Sharkoon TG5 Glass Blue

Prijs
€ 129,03
Specificaties Tower • 5 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Sharkoon TG5 Glass Blue Review

Consigliere 2 september 2017, 2.103 views
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sharkoon TG5 Glass Blue

Buiten de kleine minpuntjes om heb je aan de TG5 van Sharkoon een Topper van een kast. 3fans voor 1 achter en blauwe LED zorgen voor een dat je kast mooi oplicht door de glaspanelen heen. De PSU cover maakt het geheel helemaal af !

Pluspunten

• Glas !! is toch echt in tegenwoordig en Sharkoon speelt daar goed op in !
  • PSU cover en de sleuf in de moederbordplaat maken er een strak geheel van
  • LED Fans in 4 kleuren en zelf een RGB stond er op de verpakking
  • Waarom een concept verbeteren als je hem kan tweaken.
  • De makkelijke filters en de vernuftige filters achter het voor paneel

Minpunten

• Iets scherpere randjes op de SSD
  • Fancontroller had zeker een pluspunt geweest
  • Keuze wel of geen molex had mooier en strakker geweest

Sharkoon TG5 met Tempered Glass... Het lijkt erop dat Sharkoon een Wizard heeft zitten die de een na de andere kast uit de hogehoed trekt. Heb je net de BW9000-w met glass panel gehad staat er al weer een TG5 met tempered glass en met Color LED fans... Denk je zo dat ging vlot. Wat denk je ... Weer een nieuwe kast van Sharkoon de AI7000glass. Maar deze keer de TG5. Wat kunnen we nog meer verwachten of is er al wat we nog niet gereviewd hebben. De Mechanical lowprofile keyboard. De gaming chair. New power supply’s. De AI7000glass.

Sharkoon TG5

De eerste indruk die ik krijg van deze kast. Ik ken hem al een tijdje... als ik hem zo bekijk is hij vernieuwd maar ik ken hem toch. Op welke lijst hij dan? Juist de DG7000 het interieur is nagenoeg hetzelfde als de DG7000 maar nu met een zwart moederbord tray en andere front en zijpaneel. Ook zien we dat het zijpaneel aan de "achterkant “van dezelfde dikte is gemaakt zoals bij de DG7000. Dit kan en mag naar mijns inziens wel iets dikker. Aangezien het nu wat cheapy overkomt. Maar goed dit is dan ook niet het topsegment kast maar wel met een Glaspaneel! ook zien we de PSU-cover terugkomen die we nou net wel/niet wilde zien in deze build. Niets te nadelen van deze build maar ik heb voor deze build ook de nieuwe ICEWIND-voeding gebruikt. Die met fully sleeved kabels wordt geleverd. Hier verder door wat info nog over.

De Sharkoon TG5 dus. Na hem uit zijn veilige omgeving gehaald te hebben en zijn antistatische doek en alles er eens afgehaald te hebben zien we zowat op een paar puntjes na precies de DG7000 maar dit mag zeker de pret niet drukken. Wat zien we nog meer. We komen voorin de kast 3x 120 mm fans tegen en achterin 1x 120 mm fans. Helaas vind ik zitten aan de fans 3pin stekkers en van die ouderwetse molex stekkers. Waardoor iets clean wegbouwen waar je duidelijk ziet dat de TG5 voor gemaakt is niet gaat lukken... een 3pin aansluiten op je moederbord is zeker niet erg. Alleen als er dan molexstekkers rondzwerven door je kast maakt het geheel meteen minder mooi. Dus die laten we dan ook maar gewoon lekker achter het moederbord/ achter de PSU-cover.

Achter de moederbord tray zien we plek voor 2 SSD's die in een speciaal gemaakte ssdhouder kunnen... (Damn deze dingen zijn scherp). Onder de PSU-cover hebben we plek voor 2 x 3,5inch schijven maar ik ga die gebruiken voor mijn SSD en mijn HDD. En dit puur zodat ik de kabels beter kwijt kan en de volle ruimte wil benutten om mijn andere kabels kwijt te kunnen.

Boven op de kast en onder op de kast vinden we een filter die we kennen van de kasten DG7000/ BW9000-w en BW9000-w Glass/ de M25w en de andere met dezelfde opbouw. Persoonlijk vind ik dit een wat summiere oplossing maar wat maakt het uit het werkt dus waarom niet. Maar wat is de TG5 dan anders van de DG7000. Zoals ik al aangaf de fans. Maar ook het glazen zijpaneel en het frontpanel. Deze is van tempered glass die verwerkt is in de plastic kap. die heel slim is afgewerkt met sleuven voorzien van Filters! met een heel simpel maar vernuftig trucje kun je de filters eruit halen en schoonmaken zonder allerlei poespas. Enige nadeel is het frontpanel moet eraf en dan is het bijna niet mogelijk om met je altijd vette vingers. Hoe goed je ze ook wast aan het glas te zitten en dus weer moet boenen boenen boenen: D.
Specs:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Inbouwen.
Wat ik meestal doe als ik een kast heb om te reviewen is om mijn hardware over te zetten in de nieuwe kast. Vernaggel ik dat. komt er ook geen review. Maar juist. De review is er dus ook deze keer heb ik alles weer heel over weten te zetten en aan te sluiten. Mijn hardware uit de Dark base pro900 van BeQuiet in een vele malen kleinere TG5... Dat past helemaal niet !!!!! jawel. Heb minder vrije ruimte overal maar het past zeker wel. Behalve mijn 280 Silent loop. Die heb ik er helaas uit moeten laten. Maar heb een prima kereltje gevonden die de klus ook kan klaren op een niet overgeklokte CPU. (TX3i van Coolermaster). Even opzoek in het doosje van de accessoires naar de juiste schroefjes geleverd met ringetjes om alles netjes in te bouwen zoals het hoort.

Na mijn super actie om het moederbord erin te schroeven en het I/O panel te vergeten. Zit het moederbord erin. Met iets ruimte boven waar je 1 fan boven kan plaatsen. En een aantal mm beneden zit het ATX-moederbord erin... het opbouwen voor de rest stelt allemaal niet veel voor en ook de GTX1070 kan makkelijk geplaatst worden zonder moeite of weghalen van componenten. Plus punt Sharkoon! Zoals ik eerder aangaf heb ik bij deze review de ICEWIND-voeding van Sharkoon gebruikt met de gesleevde kabels. Prachtige PSU en doordat hij modulair is hebben we veel kabeltjes niet nodig. En dus weinig proppen onder de PSU-cover. Of het ligt aan de PSU of dat de rubbertjes plakker van sharkoon een slechte dag had. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het een klein gevechtje was om de PSU omlaag gedrukt te krijgen terwijl je de schroefjes erin doet. De rubbertjes zijn iets te hoog waardoor je niet goed de PSU vast kan schroeven. Dit zal zeker na mate de PSU er langer inzit wel iets afnemen maar de eerste keer is het best stoeien.

In een uitsparing in de PSU-cover kun je alle kabeltjes doen voor je HD-audio je power knop de usb2 kabel enz. enz. wat onderop je moederbord aansluit. Zo ook de USB 3 kabel. Die hier beschikt over een 2.0 header die op minder dan 4 cm zit van de USB3 stekker... dit staat lelijk in je kast... maargoed je doet er verder niets aan maar zeker wel een verbeterpuntje. Wat wel weer slim is en goed meegenomen uit de DG7000 is de gebogen plaat waar je de kabels achterlangs kunt duwen en zo de kabel ziet verdwijnen en niet het gat zien! Duimen omhoog again! Ook de manier hoe de GPU dubbel wordt geborgd is goed en over genomen van de DG7000.

Wat houden we dan nog over om te bespreken. De Fans inderdaad. De Sharkoon TG5 beschikt over 4 fans van 120mm met in mijn geval blauwe led. En zoals te zien op de Sharkoon site heb je hem in Rood blauwwit en groen... zal ik eens een geheim verklappen... op de doos stond een 5de hokje die aangevinkt kon worden... RGB !!!!!!! juist de TG5 komt hoogstwaarschijnlijk ook in de RGB-uitvoering. Of dit zal zijn 7 kleuren of 16,8miljoen is nog allemaal niet duidelijk. Wel duidelijk is dat hij op de doos staat en dus ook hoogstwaarschijnlijk komt.

Wat zou er naar mijns inziens anders/ beter kunnen in de Sharkoon TG5. Sowieso moeten we af van de oerlelijke Molex stekkers. Doe ze dan er los bij dat we zelf kunnen kiezen of we de 3pin gebruiken of de molex aansluiten. De SSD sloten mogen minder scherp het ziet er nu wat gehaast uit. De rubbertjes waar de PSU op rust mogen net even wat minder hoog en de achterplaat mag van iets steviger kwaliteit. Wat volgens mij echt een hele grote pluspunt zal zijn. Een 5 a 7 cm extra boven het moederbord zodat je een aio kwijt kan en een fan controller zou het geheel echt helemaal afgemaakt hebben. Dan hebben we nog 1 puntje die je misschien niet opgevallen is of juist meteen. Je kunt geen dvd-lezer meer kwijt. Daar zit een fan en ook geen mogelijkheid deze in te bouwen. Je moet dus of alles op usb hebben of via internet kunnen installeren want een dvd-speler. Die kan er niet meer in.

Conclusie:
Mocht je nou geen Dvd-speler nodig hebben. En vind je een scherp randje heel niet erg. Is die molex stekker echt zo erg nog niet...? Dan is de TG5 met zijn strakke Glaspanelen echt iets voor jou! ruimte zat voor een dijk van een videokaart. Ruimte genoeg voor een koeler en prima ruimte achter de moederbord tray en onder de PSU Cover! Voor 70 euro heb je een mooie strakke kast die erg mooi op je desk zal staan! d.m.v. de filters makkelijk schoon te houden en maken waardoor hij stofvrij blijft. Voor zover mogelijk.

Heb jij ook een Sharkoon TG5 Glass Blue?

Goede review en mooie foto's!

Ik vroeg me af welke hardware je daar in heb zitten? Ik heb het zelfde moederbord
Ik heb de z170 extreme 4 met een i7 6700k en 16gb ballistix ddr4 2133mhz uit me hoofd. De Asus strixx gtx1070 en een crucial m500 SSD en HDD van Samsung. Gevoed door de sharkoon icewind voeding.

Thnx voor de positieve feedback
Ah oké thanks. Ik heb de 6600K en soms last van wat rare dingetjes, jij nergens last van met dit moederbord?
Rare dingetjes ?... ik heb geen last van rare dingetjes. Het kan een driver probleem zijn...
Oké, mooi dat je dat niet hebt :)
Zo leuk als neefjes op je telefoon zitten... dan antwoord je op andere accounts.. maar nee ik heb geen rare dingetjes.. misschien mijn neefje die heeft dezelfde setup.. ?.
Btw thnx voor je feedback.
😂 sorry neef... ja ik heb dezelfde setup. Maar zoals consig al zei. Kan een driver probleem of 6600 specifiek probleem zijn. Succes !

Grtz
Vwr
Je bent de enige reviewer, maar het lezen van deze review doet echt pijn. Het taalgebruik zou van een 10-jarige kunnen zijn. Verder is het een mooie review! Maar bij de volgende graaf dr op letten :), bedankt, ik weet nu igg zeker dat ik deze case ga aanschaffen :)
Bedankt. Wat is volgens jou geschreven als een 10 jarige ?.
Niet genoeg punten of komma’s, en bijv zoals deze reactie, spaties tussen een woord en/of vraagteken, bepaalde woordkeuzes. Niet bedoeld als haat, maar meer als kritiek :)
Ik vat het ook zeker niet op als haat. Maar is een spatie tussen het woord en de vraagteken dan niet goed?

Aangezien er ook geen punt hoort te staan achter het vraagteken. Ik zal er niet anders door gaan lezen.
Wat betreft de komma's heb je zeker een punt. Bedankt voor je kritiek en veel plezier met de TG5 ( let op met vingers :D, dat glas is mooi maar o zo vingerafdruk gevoelig.
Haha, snap ik! Ik hou van strakke cases, daar valt deze wel onder. Maar goed, onderhoud hoort bij het leven ;)
Ik lees deze review nog een keer, klopt het dat je een aantal taalfouten hebt verbeterd? Ziet er volgens mij beter uit!
Poh, wat leest dit moeilijk. Grammaticaal is het een puinhoop, maar gelukkig zitten er wat leuke foto's bij.
Ik lees deze review omdat ik via via bij deze kast uitkwam.
Je foto’s zijn super en je geeft voldoende informatie.
Helaas, zoals eerder door anderen aangekaart, zijn je zinsopbouw, interpunctie en grammatica in het algemeen, erg ondermaats. Erg zonde!
Ik geef je graag credits voor je inzet, maar tevens hoop ik dat je bij reviews in de toekomst wat met de kritiek doet. Het lezen is op deze manier alles behalve een pretje..

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren