Gebruikers

13 reviews

Microsoft Lumia 650 Zwart

Prijs
€ 126,25
Specificaties 5" • 1280x720 (HD) • 16GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Microsoft Lumia 650 Zwart Review

jetspiking 2 september 2017, laatste update op 1 februari 2018, 1.113 views Product gekocht

Microsoft Lumia 650 Zwart

Na een wat grotere ervaring met recensies schrijven heb ik mijn oorspronkelijke recensie verwijderd en een nieuwe uitgebreide verbeterde versie geschreven.

Pluspunten

• Aluminium randen
  • Mooi Oled scherm
  • Vlot en loopt vloeiend
  • Camera maakt mooie kiekjes
  • Goed bereik
  • 2000 mah accu gaat ruim een dag mee
  • NFC

Minpunten

• Missende applicaties
  • Kleine accu capaciteit

Microsofts laaste Windows Phone in tijden, is het nog steeds de moeite waard om je Android toestel te vervangen voor een Windows Phone? Iedereen weet immers dat je applicaties mist in de Windows Store, echter zijn bijna overal wel vervangers voor te vinden.

Maar deze recensie gaat niet alleen over het besturingssysteem, deze recensie zal juist voornamelijk focus op de prestaties van het toestel krijgen. Hoe presteert de camera? Werkt het toestel vlot? Hoe is de kwaliteit van het OLED scherm? Daar hoop ik in deze recensie meer duidelijkheid over te scheppen.

De Lumia 650 zit verpakt in een luxe doosje, hierin vinden wij onder meer de oplader en boekjes. Let op, er zit geen OTG datakabel bij, deze zul je dus zelf moeten aanschaffen mocht je hier behoefte aan hebben.

Tevens worden er geen oortjes meegeleverd, echter heb ik er genoeg liggen dus ik vind het niet erg.

Zoals jullie waarschijnlijk al zagen zit linksonder een deukje in de aluminium rand, ik heb het toestel jammergenoeg van ongeveer anderhalve meter hoog op de plavuizen laten vallen. Gelukkig geen andere beschadigingen opgelopen, dus hij heeft ook een droptest doorstaan...

5 inch OLED scherm met resolutie van 1280 * 720 pixels
8 megapixelcamera achterop, 5 megapixelcamera voorop
Loopt op Windows 10, inclusief Office 365
16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
1,3 GHz quad-core processor, 1GB werkgeheugen
2000 MAH accu

Onder de motorkap lijken de specificaties niet zeer indrukwekkend, immers is 1GB ram hedendaags best weinig, net zoals de resolutie van het toestel. Uiteraard kan het toestel met je eigen ogen zien en aanvoelen een andere ervaring zijn dan enkel van de specificaties op het papier uitgaan.

Ondanks dat het toestel relatief lage specificaties heeft doet het toestel niets af aan een Android telefoon met dezelfde specificaties of zelfs hoger, sterker nog, het toestel werkt een stuk vloeiender. Soepel door het homescreen swipen en vegen levert geen problemen op. Applicaties openen direct als ik er op klik, bij Android is er bij een aantal toestellen een vertraging merkbaar.

Ondanks dat de Windows Store een stuk leger is dan de App Store of Play Store kun je voor de meeste programma's een waardige vervanger vinden. De kwaliteit van Windows Kaarten is ongekend in vergelijking met Google Maps. Ik heb Europa, Duitsland en België op dit toestel geïnstalleerd, zo heb ik overal navigatie zonder dat ik mijn 4g hoef aan te zetten (ik heb een krappe databundel van 1GB per maand). Eveneens kun je via de kaarten applicatie een routebeschrijving ophalen voor als je wandeld, op de fiets bent of lopend.

Windows 10 Mobile is naar mijn mening een verbetering ten opzichte van Windows Phone 8(.1), instellingen zijn makkelijker te vinden en alles ziet er gewoonweg mooier en gelikter uit. De navigatie door het homescreen spreekt heel erg voor zich, het werkt precies zoals je het verwacht. Ook handig is dat je instellingen kunt zoeken, waardoor je binnen no-time hetgeen hebt gevonden wat je zocht.

De kwaliteit van het scherm is erg mooi. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een OLED paneel is het contrast goed en heeft het scherm een hoge helderheid. Het scherm is gemakkelijk afleesbaar in fel zonlicht. Ondanks dat de resolutie niet full hd is oogt dit scherm wel degelijk beter dan 1920 x 1080 lcd panelen, OLED zorgt voor veel betere zwartwaardes en zoals eerder genoemd oogt het veel scherper.

Hierboven het scherm te zien in fel zonlicht, je kunt desalniettemin het toestel nog perfect gebruiken.

Over de kwaliteit van de kiekjes valt niet te twisten, deze zijn erg goed. Dit zal komen door de speciale Carl Zeiss lens die Microsoft in het toestel gestopt heeft, het aantal megapixels is niet zo spannend namelijk. Natuurlijk moet je dit zelf ervaren, daarom hieronder foto's die ik gemaakt heb bij onder meer diergaarde blijdorp en mijn lokale strandje.

De Lumia 650 is een erg mooi toestel, stiekem blijf ik hopen dat Microsoft ooit toch nog met een waardige vervanger komt. De camera kwaliteit is ongekend in deze prijsklasse naar mijn ervaring. Daarnaast loopt het toestel soepel en het besturingssysteem werkt prettig. Tevens beschikt de Lumia over goede standaard software van Microsoft waaronder een goed navigatie systeem voor onderweg. Tevens is het OLED paneel een stuk beter dan een LCD scherm.

Opmerkingen en vragen op de recensie zijn altijd welkom.

Heb jij ook een Microsoft Lumia 650 Zwart?

Dank je wel voor je review van deze wat oudere smartphone desalniettemin toch interessant genoeg om door te lezen.
Ik heb zelf ook een Lumia 650 sinds begin dit jaar. Voor wat ik met mijn telefoon doe ben ik zeer te spreken over de werking en kwaliteit van dit toestel.

En ja ook ik heb een data bundel van 'slechts' 1GB. Méér dan voldoende voor mij hahaha
Prettig dat jij er wel mee rond komt. Op school heb ik nogal matige WIFI, dus dan stel ik mijn mobiel in als hotspot en verbind ik mijn laptop ermee.
Ja in dat geval is 1GB wel aan de magere kant. Al eens gekeken naar de sim-only van Tele2 of T-Mobile?

Geen idee wat je op maandbasis te besteden hebt.
Ik heb 1gb 4g
100 minuten of smsjes.

Het bereik en service vind ik prima

[Reactie gewijzigd door jetspiking op 3 september 2017 11:37]

Je bent 2 maanden te laat voor comic sans dag :+

Leuke review. Ik blijf altijd interesse houden in Windows toestellen, alleen die lege store houdt me steeds weer tegen. Eeuwig zonde.
Ik ben het met je eens. Ik vind de toestellen en bouwkwaliteit mooi, alleen ik frustreer me tevens aan het missen van applicaties, bijvoorbeeld de applicatie voor het rooster van mijn school om maar wat te noemen. Echter vind ik Windows Phone veel mooier werken dan Android, wat mij ervan weerhoud om volledig over te stappen (naast dat Android telefoons vaak updates missen).
Mensen wees nou wijs, koop dit toestel niet meer. De ondersteuning van Microsoft duidt er duidelijk op dat ze de hoop opgegeven hebben dat het ooit nog een succes zal worden. Het gaat ten onder aan het Android en Apple geweld. Helaas, want ik ben ook een (oude) fan van Windows.... en heb er een hoop tijd van mijn leven ingestoken....(= verloren tijd ?)......
Zoals ik in mijn recensie zeg is dat enkel en alleen het geval wanneer je kijkt naar de app gap. Met het toestel zelf is niks mis. Hoezo denk jij dat dit toestel slechter is dan een Android of Apple toestel niet kijkend naar de app gap.

Tevens is het niet terecht om een toestel wat omstreeks de 200 euro kost te gaan vergelijken met een toestel van 800 euro. In dat geval krijg je uiteraard een tragere processor etc. Dan is het eerder op zijn plaats om de Lumia 950 te vergelijken, er zit teveel verschil tussen de prijsklasse.
@Jetspiking, ik ben het helemaal met je eens. Ik heb zelf al meer dan 2 jaar een Lumia 650 en zelfs een 2e gekocht voor minder dan €200,- Natuurlijk zo af en toe ups en downs, maar dat heeft elk toestel. Het operating systeem is prima, alleen het aantal apps neemt af omdat er nauwelijks een meer toestellen worden verkocht en geen bedrijf meer zin heeft om geld en programmeertijd in het systeem te investeren. Ook staat de ondersteuning van Microsoft op een laag pitje en lijkt het wel, zoals ik eerder zei, alsof ze er zelf ook geen geloof meer in hebben....jammer, héél jammer. Maar zo gaat het steeds, marketing wint het van techniek. Denk aan Video 2000 etc. waarbij technisch superieure systemen het loodje moeten leggen....
Net als in de politiek, waar de domoren het winnen van de slimmerikken..... 8)7 (Nou ja, het is maar hoe je het bekijkt....)
Ik heb deze telefoon nu ook bijna een jaar, ben er over het algemeen zeer te vreden over. Enkel houdt de Accu het echt precies een dag vol, en ik hem enkel dag moet opladen. Voor de rest vlot en compleet genoeg voor mij. En de prijs is gewoon top.
Volgens mij is het toestel niet meer verkrijgbaar......
Inmiddels inderdaad niet meer, de enige resterende optie is momenteel tweedehands.
RIP Windows Phone...... 8)7 Microsoft wat heb je er een mess van gemaakt.......
Dat kun je wel zeggen, wat een gemiste kans!

Eeuwig zonde...

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren