echt wel top vind ik en de moderne telefoons zouden er wel eens van kunnen leren

.Zo is er een speciale knop,die je kunt gebruiken om terug te gaan naar het vorige menu(zoals de menu-knop bij een iPod zou je kunnen zeggen).Verder is de interface zeer sober gehouden zodat zelfs een leek ermee kan omgaan.
Design
Tja, dit is een minder positief verhaal,deze GSM is namelijk (redelijk) dik.Maar dit heeft ook z'n voordelen namelijk dat hij zeer solide is,voor de rest ga ik het kort houden:de GSM is zwart geschildert en langs de rand heeft hij een metalen plaatje wat hem wel een chique uiterlijk bezorgd.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit is naar mijn mening dik in orde het plastic is op geen enkele plaats bekrast,op het scherm is er wel een piepklein krasje dat er na een jaar ofzo opkwam maar vraag me niet hoe, want voor de rest is het scherm ook krasbestendig.
Stabiliteit
Over de stabiliteit zal ik kort zijn de kleine OS die sony erricson ervoor gemaakt is,is echt retestabiel want bij mij heeft de GSM nog nooit vastgehangen

Prijs
Toevalig hebben wij onlangs nog een foldertje gekregen van Phonehouse waar deze GSM te koop was voor 100 euro dit vind ik persoonlijk iets te duur,want je zou nu een betere GSM kunnen kopen voor 100 euro denk ik,echter toen ik hem kocht was de prijs/waar verhouding wel goed te noemen(ik had hem gekocht voor 160 euro).
karma:ching,ching