Apple MacBook Pro 2017 15,4", i7 2,9GHz, 512GB ssd Spacegrijs (Qwerty)

Prijs
€ 1.049,-
Specificaties 15,4" • 2880x1800 • 512GB • Intel Core i7 - Bekijk alle specificaties

Apple MacBook Pro 2017 15,4", i7 2,9GHz, 512GB ssd Spacegrijs (Qwerty) Review

iAR 10 juli 2017, 1.060 views Product gekocht

Apple MacBook Pro 2017 15,4", i7 2,9GHz, 512GB ssd Spacegrijs (Qwerty)

Veel geld voor een prachtig apparaat. Toetsenbord valt best mee en Touchbar biedt potentie.

Pluspunten

• Dun, licht en mooi afgewerkt
  • Groot touchpad
  • Touchbar met Touch ID
  • Vier USB-C (Thunderbolt) poorten
  • Toetsenbord
  • Helder scherm

Minpunten

• Enkel USB-C
  • Word snel warm
  • Touchbar met Touch ID

Het internet staat al vol genoeg met benchmarks en schermtesten. Ik ga dus niet de diepte in. Toch wil ik een paar zaken aanstippen die me opvielen in een week gebruik vandeze machine.

Connectiviteit
Apple kiest voor vier USB-C/Thunderbolt poorten. Ik vind de keuze voor USB-C goed, we moeten toch eens de overstap nemen. Toch betreur ik het verlies van de SD-card reader en de HDMI-aansluitingen. Deze worden nog veel gebruikt.
Daarnaast was het gunstig geweest om een USB-A connector te behouden, al was het alleen maar om al die USB-sticks nog zonder kabeltje te gebruiken.
Wil je iets aansluiten op het apparaat dan moet je aan de verlengkabeltjes of je bestaande kabels omwissleen voor USB-C types. Ik ben sowieso nog eens dik 100 euro kwijt om bestaande zaken te gebruiken.

Touchbar met Touch ID
De Touchbar is in potentie een fijne feature. Ik vind het vooral handig om bookmarks in Safari te kiezen of om dialoogvensters te bevestingen (bijvoorbeeld "wilt u bestanden verwijderen". De Touchbar reageert snel op basis van wat er op het scherm is.
Het is geen vervanger voor de toolbars in de software omdat je toch teveel naar beneden moet kijken. Extra schermruimte had ik wel fijn gevonden.
Het grootste probleem is echter dat niet alle software wordt ondersteund, zelfs die van Apple niet. Daar had Apple wel beter z'n best in mogen doen.

Het zelfde geldt voor Touch ID. Dat is een handige feature (en vaak sneller dan unlocken met mijn Apple Watch) maar opnieuw ook niet goed uitgewerkt. Bij een aantal functies kun je prima unlocken met je vinger maar bij nog meer zaken moet je toch gewoon je wachtwoord invoeren. Dit komt op mij erg slordig over.

Keyboard en Touchpad
Ik was eerst bang voor de travel van de toetsen. Het butterfly meganisme kon op een hoop kritiek rekenen. Dat is deels terecht maar het is ook een kwestie van gewenning. Na mijn nieuwe MacBook ingesteld te hebben was terug naar mijn 2014 model al weer onwennig.
Grote lappen tekst heb ik er nog niet op getypt.
Het touchpad is heel groot. Erg prettig voor gestures. Apple had dit overigens altijd al goed voor elkaar.

Last thoughs
  • Apple heeft met deze MacBooks een prachtig apparaat afgeleverd. De spacegrijze variant maakt het een stijlvol apparaat.
  • Mooi en dun komt wel met een prijs: hij wordt best snel warm. Zeker niet fijn als je het apparaat op je knieen hebt staan.
  • Het is jammer dat je niet kunt kiezen voor een 15" zonder TouchBar. Hoewel het ding potentie heeft is het nog niet volledig omarmd, zelfs niet in macOS.

Heb jij ook een Apple MacBook Pro 2017 15,4", i7 2,9GHz, 512GB ssd Spacegrijs (Qwerty)?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren