Recent deze beamer gekocht vanwege de productspecificaties en de gunstige prijs.
Gezien mijn kijkafstand, ongeveer 2.5 meter, zag ik geen meerwaarde in een full-hd beamer, vandaar gekozen voor een HD-ready beamer.
In diverse reviews, niet nederlands, wordt de Optoma HD65 met veel lof ontvangen, mede ook gezien zijn prijs. Vandaar dat ik heb gekozen voor deze beamer.
De beamer wordt geleverd in een stevige kartonnen doos, met handgreep. Beamer is geloof ik te verkrijgen in wit en grijs, ik heb gekozen voor de witte. Design is prima, beamer voelt solide aan.
Bij de beamer worden enkele kabels geleverd, component, RGB en s-video. Tevens een afzichtelijke afstandsbediening, maar wel functioneel, en met verlichting (die automatisch na 2 seconden uitschakelt, toch erg handig. Wel exteem fel, maar is maar kortdurend)
Menustructuur is hier en daar wat onduidelijk, en ietwat traag, maar uiteindelijk krijg je wel voor elkaar wat je wilt.
Er is wel vertical keystone correction (dus aan het plafond mounten wil wel), maar je zit wel vast aan een maximum, mijn scherm hant hierdoor wel wat hoog (hoog plafond).
Nadeel is dat er geen horizontal keystone correction is, wat onhandig is bij scheve muren, zoals in mijn geval. Geen optimaal resultaat, maar zeker wel acceptabel.
Een belachelijk goede feature vind ik zelf de 'Native mode' waarbij 16:9 images ge-upscaled worden, en hierdoor het beeld duidelijk hoger wordt (iets uitgerekt).
Geluidsproductie is er zeker, maar is binnen de norm.
Het beeld zelf is uitstekend, geen enorme last van aberranties, geen ghosting.
[edit]
@ hieronder:
Specificaties zijn makkelijk na te zoeken:
Wat betreft de aansluitingen: de beamer beschikt over 1 HDMI poort, VGA, s-video, component en composite aanluitingen. De beamer zoekt zelf naar aansluitingen die actief zijn, er is makkelijk over te schakelen via de AB. Minpunt vind ik de enkele HDMI aansluiting. Mocht je meerdere apparaten op HDMI willen aansluiten zit je dus al gauw vast aan een HDMI splitter of switch.