Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties Over-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Sennheiser PXC 550 Wireless (Zwart) Review

+3
Dutchiee 23 augustus 2017, laatste update op 24 augustus 2017, 3.464 views

Sennheiser PXC 550 Wireless (Zwart) (Product geleend)

Als gamer ben ik al jaaaaaren fan van de high-end producten van Sennheiser, zo heb ik al jaar en dag de HD595 (12 jaar al), de Sennheiser G4ME ZERO en sinds kort de PC373D en de Sennheiser PXC 550. Hoe deze koptelefoon bevalt zoek ik in deze review uit.

Pluspunten

  • Subliem geluid
  • Draadloos maar ook te gebruiken via een 3.5mm kabel
  • Bluetooth
  • NFC
  • Accuduur tot 30 uur
  • Touchpanel
  • Actieve ruisonderdrukking
  • Smartphone app

Minpunten

  • Vettige vlekken zichtbaar op het plastic
  • Geen adapter meegeleverd
  • 360 á 400 blijft prijzig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 5
Sennheiser PXC 550

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-140.jpg

Inleiding

Als gamer ben ik al jaaaaaren fan van de high-end producten van Sennheiser, zo heb ik al jaar en dag de HD595 (al sinds dat deze uitkwam - rond de 12 jaar geleden), de Sennheiser G4ME ZERO en sinds kort de PC373D en de Sennheiser PXC 550. Ik was eigenlijk al een tijd op zoek naar een goede wireless headset, voor het reizen en gewoon om thuis even lekker onderuit te hangen. Audiokwaliteit is voor mij in vele gevallen erg belangrijk, zelf gebruik ik voor dagelijks gebruik en het gamen de AKG K7120 Pro, en binnenkort waarschijnlijk de PC373D. Ik denk dat menig gamer wel weet hoe belangrijk het is om een goede headset/koptelefoon te hebben, waar jij degene bent die continue roept (bijvoorbeeld in PUBG) er loopt iemand links van je, of er rijdt een auto op South, vaak krijg je “huh, waar?” als antwoord.. Al lachend zeg je dan.. tsja.. met je Ikea headset..

De PC373D en beide GSX 1000 en 1200 Pro (Audio Amplifier) komen er snel aan! :)
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-3.jpg

Op Spotify heb ik een Classical Chillout playlist opgezet (wel even van de club-mode afgehaald.. ha!), om vervolgens al mijn gedachten omtrent deze koptelefoon op papier te zetten. Weer raak ik verbaasd, blij, gelukkig en ‘bijna’ emotioneel van de kwaliteit. Dit zeg ik niet om als salesman het product aan je te verkopen, maar het klinkt in mijn optiek echt goed. Zo heb ik ook mijn vriendin, ouders en vrienden de koptelefoon kunnen laten horen waarna ze als Homer Simpson zeiden “mmmmm muziek”.
Zoals net aangegeven was i.v.m. mijn voorliefde voor Sennheiser ook een reden voor Sennheiser te kiezen. Via Sennheiser kreeg ik de kans de PXC 550 te reviewen, en dat heb ik met beide handen aangepakt!

Specificaties

Laten wij allereerst beginnen met de specificaties. De koptelefoon kan tot 30 uur (met gebruik van een 3.5 kabel en noise control) worden gebruikt. Uiteraard varieert het hoe hard de muziek staat en of het via bluetooth of niet wordt afgespeeld.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-0.JPG

Uitpakken

Op de voorkant van de doos staat duidelijk ‘Up to 30 hours’, de koptelefoon heeft in mijn geval enkele dagen (met tussenpozen - zonder op te laden) achter elkaar gespeeld. Helaas zie je niet direct hoeveel je verbruikt hebt en hoeveel er precies over is. Wel zie je in je scherm van je telefoon wat nog aan batterij over is, maar dat is een ‘karig’ icoontje.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-18.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-12.jpg

De binnenkant van de doos zit vol met zacht schuim. Dat beloofd wat!
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-20.jpg

Allereerst valt er op dat er een nette etui is meegeleverd met de koptelefoon.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-29.jpg

Onder de etui ligt de handleiding verstopt. Als Tweaker lezen wij deze natuurlijk … ahum… altijd… ahum….
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-35.jpg

De etui met koptelefoon is overigens vrij licht, de koptelefoon zelf weegt rond de 300 gram.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-58.jpg

Bij het openen van de etui valt al direct opdat de koptelefoon is ‘opgerold’. Om beschadiging tegen te gaan zit er een ‘flapje’ tussen de twee oorschelpen. Boven de koptelefoon zit een klein netje waarin de accessoires zich bevinden.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-55.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-126.jpg

De accesoires zijn als volgt; een 3.5mm naar 3.5mm stekker (voor in de PXC 550 en bijvoorbeeld een iPhone), een USB naar micro-USB kabel, een 3.5mm naar 6.25mm jack en een adapter voor in het vliegtuig.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-63.jpg

Wat overigens erg fijn is, is dat op de kabel een knop zit om muziek te pauzeren en af te spelen. Via de oorschelp kan het muziek harder en zachter worden gezet, zodoende dat dit ook niet in de kabel zit verwerkt.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-67.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-68.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-69.jpg

Het is (voor mij) wel even wennen om continue een koptelefoon op te rollen en uit te klappen, maar dat is een kwestie van een aantal keren doen waardoor het toch wel al automatisme wordt.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-71.jpg

Het draaien van de oorschelpen zorgt ervoor dat de Sennheiser PXC 550 aan en uit gaat. De huidige positie is uit.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-77.jpg

Dit is de ‘aan’-positie van de PXC 550.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-82.jpg

Mogelijkheden

De Sennheiser PXC 550 heeft een aantal opties en mogelijkheden, en die laat ik natuurlijk ook zien. De bovenstaande knop rechts is de noise cancelling switch. Deze beschikt over een 0, 1 en 2. Op 0 is deze uit. Op 1 is de functie 50% ingesteld en 2 is 100%.
De knop daaronder is de modi; Club, Movie, Speech en Director kunnen hier worden geselecteerd.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-85.jpg

Ik draai de koptelefoon even om om ook de andere opties even zichtbaar te maken (alle opties en knoppen zitten namelijk op dezelfde oorschelp!).
Links bovenin bevindt zich de microfoon (één van de in totaal zeven microfoons. Vier voor de noise cancelling, en drie voor de beam-forming array voor de spraak - bedankt @burne!), daaronder de 3.5mm jack om bekabeld een device te gebruiken en daaronder de USB aansluiting.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-86.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-88.jpg

Aan de voorkant van de rechter oorschelp zit ook de bluetooth switch, via deze switch kan bluetooth worden in-/uitgeschakeld.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-89.jpg

Mocht je nou zoveel reizen dat op ten duur zelfs de oorschelpen kapot gaan, wees dan vooral gerust. Deze kunnen namelijk vervangen worden! Aan de binnenkant zitten een paar clipjes die zichzelf vastklemmen (zie het als een omgekeerde letter L), lift deze op en trek rustig de oorschelp er vanaf.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-94.jpg

De binnenkant van de oorschelp heeft een randje foam. De foam veert lekker mee.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-95.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-97.jpg

Aan de binnenkant staat aangegeven met welk onderdeel het moet worden vervangen (altijd handig! :P). Daarnaast is het goed zichtbaar dat de oorschelp een beetje afloopt, eveneens is de binnenkant goed geïsoleerd.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-105.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-107.jpg

De oorschelpen kunnen er weer gemakkelijk op worden gezet, waardoor de koptelefoon weer te gebruiken is.
Het zwarte stukje boven de zilveren ring is de microfoon - voorkant van de koptelefoon .
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-109.jpg

Een erg gaaf systeem zeg ik zelf. Ook dit is een kleine gewenning, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt gaat het vrij snel. De rechterkant van de koptelefoon is de touchpad voor het opnemen, ophangen van telefoongesprekken (door het tappen op de oorschelp), harder en zachter zetten van geluid/muziek (door middel van naar boven of beneden swipen) en door middel van tap in het midden pauze of play. Eveneens is er een mogelijkheid naar een volgend of volgend nummer te gaan door naar links of rechts te swipen. Kortom, erg veel opties voor een oorschelp.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-111.jpg

Aan de linkerkant bevindt zich de NFC aansluiting, zo kan er door middel van twee devices tegen elkaar te swipen een contact worden gelegd. Helaas niet kunnen testen met mijn iPhone 6.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-113.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-116.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-121.jpg

Voordeel van deze koptelefoon is dus dat er een keuze is voor het gebruik van een 3.5mm kabel of een bluetooth connectie. Zo kom je altijd uit de voeten.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-122.jpg

Ik moet overigens bekennen dat ik de koptelefoon ook best mooi vind. Het valt mij ook op dat de koptelefoon ook niet helemaal vol staat met gigantische logo’s en dergelijke. De koptelefoon oogt in mijn ogen klassiek en netjes.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-129.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-132.jpg

Aan de ene kant staat klein Sennheiser en andere kant staat PXC 550. Een stevige metalen band die vrij ver uit te rekken is, is ook een fijne toevoeging. Mede hierdoor voelt de koptelefoon ook stevig en degelijk aan.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-145.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-140.jpg
App
In iOS en Android zijn de app CapTune van Sennheiser te downloaden. In deze app kan de koptelefoon worden gepersonaliseerd en geconfigureerd, zodat deze echt naar wens het muziek afspeelt. Daarnaast (zoals allicht wel te zien is in onderstaande afbeelding) staat rechts bovenin links van de batterijpercentage, de resterende koptelefoon-batterijduur weergegeven. Zo weet je tijdig of de PXC 550 aan de lader moet, of niet.
Voor de mensen die mijn voorgaande reviews al eens hebben gezien, ik luister graag naar Heldeep Radio van Oliver Heldens, dus ook deze keer is dat geen verandering :).
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-1.jpg

Aan de achterkant van de koptelefoon bevinden zich de Noice Cancelling opties. Zo kan deze uit, op stand 1 en 2. Onderin is deze ook qua percentage aan te passen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-2.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-4.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-3.jpg

Er is een mogelijkheid de EQ te gebruiken of zelf een SoundCheck te doen, via de SoundCheck wordt het huidige nummer op verschillende toonhoogten weergegeven, waarbij er tussen twee tonen moeten worden gekozen, dit zorgt ervoor dat er vervolgens een
gepersonaliseerde profiel/EQ wordt aangemaakt.

Onderaan staan ook vier opties, Club, Movie, Speech en Director. Via de modus-knop op de oorschelp van de koptelefoon , kan naar een andere modus worden geswitcht. Director is zelf configureerbaar.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-5.jpg

Via de al aanwezige EQ-genres is al het e.e.a. te selecteren, maar het is natuurlijk veel leuker om de SoundCheck te doen!
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-6.jpg

Aan de achterkant van de knop is de effect modus die kan worden ingedrukt om het effect te veranderen. Via de app kunnen de effecten worden aangepast - overigens is er alleen een mogelijkheid de director aan te passen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-9.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-10.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-11.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-8.jpg

Zoals eerder eigenlijk aangekaart is het wel zo leuk om de SoundCheck door te lopen.
Zo worden elke keer twee verschillende tonen weergegeven, hieruit dien je te kiezen en daarna kan je swipen naar de volgende. Dit kan net zo lang doorgaan tot de muziek compleet verfijnd is.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-12.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-13.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-14.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-15.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-16.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-20.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-21.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-22.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-23.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-24.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-25.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-27.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-28.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-29.jpg

Na elke ronde komt er een keuze voor Next Round of Done. Als je voelt dat je nog niet klaar bent met fine-tunen, dan kan je next-round kiezen waardoor de opties steeds dieper op de muziek in gaan, bij done wordt die instelling opgeslagen en gebruikt.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-30.jpg

Ik had de SoundCheck aantal keren doorlopen (komt ook omdat ik een mix aan het luisteren was) en heb daardoor een andere dan in vorige afbeelding weergegeven.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-32.jpg

Via de app is het dus ook direct mogelijk te zien welke modus op staat. Club, Movie, Speech of Director.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-33.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-34.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-35.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-36.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-37.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-39.jpg

Ook kan er nog het e.e.a. verder worden verfijnd.
Ik was aan het schoonmaken en het viel mij op dat de muziek af en toe zomaar stopte, ik kwam er kort erna achter dat ik de Smart Pauze aan had laten staan. Smart Pauze zorgt ervoor dat wanneer je hoofd gaat hangen het muziek uit gaat/wordt gepauzeerd. Dit is vooral handig in het vliegtuig als er muziek wordt afgespeeld om in slaap te komen met Noise Cancelling bijvoorbeeld op 100%. Wanneer het hoofd ‘hangt’ blijft alleen de Noise Cancelling aan staan. Ook is voor diegene die de app te donker vinden, de kleur aan te passen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-40.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-43.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-44.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-45.jpg

In het geval dat je nou alle settings hebt verpest, is er gelukkig altijd nog een mogelijkheid deze te resetten. :)
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-42.jpg

Wanneer de koptelefoon wordt ingeschakeld hoor je een vrouwelijke stem met ‘Power On’, bij een connectie met een telefoon, ‘Phone 1 Connected’. Dit is via het menu aan te passen en te configureren.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-46.jpg

Ook is er via de app een mogelijkheid de lokale library en/of podcasts aan te spreken en af te spelen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-48.jpg

Ja, ik luister ze allemaal! Keertje of 50….
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-47.jpg

Er is ook een mogelijkheid TIDAL te gebruiken, TIDAL schijnt (ik gebruik het zelf niet) een soort Spotify te zijn voor high-quality audio.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-49.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-50.jpg

De app biedt ook een mogelijkheid een custom profiel aan te maken om een bepaalde muziek categorie weer met een bepaalde EQ af te laten spelen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-51.jpg

Vrij handig heb ik spellingcorrect aan laten staan, en wat denk je… Ja hoor… Typ0. Dient natuurlijk Heldeep Radio te zijn. Pas ik later weer aan! :)
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-52.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-53.jpg

Zo kan er per profiel een icoontje worden toegevoegd die ervoor zorgen dat het overduidelijk is welke modus je wilt kiezen. Zeker in geval dat je zelf cryptische titels geeft.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-54.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-55.jpg

Zoals rechts bovenin zichtbaar is, is de huidige ‘Heldeep Radio’ preset geactiveerd, hierdoor speel ik met een specifieke Noise Cancelling, custom EQ.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-58.jpg

Voor de travel-preset is bijvoorbeeld de Noise Canceling op 100%.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-60.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-61.jpg

Gelukkig zijn de profielen ook makkelijk te beheren en aan te passen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-62.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-63.jpg

Bij het drukken op de Sennheiser logo op de linkerbovenhoek, wordt een menu geopend waarbij kan worden gekozen op welk device het muziek zich afspeelt. In dit geval is dit de PXC 550. Door links onderin op + te drukken, kunnen er andere wireless devices worden toegevoegd.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-64.jpg

Er zijn een aantal headphones van Sennheiser die via de app te bedienen zijn, een fijne functie.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-65.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-66.jpg

Ook is er informatie over de PXC 550 beschikbaar en is de kleur van de app aan te passen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-68.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-70.jpg

Via de settings menu is er bij TIDAL in te loggen en kan er wat info op worden gezocht.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-71.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-72.jpg

Voor diegene die TIDAL niet steeds niet kent maar wel nieuwsgierig is, heb ik even twee screenshots toegevoegd - en met de prijzen..
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-74.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/2-75.jpg
Computer
Via bluetooth of de USB-kabel is de PXC 550 ook aan een PC/Mac te verbinden. In mijn geval installeerde Windows gelijk de drivers en was de koptelefoon gereed voor gebruik.
De koptelefoon kan overigens ook worden gebruikt voor Skype for Business calls - ook vanwege de ingebouwde microfoon.

Conclusie

De Sennheiser PXC 550 is een fijne koptelefoon. Ik heb met plezier de 550 een aantal dagen kunnen testen, waarbij ik soms ook hard moest lachen. Ik keek naar mijn horloge en riep ‘Hé Siri, speel muziek’, waardoor ik een halve seconde later muziek via de koptelefoon hoorde, en dat terwijl mijn mobiel twee kamers verderop lag. Het bereik van de headset is ook best impressive, dit schijnt voor bluetooth normaal te zijn. Als ik met een G933 headset van Logitech de kamer uitloop kan ik al beter stoppen met praten omdat niemand mij hoort praten op Teamspeak. Met deze headset kon ik twee kamers verder nog met mijn maten praten.

De kwaliteit is in mijn optiek uitmuntend. Ik geniet van de klanken en van het feit dat de headset afgesloten is. Hiermee bedoel ik te zeggen, als je gewoon even een boekje wilt lezen met de koptelefoon en met noise cancelling aan, dan moet je op ten duur toch even weer opkijken om je te realiseren dat je al een paar uur aan het lezen bent en dat alles aan je voorbij is geschoten. Iets wat natuurlijk voor een noise cancelling headset van belang is. Omdat ik echter nog nooit naar de Bose QuietComfort heb geluisterd kan ik helaas niet oordelen wat het verschil is tussen deze twee. Als fan van high-end audioapparatuur kan ik echter wel beamen dat de headset een goede kwaliteit heeft, niet alleen qua geluid maar ook hoe de PXC 550 in elkaar is gezet. Het is een stevige, lichte en fijne headset. Ik vind de headset ook klassiek ogen. Daarnaast is de batterij van de Sennheiser ook tot 10 uur langer dan de Bose. Iets wat voor een verfijnde reiziger ook van belang zal zijn. Eveneens heeft de app ook alle nodige opties om de 550 echt naar je wens te maken, hierdoor heb je altijd het optimale plezier. Overigens wil ik nog wel benadrukken dat de noise cancelling van de PXC 550 wel gewoon uit kan, waar dit bij andere headsets vaak niet kan (wat in geval van andere headsets weer een negatieve impact heeft op de batterijduur). De prijs van 360 a 400 euro is wel een stevige, maar in mijn optiek - mede met de opties - die de headset heeft het wel waard.

Ook Hardware.info heeft de Sennheiser PXC 550 (niet voor niets) beloond met de Ultimate Product Award.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/sennheiser-pxc550/1-140.jpg

Heb jij ook een Sennheiser PXC 550 Wireless (Zwart)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (25)

Wijzig sortering
Erg nette en complete review. +3

Toch blijf ik het vreemd vinden om een headset te kopen met een accuduur. Oortjes hoef je ook niet op te laden. Tuurlijk snap ik wel dat het innerlijke werk wat meer stroom nodig heeft maar tegenwoordig moet je alles opladen.
Dank je wel!
Klopt, daar kan ik mij in vinden. Toch is het ook een gewenning en is het uiteindelijk ergens ook fijn om met een draadloze headset muziek te luisteren, tot dat deze leeg is.. :P. Je zit niet de hele tijd met een kabel te hannesen, of dergelijke. Maar inderdaad, een accu heeft ook z'n nadelen.
Is ook zo. Minst van 2 kwalen zullen we dan maar zeggen. Kan me ook wel indenken dat een koptelefoon zonder snoer erg fijn is. Ik ben bij mijn oortjes altijd eerst flink bezig met het ontknopen! |:(
Precies! :P
Ik ken het probleem met de iPhone oordopjes, je bent inderdaad een half uur bezig ze uit de knoop te halen alvorens je ze kan gebruiken. Met zo'n draadloze headset is het 'ook een soort' van uit de knoop halen (uitvouwen :P) en spelen maar!
Moet je eens oortjes proberen met een platte kabel i.p.v. een ronde, heb ik ook gedaan en is echt een wereld van verschil!
Dat heb ik dus geprobeerd inderdaad. Ik denk dat ik een gave heb of een superkracht om mijn kabels altijd in de knoop te hebben. Ik zit dus na deze review eigenlijk wel te overwegen om een draadloze headset aan te schaffen.
Dan zal je het vast fijn vinden om te horen dat deze koptelefoon blijkbaar ook werkt zonder stroom.
Ik had hem toevallig aangesloten met de bijbehorende 3.5mm kabel, maar had hem nog wel uitstaan (oorschelpen gedraaid). Toch had ik de muziek van mijn PC weer aangezet omdat ik was vergeten dat m'n koptelefoon ingeplugd was en toch hoorde ik muziek. De koptelefoon was wel opgeladen, maar ik vermoed niet dat dat de oorzaak was gezien die uit stond.

Ik denk dus dat als je muziek luistert tot de batterij leeg is je nog steeds door kan luisteren, maar alle extra functies het dus niet meer doen. Geen noise canceling, geen ingebouwde EQ en geen bluetooth obviously. De impedantie kan ook nog een dingetje zijn, maar op mijn telefoon (Samsung S7 Edge) gaat die nog hard genoeg. Dus mocht je het zo gek maken dat je meer dan 30 uur op pad bent dan hoef je nog niet zonder muziek te zitten.
Ik heb deze ook (gekocht bij de Amazon.de, scheelde 100,-) en het is voor mij de aankoop van het jaar. Ik moet nog een USB dongle kopen om hem aan mijn pc te kunnen hangen, maar ik gebruik hem al zo nu en dan met kabel. Ik gebruik mijn koptelefoon zo goed als overal: werk, reizen, thuis. Echt een verademing voor concentratie en/of rust. Het enige minpunt dat ik kan ontdekken is dat de 'touchpad' op het rechter oor niet altijd even goed reageert. Maar dat weegt totaal niet op tegen al het gemak en comfort dat ik van dit apparaat beleef. 10/7, would use again!

En wat een review bij de weg, goed verhaal! Ik ga die dongle nu zeker halen :)
Edit: +3 natuurlijk!

[Reactie gewijzigd door el thieske op 23 augustus 2017 17:02]

Zo, dat was echt dan een behoorlijk goede aankoop!
Ja, begrijpelijk. Het is ook echt een apparaat die je met alles kan gebruiken. Erg fijn! Daar heb ik nog geen last van gehad. Misschien ligt het er ook net aan hoeveel druk je erop zet, bij een te lichte druk pakt de headset het allicht niet op.

Dank je wel!
Links bovenin bevindt zich de microfoon
Één van de in totaal zeven microfoons :) Vier voor de noise cancelling, en drie voor de beam-forming array voor de spraak. Je kunt met dit ding verstaanbaar bellen in een datacenter waar je jezelf zonder niet hoort gillen.

Ik gebruik 'm vaak in datacenters en daar is noise-cancelling fantastisch. Het is (bijna letterlijk) alsof je alle herrie uitzet. Zonder zit je op 80-95 dBa (wisselt een beetje per datacenter..) en met.. Ik heb geen idee, maar het is veel beter dan passieve geluidsdemping.

[Reactie gewijzigd door burne op 24 augustus 2017 00:07]

Dank je Burne voor de toevoeging, heb het erin gezet - met naam en toenaam :)

Ja, het is een gigantisch voordeel dat de PXC 550 het geluid zo maskeert, voelt ook een stuk beter.
Als je de Noise cancelling gebruikt krijg je daar dan nog ruis voor terug, of druk op je oren?
Ik zoek een comfortabele noise cancelling koptelefoon voor iemand met een burn out die overgevoelig is voor geluid, dus 't luistert nogal nauw. :)

+3 voor de review, veel informatie!
Dank je wel! Klopt, je krijgt er een lichte ruis voor terug. Is vrij zacht, soort white noise. Valt ansich wel mee, het is niet gigantisch hard. Maar gelukkig zijn er ook wel verschillende modi die kunnen worden gebruikt met NC.
Ik vind die ruis helemaal niet zo zacht, ik hoor dat bij deze koptelefoon door mijn muziek heen als ik het volume op een prettig maar wel redelijk laag niveau heb. Ik heb het idee dat de Parrot Zik 3 minder ruist, maar ook minder goed geluid geeft.
Hi Blubber,
Dat ligt er natuurlijk ook aan hoe hard die staat. Ik vind de ruis ook niet gigantisch hard staan. En is daarnaast ook via de app ook wel verder aan te passen. Ruis hoor je sowieso ja. Ruis is natuurlijk ook om de achtergrondgeluiden te onderdrukken - dus ook nodig (wanneer de ruis zachter is, hoor je alsnog erg veel achtergrond geluid).
voor iemand met een burn out die overgevoelig is voor geluid
De bron aanpakken werkt beter dan het resultaat onderdrukken.
Klopt. :)
Dat gebeurt ook.
Ik heb ook deze koptelefoon, maar heb nog een paar toevoegingen op je verder uitstekende review.
Ik heb wel een telefoon waar ik die NFC koppeling kon testen (Samsung S7 Edge) en dat werkte perfect. Even de telefoon bij de linker oor houden en 2 tellen later is je telefoon gepaired met bluetooth. Ik kan me haast geen betere manier bedenken.

Ook had ik ontdekt dat de telefoon het blijft doen als die uit staat, wat ik ook al hier geantwoord heb op Septimamus: lappro in 'productreview: Sennheiser PXC 550 Wireless (Zwart) review door Dut...

Ook noemde je smart pause en dat die voor het headbobben is om dan te pauzeren. Wat ik begrepen heb is dat het juist bedoeld was om de muziek te pauzeren als je de koptelefoon af zet. Maar ik merkte inderdaad ook dat die vaak pauzeerde wanneer ik dat niet wilde wat waarschijnlijk dan kwam omdat ik te diep in mijn schoot naar m'n telefoon aan het turen was. Dus het zal wel voor beide functies bedoeld zijn. Ik moet wel zeggen dat ik die smart pause persoonlijk dus wel uitgezet heb, omdat hij niet goed genoeg werkte en daardoor storend was en pauzeren met gewoon op de oorschelp tikken amper meer moeite kost ;).

Via bluetooth of de USB-kabel is de PXC 550 ook aan een PC/Mac te verbinden.
Huh ik dacht dat dat niet werkte voor het afspelen van muziek, maar net nog eens getest en kom er achter dat ik altijd voor niets de 3.5mm aansluiting gebruikte voor m'n desktop. Zelfs pauzeren/volume/prev/next en de mic doen het gewoon. Goed om te weten, hoef ik misschien toch geen bluetooth dongle voor m'n desktop te kopen.

Ik heb nog wel een vraag voor je:
Heb jij wel verschil gemerkt tussen die noise canceling tussen stand 1 en stand 2? Ik heb stand 1 blijkbaar nog altijd op 50% staan, maar ik heb nooit echt verschil gehoord tussen die 2 standen. Heb het ook al getest in het vliegtuig. Misschien ligt het aan mij dat ik dat niet hoor...
HI Lappro,

Excuus voor mijn verlate reactie. Was er even tussenuit gesprongen met een vakantie :).

Ja, ik merk wel dat er een verschil is tussen de twee standen, voor mij is het hoorbaar qua stemgeluid. Stand 1 is inderdaad 50%, dan wordt alles matig gedekt en met 100% is dat weer beter. Helaas niet getest in het vliegtuig. Volgende keer zal ik het eens checken! :)

Was overigens inderdaad een goede toevoeging dat de headset het blijft doen als deze uitstond. Ik probeerde dat net nog even, en inderdaad! Toch gewoon nog geluid - maar niet de extra's. Daar is wel over nagedacht - dat wanneer je een lege batterij hebt, je toch in iedere geval nog muziek hebt. Music is life! :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone X Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*