Tweakers

Score: 4
37 reviews

LG G6 Zwart

Prijs
Specificaties 5,7" • 2880x1440 • 32GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

LG G6 Zwart Review

Arcanekitten 26 juli 2017, laatste update op 13 september 2018, 958 views Product gekocht

LG G6 Zwart

Geweldige telefoon voor de prijs. Zeker een aanbeveling voor iemand die een telefoon voor 500$ zoekt. Geweldig scherm, Prima accu, SD821 doet het ook prima zonder problemen en de camera en bouw zijn uitmuntend!

Pluspunten

• Scherm kleuren en helderheid
  • Wide-angle camera
  • Uitmuntende behuizing
  • Accu duur
  • Prijs
  • 18:9 voor web browsing

Minpunten

• Oude SOC
  • Software skin van LG
  • Update beleid LG

*Update 13/09/2018*

In deze review ga ik de de 5 meest prominenten bespreken en mijn ervaring er mee.
Scherm
Het scherm, wat helaas niet Amoled is, is prachtig nontheless met uitstekende weergaven in de zon. De IPS scherm geeft geweldige realistische kleuren en de black bars die soms aanwezig zijn kunnen zeer zwart worden. Het platten scherm is echt heel sleek en daar gaat mijn voorkeur ook naar uit vergeleken met Samsung's versie. UPDATE: Youtube heeft nu een fill optie in the app voor 16:9 video's fullscreen te maken.
Performance
Heeft aanzienlijke kritiek gekregen door het gebruik van 'oude' Snapdragon 821.
Dit in praktijk is echt geen probleem. Tegenwoordig kun je het verschil tussen een 810, 821 en 835 met maximaal .5 seconden verschil opmeten. In praktijk is het dus echt niks van te merken. Alleen in benchmarks zul je het verschil echt zien en waarschijnlijk in de toekomst waar grote updates bepaald worden op welken SOC wordt gebruikt. De 4GB RAM is ook zat en de Storage speed is ook heel goed.
Ik heb alleen met het apparaat last van stabiliteits problemen waar hij of locked en hard reset moet hebben of scherm niet aan wil en een minuut ofzo moet wachten
Accu
Een van de meest rare besluiten dingen van LG is wel het weglaten van Wireless charging (en high end DAC) in the EU versie. Dit is misschien niet zo erg, aangezien de techniek niet finale is en het nog lastig is om je telefoon precies op de pad te legen zonder er mee rond te schuiven. Even wachten op betere technologie dus.

De Accuduur beter dan gemiddeld. Ik haal net 5 uur scherm aan tijd en het opladen gaat ook super snel door middel van QC3.0.
Camera
Dit is natuurlijk wel een van de grote redenen waarom iemand de LG G6 misschien zou kopen. De tweede wide-angle lens is geweldig en is een redenen waarom ik nu vaker me telefoon uit me broek trek. Het is zeer uniek om zoveel in je beeld te krijgen en met hoge kwaliteit. Vroeger nam ik echt alleen de telefoon uit me zak om foto's te nemen als het echt moet. Nu neem ik foto's van kerken van grond tot top of bomen met prachtige bladen.

De kwaliteit van de standaard camera is overigens ook geweldig.
De video is ook heel goed en manual mode is aanwezig die alles biedt wat een normaal mens ooit zou gebruiken.
Ook dus met de standaard dingen zoals slow-mo panorama en 360 graden foto.

*Niet bewerkte foto's*

Bouw
Ook een van de geweldige dingen van de LG G6:
De Mil-spec-810G en IP68 combi.
Je telefoon kan dus wel tegen een stootje en water is ook voor dit apparaat geen probleem.
De glas achterkant lijkt glad maar als je handen niet super glad zijn dan is dit nooit de zaak. (Zelfde als je je hand over een raam laat lopen. Soort van)
De LG G6 is dikker dan andere telefoons maar dit geeft een heel fijn gevoel in de hand waardoor je niet het gevoel hebt dat je je telefoon gelijk laat vallen en is in mijn opinie beter in de hand dan bijv een S8 of S7 edge.
UPDATE1:
Een opvallend ding is de krassen op de glass. De achterkant is na een tijdje niet erg bekrast maar valt wel op en je voelt het. Ik heb de telefoon niet met sleutels in de zak gehad maar de zand uit me zak heeft aardig het aardig wat krasse opgeleverd. Het camera glass heeft het veel zwaarder verduurd en is extreem erg bekrast. De metalen rand om de telefoon houdt het goed met randen om de scherm iets kleur verlies.
UPDATE2:
Er is nu zoveel vocht/krassen op de achter lens te recht gekomen, veel meer dan op andere glas gedeeltes van de telefoon, dat de camera kwaliteit zichtbaar achteruit gaat. Het is nu op het punt dat een budget phone nog betere foto's maakt want er zit nu een permanenten waas over de foto's and is altijd over exposed. De selfie camera blijft wel altijd goed functioneren net zoals nieuw.
Troubleshooting
Het enigste probleem wat ik tot nu toe heb gehad is dat Youtube op 60FPS max op 720P kan maar dit is aan Google om te fixen. Software is ook goed in het algemeen al had ik liever uiteraard Stock maar ik had wel liever 10 fingerprint max inplaats van 5 max.
*Update 11/02/2018*
Ik heb de telefoon nu al een halfjaar en heb een paar dingen om te high lighten.
Updates updates en updates, dat is wat ik wil maar LG heeft nou niet echt dit voor elkaar. LG brengt meestal aan het einde van de maand een beveiliging update uit als je geluk hebt maar je hebt ook maanden zoals december waar ze je gewoon overslaan en januari weer verder gaan.

Android Oreo laat ook nog op zich wachten al is Samsung net bezig met de Beta voor de S8 dus ik laat het nog een maand op zich wachten voordat ik echt ga klagen. Android Oreo is sinds begin Mei beschikbaar via een OTA update.

De Software is op zich wel goed verlopen. Ik moet hem soms op nieuw opstarten maar niet echt iets extreem ofzo. Batterij is ook nog steeds prima en de USB port is ook nog heel en laat niet makkelijk los zoals mijn vorige moto x2 dat wel deed na een halfjaar.

Heb jij ook een LG G6 Zwart?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren