Club 3D HD4670 Review

AlexanderB
5 januari 2010, laatste update op 5 januari 2010, 865 views

Club 3D HD4670

HD4670 de 4670 is een budget/midrange kaartje uit de 4 serie van AMD. heeft vooral door zn lage prijs en behoorlijke prestaties (vergelijkbaar met 9600gt van nvidia) icm laag stroomverbruik een goede plaats in de markt. (en verdient dan ook aanbeveling, hoewel er meerdere kaarten in hetzelfde segment zitten) de kaart wordt nu gebruikt voor de T.net/4Launch Overclock Contest, en meer resultaten qua prestaties en overclockbaarheid zullen dus wel snel beschikbaar zijn. de doos had een (zoals we van Club3D gewend zijn) sober zwart uitterlijk, en in de doos was ouderwets spartaans omgegaan met accecoires. alleen de cdrom met de catalyst 9.12 drivers erop, en een papieren quick install guide in het engels/duits. (valt verder weinig over te...

Pluspunten

• DirectX 10.1
  • goedkoop en zeer vlot kaartje.
  • clocked goed over
  • audio over hdmi
  • spartaanse verpakking, goedkoper, zonder te besparen op hardware

Minpunten

• had makkelijk een passieve koeler kunnen zijn
  • videogeheugen aan 2 kanten van de kaart, niet zo prettig qua koeling
  • geen extra speeltjes of dingen bij de kaart, geen dvi --> vga verloopje, niets.

HD4670

de doos had een (zoals we van Club3D gewend zijn) sober zwart uitterlijk, en in de doos was ouderwets spartaans omgegaan met accecoires. alleen de cdrom met de catalyst 9.12 drivers erop, en een papieren quick install guide in het engels/duits. (valt verder weinig over te zeggen, club3d kaarten besparen niet op de hardware, wel op de speelgoedjes die de meeste mensen toch niet gebruiken)

Spekjes & Features
de HD4670 heeft een hele lijst meat features, maar de belangrijkste imho:
  • DirectX 10.1
  • 24x CFAA
  • hdmi met 7.1 digital audio op de kaart
  • allerlei kleurtechnologie en hardware decoding voor films.
en de specificaties zijn ook op de doos te vinden:
  • 512MB GDDR3
  • 128 bit memory
  • 320 stream processors
  • pci-e 2.0
  • DVI-DL
  • VGA
  • HDMI (met geluid)
Beeldqualiteit
de qualiteit van het beeld is lekker scherp op dvi. vga heb ik nog niet geprobeerd, zal ook goed zijn. de kaart heeft allerlei extra technologie voor beeldverbetering die ik persoonlijk niet gebruik.

Modbaarheid
deze categorie is lastig beoordelen, aangezien de meeste kaarten gemiddeld zouden scoren. hij heeft wel de standaard 4 schroevenlayout die we van andere kaarten kennen, maar bijvoorbeeld geen PEG connector waar je bijvoorbeeld 12v voor een aftermarket fan kan aftappen zonder ergens midden op de kaart te solderen.
hij is in ieder geval niet *meer* modbaar dan andere kaarten, ook niet minder.

Drivers
bij het pakket zat een cd met de drivers, alle windows versies van xp en hoger worden sowiso ondersteunt, wat mij betreft dikke prima, ik heb eigenlijk nooit gedoe met de ati drivers, alleen gebruik ik zelf liever ATT dan CCC, maar dat is ook geen probleem :)

Warmte- en geluidsproductie
de kaart heeft standaard een verbruik van +/- 57 watt, en heeft een grote aluminium koeler met een relatief stille ventilator erop. de kaart is erg zuinig en behoorlijk stil, dus in dit onderdeel word er goed gescoord.
helaas niet passief, dat had denk ik wel gekund (misschien dat andere merken een passieve versie hebben, heb ik niet naar gekeken)

Prijs
voor 40 euro heb ik de kaart gekocht voor de OC contest, dat is een flinke korting, maar ook zonder de korting is het een goede keuze voor het geld.

kortom: een leuk kaartje voor niet al te veel geld. nu tijd voor overclocken :)

Heb jij ook een Club 3D HD4670?

geen benchmarks?
wel even leuk hoe deze kaart zich houd in nieuwe games.
Die zijn voldoende te vinden op het net lijkt me zo :). Overigens doet het kaartje het prima voor de casual gamer. Heb er alleen COD6 mee gespeeld en dat loopt prima @ 1920*1080 zonder AA.

Voor de niet zo fanatieke gamer (of voor de gamer met weinig doekoe) een prima kaartje!

[Reactie gewijzigd door Jay-v op 23 juli 2024 06:25]