Corsair Crystal 570X RGB Zwart Review
Prima case met tempered glass panelen. Genoeg ruimte en een strak modern design.
Pluspunten
- Tempered (smoke) glass
- Strak en modern design
- Genoeg ventilatie
- Veel ruimte
- Stevige bouwkwaliteit
Minpunten
- Wat aan de dure kant
- Stofgevoelig
- Niet volledig afsluitende PSU cover
[img=620]fmeNEyln[/img]
Dit is mijn eerste uitgebreide review op Tweakers, ik heb deze case aangepast en deze verschilt dus hier en daar van het origineel.
Ik wilde deze zomer graag weer een casemod doen. Ik stapte af van mijn InWin 805 case met tempered glass panelen. Dit omdat ik geen goede airflow had in deze case. Ik heb een watergekoeld systeem en wil goede ventilatie hebben voor mijn radiatoren
Ik was dus op zoek naar een case met glazen panelen en de mogelijkheid voor een wat grotere radiator. Na niet al te lang zoeken stuitte ik op de Corsair Crystal 570X RGB, een in mijn ogen mooie case met genoeg ventilatie mogelijkheden.
Voldoende ruimte was voor mij ook van groot belang, ik moest genoeg ruimte hebben voor een groot reservoir, een pomp en twee radiatoren. De Corsair Crystal 570X heeft daar ruimte genoeg voor.
[img=620]U7Mi5R9X[/img]
Vervangende Onderdelen
Op de website van Corsair worden bijna alle onderdelen aangeboden voor een zeer schappelijke prijs. Dit vond ik erg goed om te zien, mocht je een glazen paneel laten vallen dan kan je een vervangend paneel bestellen bij Corsair. Dit geld ook voor het front input panel en alle schroeven.
[img]dBgA5Stj[/img]
[img=620]nhfNW7dy[/img]
De Corsair Crystal 570X is het grotere broertje van de Crystal 460X. Toch verschillen deze twee cases wel in design, de 570X is van meer glas voorzien (zoals de bovenzijde) en de PSU cover is niet vergelijkbaar. De 460X is aan de voorzijde voorzien van venitlatie inlaat gaten, waarin de 570X gewoonweg een open spleet heeft.460X
[img]L18D6UFL[/img]570X
[img]LN9OOEUZ[/img]
Het design van deze case vind ik ronduit geweldig, de glazen panelen lijken buiten de case geplaatst, dit geeft een futuristische look. Het glas is licht getint en zeer helder t.o.v. acryl panelen. Ook is gehard glas minder gevoelig voor krassen dan acryl glas.
Het open design neemt niet iedereen voor lief, en is dus ook zeer gevoelig voor stof, een case voor onder het bureau is dit dan ook niet. Een ieder wie deze case koopt doet dat om iets te showen, het is een case om te laten zien en een indruk mee achter te laten.
[img]VxdeTTcF[/img]
[img=620]eTwgx8ZV[/img]
Het assembleren van een PC spreekt voor zich en zal voor u niet onbekend zijn, het assembleren gaat in deze case vrijwel net als in elke andere case (met PSU cover).
Er is voldoende ruimte en het werkt makkelijk. Achterop heeft corsair een soort kabel cover/goot van aluminium meegeleverd. Met behulp van kabelbandjes kan men alles vast maken, vervolgens kan de kabel cover bevestigd worden aan de case met duimschroefjes
[img=620]ELLI7es2[/img]
De 2.5" drive bays zitten aan de achterzijde, deze worden ook met duimschroefjes vastgezet.Radiator Support
Voor in de case is er plaats voor een radiator van maximaal 360mm (3x120mm.
De radiator kan men vastmaken op een bracket en vervolgens kan deze ook vastgezet worden in de case. Voorin in er genoeg ruimte voor een dikke radiator, hoe dik precies kan ik niet zeggen omdat de lengte van de videokaart hier ook invloed op heeft.
Boven is er plaats voor een radiator van 280mm of 240mm met hetzelfde bracket systeem. Echter is bij deze case net als bij vele andere cases het probleem met te weinig bovenruimte ook aanwezig. Er is alleen ruimte voor een zeer dunne radiator, anders zit het RAM geheugen in de weg. Zelf heb ik dit ook aangepast en de bijgeleverde bracket niet gebruikt, hierdoor heb ik wat ruimte kunnen winnen.
Met een dremel en wat tweaken kan er bovenin makkelijk een 360mm radiator geplaatst worden. Ik heb dit niet gedaan omdat het overkill voor mij is.
[img=620]vZqQmGXM[/img]
Het duurde even om met een goede oplossing te komen voor mijn inrichting. Ik wilde mijn front radiator hoe dan ook ergens anders hebben, een glazen case en geen inkijk van voor? Dat vraagde om sloopwerk.
Mijn build is nog niet af en er moet nog het één en ander gebeuren, ik ben momenteel bezig met het maken voor een PSU cover.
Ik heb helaas geen foto's meer van het werk in proces. ik zal met de volgende afbeelding laten zien wat ik uit de case heb gesneden.
Het met rood gemarkeerde gebied heb ik uitgesneden zodat ik daar mijn radiator kon plaatsen. Op deze manier kan men door de voorkant naar binnen kijken. Vooralsnog heb ik dan aan de voorkant genoeg ruimte om een reservoir/pomp te plaatsen.
[img]JU6P8xqB[/img]
Eindresultaat voor de radiator.
[img]N5MLb5In[/img]
[img=620]kSUYQzGF[/img]
Deze case komt met 3 RGB fans, overigens zit er geen exhaust fan bij.
De fans zelf zijn aardig hoorbaar en de RGB functie is leuk maar voegt voor mij niets toe. In de case zit een simpele controller wie verbonden is met het input panel, hier zitten een aantal functies op om de kleur en het effect van de leds te veranderen. Heel uitgebreid is het niet, en wie dus het volledige uit de RGB fans wilt halen zal de Corsair Lighting Node Pro aan moeten schaffen. Deze kit kost rond de 60 euro en is via het bureaublad te bedienen, overigens komen er wel een aantal led strips mee met deze kit.
[img=620]xXFedqn3[/img]
De Corsair Crystal 570X is zeker een eyecatcher. Er hangt een degelijk prijskaartje aan, maar je krijgt er zeker een boel voor terug. Het feit dat Corsair veel onderdelen voor deze case aanbied maakt het ook erg aantrekkelijk.
Heb je tapijt en zet je deze op de grond, dan zou ik deze case niet aanraden, de case is niet gesloten en stof komt hoe dan ook binnen. Het glas is breekbaar maar daartegenover krijg je wel een ontzettende clean look.
Corsair heeft genoeg ruimte en oplossingen gegeven voor cable management en de ingebouwde stof filters zijn ook leuk meegenomen. De PSU cover vind ik het minst aantrekkelijke aan deze case, deze is niet volledig afgesloten en het grote logo van Corsair verlicht de hele woonkamer.
Desalniettemin is het een geweldige case, alles blijft prima gekoeld en er is meer dan genoeg ventilatie in mijn situatie, maar boven al is het een beest van een kast. Het is een luxe glazen vitrine om je dure hardware in te showen.
[img]6TeomXHS[/img]