Erg mooie speaker, alhoewel je er redelijk wat voor betaalt is de speaker de prijs meer dan waard.
Pluspunten
Enorm goed geluid in vergelijking met andere Bluetooth speakers
Handige leds
Makkelijk te verbinden met Bluetooth of via een audio kabel
Ziet er mooi uit
Accu is genoeg voor één dag bij normaal gebruik
Minpunten
Geen audiokabel bijgeleverd (3,5mm)
Duur met vergelijkbare modellen
Geen volume regelaar op de speaker
De Philips BT50 is een klein Bluetooth speakertje van 25 euro. Een vriend van mij had deze laten zien en ik vond dat daar toch wel aardig geluid uit kwam, ik heb gevraagd of ik de speaker even mocht lenen en opeenvolgend hier een recensie over geschreven.
Deze speaker is in diverse kleurcombinaties aan te schaffen, ik heb het zwart-grijze model getest (logischerwijs zal dat niet uitmaken voor de geluidskwaliteit).
Verbinding maken met de speaker gaat via pairing (Bluetooth) of met behulp van een 3,5 mm audio kabel. Via de kabel is het direct plug en play, er hoeven geen drivers en dergelijke geïnstalleerd te worden.
Als je met behulp van Bluetooth wil verbinden zul je jouw mobiel er bij moeten pakken, je navigeert naar instellingen, Bluetooth. Hier stel je in dat jouw mobiel zoekt naar apparaten, opeenvolgend druk je op het ronde knopje aan de zijkant en zie je de speaker in de lijst staan, je kunt er nu mee verbinden (Je moet dit relatief snel doen, want de speaker is maar een bepaalde tijd zichtbaar in de lijst met Bluetooth apparaten).
Nu je verbonden bent kun je gewoon gaan afspelen via Bluetooth. Doordat deze speaker beschikt over Bluetooth 4.0 zal het geluid niet of heel weinig wegvallen, dit hangt uiteraard ook af van de Bluetooth versie op jouw telefoon. Als jij beschikt over een telefoon met bijvoorbeeld Bluetooth 2.0 of 3.0 beschik jij over een lagere Bluetooth versie dan de speaker, de laagste versie wordt aangehouden, dus het kan zomaar zijn dat de haperingen door jouw mobiel komen. Mocht je hier last van hebben kun je jouw mobiel nog altijd via een audio kabel direct aansluiten.
Ondanks dat het om een mono speaker gaat lijkt het geluid wel degelijk stereo, het klinkt gewoon ontzettend goed. Deze kun je dus zeker aanschaffen als je veel films kijkt of games speelt op je mobiel. Het geluid kan wel af en toe wegvallen wanneer een object voor de Bluetooth speaker staat, eveneens valt de speaker weg wanneer je hier te ver vandaan loopt, houd hem dus dicht bij je en zet geen grote objecten voor de speaker.
Het geluid van de speaker kan goed hard, het maximaal aantal decibel zit dus wel goed.
Ondanks dat deze speaker een relatief hoog prijskaartje heeft in vergelijking met andere Bluetooth speakers zitten er zeker voordelen aan. Zo vind ik het design van het speakertje persoonlijk mooi en de goede afwerking maakt het er zeker niet slechter op. De geluidskwaliteit ligt boven mijn verwachtingen, daarnaast is het LED indicator lampje zeker niet overbodig. Je kunt beter toch maar dat tientje extra spenderen indien je kijkt naar een goedkopere speaker, want je krijgt er hoogstwaarschijnlijk veel meer voor terug.
Mocht je opmerkingen of vragen hebben, laat dan een berichtje achter onder deze recensie. Mocht je wat tijd over hebben zie ik ook graag een waardering terug.
Het is handig om even te vermelden met welke speakers je het vergelijkt. Er is namelijk geen referentiekader. Het zal vast een aardig ding zijn voor 25 piek maar de speaker zal niet beter zijn dan een JBL/Bose/Whatever die tot 8 keer zoveel geld kost.
Fijn om te horen! Als je er tijd voor hebt lijkt het mij leuk om via een reactie te lezen of jij hetzelfde ervan vond als ik, veel plezier ermee in ieder geval!
Ik heb er inmiddels ook eentje aangeschaft. Kan me vinden in je review, vooral het ontbreken van een volumeregelaar is erg jammer. Voor de rest niets mis mee, prima helder en vol geluid.
Functioneel en analytisch
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.
janee
Relevantere advertenties
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.
Ingesloten content van derden
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.