LC-Power LC6550 - Gold, 550W (ATX12V 2.0) Review

Anoniem: 160821
17 maart 2006, laatste update op 17 maart 2006, 1.153 views

LC-Power LC6550 - Gold, 550W (ATX12V 2.0)

Een goede voeding voor weinig geld kan dus echt.

De afwerking is OK, maar houdt niet over. Aansluitmogelijkheden zijn ook niet overdadig. SATA power connector komt van een los meegeleverd stekkertje.

550w lijkt veel. De voeding heeft massa's vermogen op plekken waar je het niet nodig hebt (de 5v en 3,3v lijn). Op 12v blijft er gelukkig nog 24 ampere over. En dat is voor een middeklasse systeem met een videokaart op 12 volt voldoende.

De voeding is verder super stabiel. Meer dan 3% fluctuatie heb ik niet waar kunnen nemen.

Geluidproductie is ook in orde. De 12 centimeter fan draait op een vrij laag toerental, maar gaat harder draaien wanneer je de voeding zwaar belast (PFC).

Wordt de voeding overbelast of veroorzaak je kortsluiting, dan zal hij keurig uitschakelen.

Al met al een aanrader. Voor een SLI systeem zou ik echter toch doorsparen voor een zwaardere voeding met meer amperes op de zo belangrijke 12 voilt lijn(en).

Pluspunten

• Stil, stabiel, prijs

Minpunten

• Saai uiterlijk

Een goede voeding voor weinig geld kan dus echt.

Heb jij ook een LC-Power LC6550 - Gold, 550W (ATX12V 2.0)?

Anoniem: 200498 19 oktober 2009 11:25
Ik had hem ook, hij is kapot nu na 2 jaar. Condensator ontploft. Had de zwarte versie.
Zie http://gathering.tweakers...message/32764599#32764599

Gigabyte p35-ds4
Intel core2duo e6300 1.86ghz @ 3.10 ghz @ 1.4v
4gb pc8500 @ 1107mhz (fsb = 443, factor = 2.5)
ati 4850 @ 777 / 1133 @ +-1.4v core
1 harddisk, 1 dvd-rw, 3 usb-apparaten

Baggervoeding dus.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 200498 op 23 juli 2024 12:21]

mooie review! ik heb hem zelf ook, superstabiel en goedkoop, ik twijfel wel eens over wat de voeding nou maximaal kan trekken want er zijn niet zoveel details over te vinden! en wat het saaie uiterlijk betreft, de voeding glimt nogal :P een paar LEDjes erop schijnen doet wonderen ;)