Op zich heb je wel gelijk dat alleen een bepaald aspect van deze laptops wordt belicht, tweakers heeft echter geen andere vlag dan "gebruikersreview" om een dergelijke ervaring in kwijt te kunnen. Er had natuurlijk ook een blog geschreven kunnen worden, maar bereik je zo de doelgroep? Ik weet eigenlijk niet eens of een blog aan het Pricewatch product wordt gehangen en dus gevonden wordt door mensen die een product zoeken en niet bekent zijn met het wat ondergeschoven.
Dus wordt de gebruikersreview-vorm gebruikt. Het stuk als een gebruikersreview normeren geeft nooit veel profiel aan het verhaal, want het behandeld niet alle aspecten van het product. Dat de schrijver niet de moeite neemt om een een gewogen verhaal te schrijven over een product wat bij het testen voortdurend bevriest kan ik mij wel voorstellen. Dat de schrijver desondanks de informatie deelt vind ik heel goed. Zeker omdat het met meer dan een apparaat lijkt te zijn fout gegaan.
Ik ben het wel met je eens dat een dergelijke ervaring ook kan uitmonden in product bashen. Maar daar zijn we dan allemaal bij, wie schrijft het, wat is de argumentatie? Een n=1 ervaring, daar kan een gebruiker weinig aan doen. Diskwalificeert dat direct zo'n ervaring? Wat mij betreft niet. Als de gebruiker na 3 jaar nog steeds de enige is die dit heeft gemeld, dan heeft het wel invloed op hoe gebruikers met zo'n ervaring omgaan. Zouden twee andere gebruikers eenzelfde ervaring posten dan bieden de drie ervaringen ineens heel wat meer gewicht, en misschien zelfs meer info dan een glanzende gebalanceerde gebruikersreview van iemand die het apparaat in zijn nieuw status even aanraakt.
Zowel kakanox als jij hebben hier gelijk, en dat wringt dus. Ik denk dat tweakers naast gebruikersreviews aan gebruikerservaringen een eigen status moet gaan toekennen. Een grondig uitgezocht issue dat goed is beargumenteerd met een verslag van de support van het merk bij het oplossen van het issue kan dan wat mij betreft als gebruikers ervaring ook een +2 of +3 verdienen. Zo kan tweakers de drempel verlagen en aanmoedigen dat gebruikers ook dit soort ervaringen kunnen delen.
[Reactie gewijzigd door teacup op 25 juli 2024 20:07]