Prima telefoon voor een hele schappelijke prijs. Stevig en snel voor normaal gebruik.
Pluspunten
- Bouwkwaliteit
- Mooi scherm
- goede accu duur
- prijs
Minpunten
- native dual sim ondersteuning beperkt
- 5,5" mogelijk voor sommige mensen te groot
Inleiding
Ik heb de Nokia 6 Dual Sim gekocht ter vervanging van een iPhone 5S (aanschaf datum 09-04-2016 ruim een jaar oud). Persoonlijk wilde ik weer terug naar Android en ik was het zat om met een zakelijke telefoon en prive telefoon te lopen. Dus een mooie Android Dual Sim lag voor de hand. Toen HMD de Nokia 6 aankondigde leek dat dus de beste keuze.gebruik
Ik gebruik de telefoon voornamelijk voor bellen, sms, whatsapp en internet. En het incidentele spelletje (Boom Beach, Wordfeud) en dit werkt allemaal als een zonnetje op het toestel. Het wisselen tussen de verschillende apps gaat vloeiend en de apps starten ook snel op. Net zo snel als het op de 5S ging. Het streamen van video (via oa Ziggo Go app) gaat prima en het beeld ziet er mooi helder uit.accu
de 3000mha accu voldoet voor mijn gebruik prima. in vergelijk met de 5S uitstekend zelfs. Waar de 5S in het begin van de avond nog wel eens aan de lader moest heeft de Nokia 6 vaak nog 40 tot 50% lading over. Ondanks een 5.5" Full HD scherm en 2 active sim kaartendual sim
De dual sim functionaliteit werkt ansich prima maar ik mis nog wat features (of ik heb ze niet kunnen vinden). Doordat ik zakelijk en prive sim erin heb, heb ik ook 2 contacten lijsten. Nu kan je tijdens het bellen iedere keer de vraag laten stellen welke sim gebruikt wordt. Dat werkt prima, maar op een carkit weer onhandig want dan moet je altijd op je scherm aangeven welke sim gebruikt moet worden. De grootste default feature die ik dus mis dat ja per contact of per contacten lijst/gmail account aan kan geven welke sim gebruikt moet worden. Dit heb ik opgelost met de Dual Sim Selector app. Hier kan je helemaal naar wens instellen wanneer welke sim gebruikt moet wordenUpdates
Nog 1 van de belangrijke speerpunten van het 'nieuwe' Nokia zijn de security updates. Het toestel werd geleverd met de juni 2017 update, en direct bij het aanzetten (toestel is 4-8-2017 bij mij geleverd) kreeg ik de juli 2017 update ook al. Inmiddels heb ik vandaag ook de augustus 2017 update ook gekregen. Vooralsnog lijkt Nokia/HMD zich prima aan het update beleid te houden.minpunten
Eigenlijk zijn er niet echte minpunten. het gemist voor dual sim is meer een android probleem dan het toestel. Wel heb ik 1x een crash gehad. Toestel rebootte en na de reboot crashte de 'telefoon' app. ook werkte bepaalde widget (klok, agenda) niet meer en kon ik ze niet meer toevoegen. Na nog een herstart was dat probleem weer opgelost en heeft zich niet meer voorgedaan.Conclusie
Voor normaal gebruik voldoet het toestel als de beste, goede specs voor een prima betaalbare prijs. Toestel kan met de 5,5" voor sommige mensen aan de grote kant zijn. Maar komend van een 5s vind ik het scherm oppervlakte een verademing met onder meer browsen. Al met al een prima aankoop