Bose QuietComfort 35 (Zwart)

Prijs
€ 279,50
Specificaties Over-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Bose QuietComfort 35 (Zwart) Review

MarcoKreeft 6 juli 2017, 4.754 views Product gekocht

Bose QuietComfort 35 (Zwart)

Ik was op zoek naar een goede koptelefoon waarmee ik in een drukke ruimte ( kantoor ) goed kon werken zonder afgeleid te worden.

Pluspunten

• Zuiver en vol geluid
  • Case die erbij zit is super handig
  • Draadloos
  • Maar je kan ook voor de kabel kiezen
  • Comfortabel

Minpunten

• Prijs, maar hij is het waard!

Ik was op zoek naar een goede koptelefoon waarmee ik in een drukke ruimte ( zoals op kantoor ) goed kon werken zonder afgeleid te worden.
Dat lukt met deze koptelefoon wel! Zodra je de koptelefoon op zet merk je al dat je wat minder geluiden hoort, maar zodra je muziek afspeelt, hoor je bijna niets meer. Alleen de echt harde geluiden, en geluiden van dichtbij hoor je door de muziek heen. Ik heb regelmatig gehad dat ik na een aantal uur vergeet dat ik op kantoor ben, tot ik de koptelefoon af zet. Kortom, hij is perfect voor mijn situatie.

Toen ik de QC35 had opgehaald bij de winkel, moest ik een stuk lopen door een drukke winkelstraat. Ik besloot hem gelijk op te zetten. Ik heb werkelijk niemand horen praten, zelfs de orgel hoorde ik niet.

Ik was in het begin een beetje sceptisch over audio via bluetooth, maar Bose heeft deze twijfel weggehaald met dit product! Wat een geluid! En omdat de ACR zo goed werkt, hoeft de muziek niet hard om het goed te horen. Dit scheelt, want aan mijn linker oor heb ik al een lichte gehoorbeschadiging.

Nu moet ik toegeven dat ik een Bose fanboy ben, maar ik heb ook de Sony tegenhanger geprobeerd in de winkel. Deze had net niet de juiste weergave voor mij. Als iemand die veel met muziek bezig is, kan ik de QC35 zeer aanraden.

Heb jij ook een Bose QuietComfort 35 (Zwart)?

Vraag & Aanbod

Ik heb deze ook getest. Achtergrondgeluid en geroezemoes valt prima weg, maar als er tegenover jou iemand zit te bellen met luide stem, dan kan je alles toch volgen.
De mijne is teruggestuurd.
De noise cancellation werkt ook met name op repeterend geluid, geroezemoes kan daar nog onder vallen, maar op met name motorgeluid en dergelijke werkt het heel goed. Iemand die naast je zit te bellen heeft geen repeterend geluid tot gevolg en zul je dus nog horen (minder hard wel doordat ze vrij goed afdichten).
De koptelefoon is ook bedoeld om achtergrond geluid weg te filteren maar mensen die dichtbij tegen je praten toch te horen. Maar als je idd helemaal niets wilt horen snap ik dat je deze terugstuurde. Alleen, dan is de vraag, welke voldoet wel aan je eisen?
Niks dus....
ik zoek af en toe een eenzame meetingroom op, en doe daar mijn ding.
Zou inderdaad fijn zijn als er een ANC koptelefoon uit zou komen die álle geluiden wegfiltert inderdaad (of die je zelf zou kunnen instellen tot welk niveau je wilt filteren) maar die zijn er helaas niet. Zodra die er komen ben ik de eerste die er 1 koopt :P
De geluiden die het beste worden weggefilterd zijn eentonig, zoals een vliegtuig motor. Zodra er veel fluctuaties in het geluid zit wordt het moeilijker om het beste anti-geluid te produceren.

Daarom blijven stemmen een moeilijk verhaal, maar het wordt wel aanzienlijk zachter vind ik zelf.

Daarbij hebben wij bij Bose (ja ik werk voor Bose) wel producten waarin jezelf kunt bepalen hoeveel van het omgevings geluid je wilt wegfilteren, ideaal voor als je toch de buiten wereld wilt horen in het verkeer bijvoorbeeld. De QC30 link
Kan bij de 35 toch ook gewoon met de app?
Nee helaas, de noise cancelling gaat aan als je Bluetooth gebruikt. Je kunt wel via de kabel luisteren en de headphone niet "aan" zetten. Maar bij draadloos gebruik noise cancelling uit zetten en het niveau van noise cancelling aanpassen is niet mogelijk.
Ik kan het toch echt via de app. Misschien een bug in de app dan?
Ik heb nu geen QC35 bij de hand maar ik ga even proberen te checken hier. Wat ik zelf voornamelijk tegen kom is dat het nu nog niet mogelijk is via het de hoofdtelefoon of de app.

Update:
Het is onderdeel van de nieuwe versie in de app. Sinds 22 juni in versie 4.2.0 is dit een nieuwe feature! :-) There you go, even better!

[Reactie gewijzigd door Nrgphoenix op 10 juli 2017 16:15]

Zie je ben ik toch niet gek :P Thnx :)
Ik neem aan dat je bij de QC30 alleen kan kiezen voor minder noise cancelling en dat het maximale niveau de standaard van de QC35 is?

Bovendien wil ik graag geen oordopjes icm een ANC koptelefoon, puur omdat een over ear koptelefoon van nature al geluiden buitensluit, ze comfortabler zitten en beter klinken.
Tevens heb je bij oordopjes dat je echt een perfect pasvorm moet hebben wil de ANC goed functioneren en dat is bijna nooit.

Waarom is het eigenlijkl niet goed mogelijk hogere tonen weg te filteren? Is de hardware nog niet snel genoeg om de snellere (hogere) frequenties adequaat te compenseren?
Ja klopt. Je hebt een maximum en je kunt meer omgevings geluid doorlaten mocht je dat willen.

Oordopjes hebben een vergelijkbaar effect zoals ik hieronder beschrijf, ze sluiten je oor af voor geluid van buiten af. Maar ik ben het met je eens dat over-ear betere geluidsisolatie biedt + comfortabeler zit voor langere tijd.

Ik ben geen engineer, maar van wat ik zo snel kon achterhalen is inderdaad dat high frequencies een kortere golf hebben. Om daar tegen een anti-golf te produceren voordat het signaal je oortrommel heeft bereikt is misschien nog niet haalbaar. Daarom wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van geluidsisolatie.
Andere collegas zoeken dus. Ik heb daar in een kamer van 20 man geen last van. Jammer dat er geen een aan je eisen voldoet!
Tja dit is echt verschillend voor iedereen, ik ben zelf erg gevoelig voor geluiden. Mijn collega's weten het en proberen er rekening mee te houden maar het is niet te doen om iedere penklik uit te bannen. Zowel in een kantoortuin als in een klein kantoortje heb ik last van collega's.

Ik heb daarom al jaren op het werk een groot deel van de dag een koptelefoon op. Voorheen de Parrot Zik 1 en nu de QuietComfort 35. Beide werken erg goed maar ben bij de QC35 met name onder de indruk van batterij duur.

Ik kies ook voor over-ear koptelefoons omdat je dan het volume gewoon wat lager kan hebben staan. Ik wil graag na mijn 67ste ook nog een gehoor hebben.
Ik merk bij de QC25 (In-ear variant) een soort sissend geluid als de noise cancellation aanstaat. Heb je dat bij deze ook gemerkt? Moet zeggen dat ik ook heel tevreden ben, geluid is beter dan ik bij andere NC modellen heb gehoord en de rust in het vliegtuig (of soms bij onrust om mee heen als ik werk) is heerlijk.
Nee dat heb ik niet gelukkig. Hij is heerlijk stil ook als er geen muziek aan staan. Wat je wel krijgt is dat je lekker in je eigen bubbel zit en dus de buitenwereld vergeet.
Ik heb ook met de QC35 (twee verschillende exemplaren gehad), en je hoort ook daar een zacht sissend geluid (alleen merkbaar bij stiltes).

In het begin stoorde het me (vooral omdat hij behoorlijk duur is). Op dit moment niet meer. Het is over het algemeen een stuk zachter dan het omgevingsgeluid om je heen zonder headphones op (afzuiging, airco e.d.)

[Reactie gewijzigd door iNCQRiT op 9 juli 2017 22:50]

Ik heb de Bose ook overwogen. Ik ben echter voor de Teufel Mute BT gegaan. De NC werkte goed genoeg voor mij, en het geluid klonk voor mij net iets beter. Maar dat is smaak.

Heb je eerder Bose producten gehad, want ik heb vaak het idee dat je toch ook voor het merk extra betaald.

Die Teufel heeft Foritain een mooie review over geschreven
Ik heb deze koptelefoon ook en ik wil nooit meer zonder en die prijs ben je snel vergeten. De ANC is echt super op dit ding, de hele wereld wordt in 1 klap doodstil om je heen. heerlijk.
Ja ik werk in een ruimte met 20 man. Soms zijn er 5 gesprekken tegelijk gaande. Met de QC35 hoor ik daar helemaal niets van :) :)
Ik heb hem zelf ook op gehad, inderdaad een fijne hoofdtelefoon, licht en zeer goede noise cancellation.

Heb je hem ook vergeleken met andere hoofdtelefoons? Ik stond zelf op het punt bovenstaande te bestellen, maar bij twijfel toch naar de Sennheiser concurrent gaan luisteren. Uiteindelijk dan ook voor de pricewatch: Sennheiser PXC 550 Wireless (Zwart) gegaan. De ANC is een tikje minder, maar nauwelijks te horen qua verschil, maar de geluidskwaliteit naar mijn ervaring/vergelijking toch wel een stuk beter, wat mij betreft de meerprijs waard als je al in dit segment kijkt.
Die heb ik zeker op gehad. Vond de geluidsweergave een stuk minder. Zal ook te maken hebben met dat de ANC minder is. Heb heel veel Sennheiser producten gehad omdat ik t geld niet voor Bose had maar ik heb Bose altijd veel mooier geluid geven.

Ben zelf DJ en luister dus nog net iets kritischer dan de meeste mensen. Mocht je de koptelefoon willen gebruiken om muziek te produceren, dan raad ik m niet aan. Voor lekker van muziek te genieten zeker wel. En de Sennheiser is ook prima, maar deze is net een stapje beter.
Heb zelf ook de Bose QuietComfort 35 in het zilver.
Bevalt super qua geluid, draagcomfort en kwaliteit.
Ik heb wel een minpuntje: het kiezen van een volgend of het vorige nummer had een stuk eenvoudiger gekund i.p.v. 2 of 3x heel snel op hetzelfde knopje drukken.
Goed punt! Eens, al wen je er snel aan gelukkig
Veelal is dit standaard gebruik dit is namelijk ook zo bij meerdere headphones; Zowel Apple, Samsung, Beats en ook Bose.

Ik zeg niet dat er misschien niet betere manieren zijn, maar je hebt zo in ieder geval minder knopjes ;)
Heb hem een tijdje gehad maar kon hem simpelweg niet te lang ophouden, ging irriteren (oren, hoofd). Had hem op kantoor dus droeg hem dan uren achter elkaar en dat was gewoon too much voor mij...

Qua NC inderdaad super, hele aparte ervaring als je dat aanzet en opeens het continue geluid van de airo of luchtverversing wegvalt. Geluidskwaliteit vond ik ok, eigenlijk niet heel bijzonder, maar daar was hij dan ook niet voor. Inderdaad ook een hele lichte ruis bij aanzetten ANC, maar ook dat was alleen bij complete stilte en voor mij niet storend (mijn vriendin vond het wel meteen irritant).

Anyway, het draagcomfort was hetgene dat me heeft besloten hem toch weer weg te doen. Heb nu de Audio-Technica ATH-ANC33iS, minder effectief (ook omdat ze in-ear zijn en je oren natuurlijk niet compleet afgesloten worden door die schelpen) maar kan ze de hele dag inhebben en alsnog is het effect duidelijk.
Waar ik benieuwd naar ben, hoe presteert deze hoofdtelefoon voor brildragers?
Voor mij staat over-ear namelijk absoluut boven earbuds of on-ear modellen, echter bij teveel klemmen kan de extra druk door het stangetje van de bril tegen het hoofd na verloop van tijd zeer gaan doen.

Een tweede punt wat mij interesseert is, hoe deze hoofdtelefoon omgaat met transpiratie.
Zeker in de zomer of bij hogere fysieke inspanning is dat namelijk een reëel aspect om rekening mee te houden.
Krijg je een soort 'stomerij' met doorweekte pads over je oren of wordt er goed geventileerd en zijn de pads relatief luchtdoorlatend terwijl ze waterafstotend zijn?

Ik hoop dat iemand hier praktijkervaring over kan delen, wellicht ook in relatie tot andere hoofdtelefoons zodat eea in perspectief is te plaatsen.
Het bril gedeelte kan ik niet voor je beantwoorden. Het transpiratie gedeelte wel. Het enige wat ik gemerkt heb is dat t zweet tegen de koptelefoon aankomt en dan er omheen gaat. Hierdoor heb je wel een natte plek rond je oren als je m af doet. Maar het wordt geen sauna onder de koptelefoon zelf.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren