Geluid en NC zijn prima, maar pasvorm is raar. Er zit een hard stuk in waar mn oren onwijs pijn van gaan doen.
Pluspunten
- ontwerp
- nc is goed met weinig ruis
- goede muziekkwaliteit
- gedefinieerde bastonen
Minpunten
- groot pakket in je tas
- zit een hard ding over de speaker dat op mn oor duwt en na een uur ONWIJS pijn doet
2 van 5 sterren (Slecht)
Ik kocht deze koptelefoon omdat ik een hoofdtelefoon/headset zocht met actieve noise cancelling voor mijn lange treinreizen. Aangezien ik autisme heb en daardoor overgevoelig voor geluid helpt NC mij om na het reizen meer energie over te houden. Goedkopere actieve noisecancelling wil wel eens ruis geven, dat doet deze bijna niet. Wanneer de NC aanstaat, is het vrijwel stil om mij heen. Pratende mensen hoor je nog wel, maar wel wat zachter.
Tevens hou ik ervan om een lekker potje metal te luisteren. Veel koptelefoons kunnen er niet zo goed mee overweg en laten bijna geen bas horen en teveel hoge tonen en trekken zich daarna weinig aan van je eigen equalizer. Deze hoofdtelefoon heeft echter prima geluid, de bastonen zijn mooi gedefinieerd en goed hoorbaar, de hoge tonen overheersen niet en je kunt het geluid prima finetunen met je equalizer.
Het enige, hele grote MEGA nadeel, is dat er een plastic (bescherm?) constructie over de speaker heen zit. De punt hiervan zit net op mijn oor. Met tien minuten dragen voel ik het niet en heb ik er geen last van. Na een half uur begint het te irriteren en na een uur doet het aan beide oren zoveel pijn dat ik de hoofdtelefoon niet meer kan dragen. En daar koop je dan een over-ear voor, omdat je geen zere oren meer wilt.. Praktisch gezien heb ik dus niets aan deze hoofdtelefoon, want ik kocht hem juist voor lange (trein) reizen. Als ik hem na een uur niet meer kan verdragen, dan heb ik er dus niets aan. Maandag ga ik terug naar de winkel in de hoop dat ze een fiks kunnen bedenken, want qua geluidskwaliteit en NC combi krijg je niets vergelijkbaars voor dit geld. Maar als het niet gefikst kan worden, dan breng ik hem toch maar terug en dan moet ik maar even doorsparen voor wat anders.