Inleiding:
Ik heb sinds december 2009 deze printer in gebruik als vervanger voor mijn
HP J6410 AIO printer. Dit was ook een goede printer met goede draadloze verbinding, maar deze kon geen cd's printen. Omdat de Canon dit wel kon en ook alle andere dingen kon die de HP kon, behalve faxen, ben ik overgestapt.
Uit de doos...
Wat me direct opviel bij het uitpakken, was dat dit toch best een redelijk groot apparaat is. Op de plaatjes ziet hij er bescheiden uit, dacht ik, maar goed dat zal wel aan mij liggen. Tijdens het uitpakken ook de enorme gebruiksaanwijzing tegengekomen, deels snel doorgenomen en aan de gang.
De hele printer is appeltje-eitje. Op tafel zetten, inktpatronen erin (5 gescheiden patronen, 3 kleur en 2 zwarte, 1 zwart voor algemeen gebruik, 1 zwarte voor foto toepassing), software installeren op je pc (duurt even, maar een kind kan de was doen), aansluiten en klaar. Wat dat betreft alleen maar goed!
Vervolgens is de printer op zolder belandt (wat niet erg is hoor, 't is mijn werkplek), waar hij draadloos aan mijn netwerk hangt van
mijn 2 WRT54GL's. Dat werkt dus perfect! Als we beneden met ons laptopje iets willen printen, kunnen we eigenlijk meteen naar boven lopen om het uit de printer te pakken.
Featureset:
De printer is voorzien van wlan aansluiting (wat voor mij een vereiste was) en beschikt daarnaast ook over USB en RJ45 aansluitmogelijkheden. Voor ieder wat wils dus.
Wat de printer allemaal kan is echt teveel om hier allemaal op te noemen, hiervoor wil ik naar site van
Canon verwijzen. Hier staat een hele mooie bondige opsomming van alle feature's.
Volop mogelijkheden dus met deze printer, alleen kan hij niet faxen, maar dat is voor mij geen probleem.
Mijn favoriete eigenschappen van de AIO zijn toch wel de volgende:
- automatisch dubbelzijdig printen en kopieren
- cd's printen
- papier in een cassette èn achterin (hierdoor verschillende papiersoorten blijven gebruiken zonder steeds naar zolder te lopen)
- scannen naar netwerk
Afdrukkwaliteit/ snelheid:
Zeer goed! Er komen echt hele mooie prints uit deze printer rollen en ook lekker snel. Zoals hierboven ook aangegeven, als we beneden draadloos een printopdracht verzenden, ligt deze bijna altijd al klaar als we op zolder gearriveerd zijn. * Natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid en afdrukopties. Bij automatisch dubbelzijdig duurt het wat langer, maar niet vervelend lang.
Scankwaliteit/ snelheid:
Ook zeer goed. De plaatjes die gescant worden zijn snel zichtbaar en kunnen met hoge resolutie worden gescand. Afhankelijk van de ingestelde resolutie duurt het wat langer over het draadloos netwerk, maar ik vind het echt niet tegenvallen. Dit gaat gewoon lekker vlot.
Inktverbruik:
Daar kan ik binnenkort wat over gaan melden, aangezien ik deze week nog 100 kerkboekjes ga printen voor ons aanstaand huwelijk. Uitgaande van de gegevens op de Canon site (zie link boven), denk ik dat deze printer nette resultaten neerzet voor wat betreft inktverbruik.
Wat voor mij wel al een grote pré is, is dat hij beschikt over 5 losse cartridges, CMYK voor foto's en 1 grote zwarte nog voor het dagelijkse zwart-wit printje. Hierdoor hoef je dus alleen te vervangen wat leeg is en niet (zoals bij mijn HP) de gehele kleuren afdeling als je 1 kleur mist.
Drivers en stabiliteit:
Heel goed. Zelf draai ik op Windows 7 64 en de laptop van mijn vriendin draait op XP home. Bij beide laptops was installeren van de software een fluitje van een cent en alle opties, instellingen en software werken meteen en goed.
Prijs:
Ook heel goed. Volgens mij heb ik geen vergelijkbare printer kunnen vinden die al deze opties heeft voor dit bedrag. Ik heb er in dec '09 € 144,- voor betaald, wat ik echt een koopje vind voor deze printer.
Todo:
- Inktverbruik nog toevoegen (eigen ervaringen)
- Scanopties verder nakijken
- Cover printen via Nero -> check laatste 15mm
- Scannen zonder cartridges?
Edit: cartridge opstelling aangepast bovenin.
Edit2: Todo list aangevuld met verzoeken.
Mocht iemand nog dingen geprobeerd willen hebben met deze printer, wil ik het graag toevoegen aan deze review.