Epson Perfection V700 Photo Review

15 januari 2010, laatste update op 15 januari 2010, 5.640 views Rapporteer

Ik heb de Epson Perfection V700 Photo ruim 3 jaar geleden aangeschaft, met als doel archieffoto's te digitaliseren op het werk. Ik ben als grafisch ontwerper in dienst van een architectenbureau.
De combinatie van deze scanner met de bijgeleverde software van Epson werkt naar believen, zowel op Mac als op Windows-platform, en heeft veel mogelijkheden om materiaal te digitaliseren.
Ik gebruik de scanner vooral voordigitaliseren van fotoafdrukken (vergrotingen)digitaliseren van dia'sdigitaliseren van gedrukt materiaalAlles vooral voor voor archiefdoeleinden.

Pluspunten

• Snel, kleurkwaliteit is superieur, resolutie fantastisch.

Minpunten

• Epson-support valt tegen. Software lijkt af en toe wat buggy, maar dat kan evt. aan een 64-bits OS liggen.

Ik gebruik de scanner vooral voor
  • digitaliseren van fotoafdrukken (vergrotingen)
  • digitaliseren van dia's
  • digitaliseren van gedrukt materiaal
Alles vooral voor voor archiefdoeleinden.

De resolutie is fantastisch, de kleurdiepte idem, en met behulp van de scansoftware kun je op basis van je scan preview de kleuren bijstellen vóór je de definitieve scans maakt.

De scanner is snel, en een preview is al helemaal zó gemaakt.

Er zijn allerlei dia-adapters bijgeleverd, voor o.a. 6x6, en 35 mm dia's. Bij gebruik als flatbed-diascanner kun je tot 12 dia's per keer tegelijk scannen, dat gaat geheel automagisch. Belichting gebeurt via het belichtingsdeksel.

De kleurkwaliteit en reolutie van de scans kan echt goed genoemd worden. Als je duizenden dia's hebt, en je wilt echt een goed resultaat, dan is deze machine echt een aanrader.

De software is in staat met behulp van o.a. 'ICE' on the go je matige foto's op te krikken, stof en krassen te verwijderen, belichting te corrigeren (o.a. tegenlicht) en vergroten is ook al geen rpobleem, vanwege de enorme resolutie van e scanner.

Er zijn overigens 2 aparte opname-units: één voor 'flatbed' en één voor dia's.

Op aanraden van mij hebben nog een paar collega's (amateurfotografen, die net overgestapt zijn op DSLR) deze ook aangeschaft, om hun oude foto's en dia's te archiveren.

Heb jij ook een Epson Perfection V700 Photo?

Wat zou je zeggen van de medium format fotografen die nog op film werken?
Noem maar eens een ander betaalbaar apparaat om je negatieven mee te scannen?

Dus een niche voor het bedrijf dat zelf een dergelijk apparaat op de markt zet tegen een acceptabele prijs met een service zoals wij dat gewend zijn.
Amerikanen kennen het woord niet eens.
Dus inderdaad, liever geen tenenkrommende documentaires over "Amerikaanse" service.