Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 27" @ 1920x1080 (TN, 5ms) - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Samsung Syncmaster P2770HD Zwart Review

+2
JorzoR 5 juli 2010, laatste update op 5 juli 2010, 21.952 views

Samsung Syncmaster P2770HD Zwart

Pluspunten

  • Het uiterlijk
  • Full HD (1080p) mogelijkheid
  • Veel instel mogelijkheden
  • Pakt automatisch de HD kanalen (Caiway)
  • Geïntegreerde digitale TV tuner + TV gids

Minpunten

  • Reageert traag op de afstandsbediening
  • Geen now/next informatie tijdens het zappen tussen TV kanalen
  • Een héél licht gezoem als je de 'Picture mode' van Dynamic naar Standard of Movie verandert.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Vormgeving Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Ghosting Score: 4
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 4
Waarom heb ik dit scherm gekocht?
Mijn oude TV was aan vervanging toen, en ik wilde graag een TV en PC monitor in 1. En dan wil ik natuurlijk het nieuwste van het nieuwste. Het moest niet al te groot, omdat ik het als monitor wil gebruiken, maar ook niet te klein, omdat ik er ook (HD)TV op wil kijken, en mijn Playstation 3 er op wil gebruiken.
Of de Playstation 3 er op zou gaan werken was nog een uitzoek werk, vanwege het oh zo leuke HDMI/HDCP probleem wat sommige TV schermen met de PS3 hebben. Dit scherm werkt gewoon met de Playstation 3, geen problemen ondervonden!

Bij deze een kleine review.


Het uiterlijk
Laten we beginnen met het uiterlijk. Dat ziet er natuurlijk erg goed uit. Een glimmende zwarte rand met een rode gloed er in en een dunne doorzichtige rand aan de buitenkant. De 'on screen' knoppen zijn ook mooi weggewerkt door gebruik te maken van touch controls. Zo blijft er een mooi scherm over zonder al teveel poespas aan de buitenkant, iets waar Samsung 1 van de beste in is. Vind ik.
Het scherm kan je ook nog een klein beetje kantelen. Niet veel, 20 graden dacht ik. Maar dat is voor mij meer dan genoeg.

Weergave (TV)
Over de kleuren kan ik alleen maar zeggen: Top! Na een beetje instellen ziet het er natuurgetrouw uit. HD zenders (1080i) van Caiway zien er scherp uit, en dan vind ik het jammer om een SD zender te bekijken. Hoop dat het niet al te lang duurt voordat alles over gaat op HD.
Een klein nadeel wat ik ondervonden heb is dat bepaalde (oude) programma's niet in 16:9 worden afgespeeld (zie foto onderaan deze review), maar in 4:3 formaat. Het beeld is dan vierkant, met zwarte brede balken aan de zijkant. Ik kom het vaak tegen op de RTL zenders. Ik kan dan geen mogelijkheid vinden om te zorgen dat het programma full screen wordt afgespeeld. Erg jammer, en ik weet niet of dit nou aan het scherm ligt of aan de zender (of Caiway) zelf.

Het contrast en helderheid is ook top te noemen. Alleen als ik in het donker in mijn kamer op mijn bed TV aan het kijken ben, mag het allemaal wel wat minder vel. Gelukkig zijn er voldoende opties om dat in te stellen.

Weergave (PC Monitor)
Van een 1280x1024 resolutie naar 1920x1080 is een hele vooruitgang. Wat een ruimte opeens! Ruimte dat ik goed kan gebruiken voor mijn dagelijks bezigheden.
Het beeld is ook scherp, en de kleuren zijn erg mooi! Verder heb ik hier niets op aan te merken, voor mij een hele vooruitgang van mijn oude 19 inch.

Features
Je kan erg veel instellen in het scherm, denk maar aan: Backlight, Contrast, Brightness, Sharpness, Colour, Tint, Black Tone, Dynamic Contrast, Colour Space, White Balance, Flesh Tone, Edge Enhancement, Screen Size, Digital NR, Colour Tone, HDMI Black Level, Film Mode etc...
Als ik de "picture mode" van Dynamic naar Standard of Movie zet, dan hoor ik achter het scherm een heeeel licht gezoem. Als je er op let is het irritant, maar in een normale woonkamer hoor je dit niet. In mijn kamer, als het muisstil is, hoor je dat dus wel.

De afstandsbediening vind ik jammergenoeg erg traag reageren, of anders gezegd: het scherm reageert traag op de afstandsbediening. Het is maar net hoe je het bekijkt. Maar het komt er op neer dat er een irritante vertraging inzit, wat ik niet gewent ben met mijn oude TV. Het gevolg is dat ik soms 2 opties of 1 zender te ver ben, omdat ik dacht dat het scherm niet reageerde op de afstandsbediening. Een grote usability fout hier van Samsung.

Het instellen van de zenders (Caiway) was ook zo gedaan. Een full scan, die ongeveer 5 tot 10 minuten duurde, en ik had ±80 digitale zenders, waarvan een aantal zenders automatisch al in HD (1080i).

De geïntegreerde TV gids werkt ook lekker. Iets wat ik nog niet gewent was op mijn oude TV. Je kan switchen tussen Now en Next, en tussen een Full Guide. Helaas kon ik geen mogelijkheid vinden tot het instellen van de Now/Next tijdens het zappen. Om die informatie te zien moet je per zender op de Info knop op je afstandsbediening drukken.

HDMI, Playstation 3
Mijn Playstation 3 heb ik aangesloten op de HDMI poort. Geweldig beeld, alleen jammer dat er maar weinig 1080p games voor de PS3 op de markt zijn... Het beeld wordt wel goed ge-upscaled, je moet er dan alleen wel een stukje van af zitten ;)

Ik heb even een snelle review neergezet, omdat er voor deze monitor/TV nog geen was. Als er iemand vragen heeft over deze monitor/TV, dan kan je mij PM'en, en zal ik kijken of ik je vraag kan beantwoorden.

Update na iets meer dan een half jaar gebruik (05-07-2010)
Na een half jaar gebruik kan je wat meer over een product vertellen dan na een week gebruik. Ik ben in de tussentijd ook al een aantal dingen tegen gekomen waarvan ik niet echt te spreken ben, en wat ik soms ook al bij "negatieve eigenschappen" hebt gemeld.

1. Trage scherm controls en afstandsbediening
Zoals al eerder aangegeven blijft dit een zeer irritant punt. Je kan het vergelijken met lag. Er zit een irritante vertraging tussen wat je indrukt op de afstandsbediening (of on-screen controls) en met wat er daadwerkelijk op het scherm gebeurt.

2. Gevoelige HD tuner
Ik heb nu al meerdere malen gehad dat er artifacts in beeld komen (en soms blijven) zodra ik mijn TV kabel aanraak. Dan kom ik tot de conclusie dat:
OF de HD tuner is heel erg gevoelig
OF de TV kabel niet goed wordt vastgehouden in het scherm
(want met de kabel en de lengte is niets mis)

3. Kijkhoek
In het begin was ik nogal tevreden over de kijkhoek, maar hier kom ik op terug. Ik werk veel met Photoshop e.d. en als je ook maar een klein beetje niet voor het scherm zit treed er al verkleuring op. Irritant.

4. Monitor springt soms uit zichzelf aan
Als ik de monitor, na het gebruik van de modus "DVI PC", uit zet (niet van het stroom afhalen, maar gewoon via de aan/uit knop) dan wilt het scherm uit zichzelf nog wel eens aan gaan. "DVI-PC No Signal" komt dan in beeld en verdwijnt weer na een x aantal seconde.
Zodra je het scherm op de modus "TV" zet, en daarna uit, dan is dat niet het geval.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Samsung Syncmaster P2770HD Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (44)

Wijzig sortering
dit scherm is 16:10 he? dus bij gaming en films kijken die 16:9 zijn dan heb je geen volledig beeld?

is de ps3 wel volledig beeld of ook met balken?
Het scherm is 16:9 (1920x1080), 16:10 is 1920x1200, wat dit scherm dus niet aankan.

PS3 en films zijn gewoon volledig beeld.

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 29 januari 2010 12:56]

Ik heb games gedaan, maar vullen gewoon het beeld, ben heel enthousiast over dit scherm, hij is echt heerlijk groot. Films kijken is super, inkijkhoek is goed genoeg. Als ik op m'n bank lig +/- 40cm vd grond , en m'n scherm staat op mijn bureau +/- 120cm ziet alles er nog prima uit. Afstand tussen bank en bureau is nog geen 2 meter.

Enige wat ik een beetje jammer/gek vind: ik heb de monitor per HDMI kabel aangesloten aan m'n computer en wanneer ik het scherm aanzet duurt het vaak lang voordat er beeld wordt gevonden, vaak moet ik nog via source omhoog scrollen, wachten tot HDMI er weer bijstaat en op 'Ok' drukken wanneer ik beeld krijg.. Als ik te onrustig doe vindt het scherm niets en kan ik weer bij stap 1 beginnen.

[Reactie gewijzigd door Danidani op 15 februari 2010 11:16]

Hoe is de inkijkhoek van het scherm? Als ik het namelijk vanaf mijn bed bekijk zit ik lager dan de hoogte van het scherm, is dat vervelend tijdens tv kijken?
Kan ik daarnaast een normale analoge coax kabel hierop aansluiten, geen digitale?

[Reactie gewijzigd door venxion op 3 januari 2010 20:49]

Mijn situatie is precies hetzelfde zoals jij, het scherm staat op mijn bureau, maar mijn bed zit een stuk lager, ik kijk er dus ook een beetje van onderaf. Ikzelf vind dat de inkijkhoek gewoon goed is. Het scherm heb ik wel een klein beetje naar voren gekanteld als ik in mijn bed TV kijk :)

Bij mij zit er een normale analoge coax kabel in, de digitale TV tuner zit in het scherm zelf, dus ik heb geen extra kastje nodig ;)

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 4 januari 2010 14:21]

Oke, goed om te weten. Maar je hebt dus geen 'verkleuringen' als je lager zit of van de zijkant de tv bekijkt? Het beeld van mijn laptop bijvoorbeeld wordt zeer onduidelijk als ik lager of hoger ga zitten. Zou je dat voor mij aub kunnen filmen, dat zou ik zeer op prijs stellen! :)
En analoge coax kabel maar wel met digitale tv tuner? Dus kijk ik dan analoog of zet hij het signaal om in digitaal? Ik heb namelijk een normale UPC standaard televisie aansluiting ...
Heb je hem trouwens aan de muur hangen? Ik wil hem namelijk aan de muur bevestigen met een beugel, dat is toch mogelijk?

[Reactie gewijzigd door venxion op 5 januari 2010 23:12]

Verkleuring...Tja, het is maar net wat je inkijkhoek is. Als je er van onderaf op kijkt, dan is het bovenaan het scherm een stukje donkerder... Maar onder normale omstandigheden, zonder rare inkijkhoeken, is het gewoon top.

Ik ga even kijken wanneer ik iets kan filmen, want dat heb ik hier al vaker beloofd, ben helaas niet zo vaak thuis :P

Bij mij zit er een analoge coax kabel in, die voorheen ook in mijn oude (analoge) TV zat. En op dat signaal kunnen wij ook digitale TV van Caiway kijken. Het scherm, pakte bij het instellingen van de zenders, automatisch het digitale signaal en de beschikbare HD zenders :)
Ik heb geen idee hoe dat bij UPC zit, maar ik gok dat dat precies hetzelfde is...

Het scherm heb ik niet aan de muur hangen, die staat op mijn bureau. In muurbevestigingen heb ik me niet verdiept, maar volgens de specificaties is dat mogelijk (Vesa 100mm).

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 10 januari 2010 18:42]

Er zit geen CI+ slot ingebouwd ofwel? Oftewel als je Ziggo hebt dan kun je geen gebruik maken van die nieuwe module zodat je geen externe tuner nodig hebt? Ik heb daarom en ook om de prijs gekozen voor een LCD TV van 32". Deze zijn ongeveer net zo duur en bieden betere contrastwaarden, kleuren en kijkhoeken.
Er zit wel een CI slot ingebouwd, geen CI+ zover ik weet.

Die zit aan de linkerzijkant van het scherm, weggewerkt met een klepje :)

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 30 december 2009 00:07]

Wat voor tv abonnement heb je zodat je digitale tv kunt kijken met dit scherm?
Zit er ook een scart aansluiting op?
Welke bronnen kun je Picture in Picture zien?
Kan ik bijvoorbeeld met PC via dvi of hdmi werken, terwijl ik PIP beeld van scart als bron zie?
1 Scart zit er op, en PC via DVI heb ik werkend ;)

Picture in Picture heb ik nog niet getest. Ga ik eens even naar kijken vanavond :)
hoe is dit scherm met gaming op de pc? ik weet dat die 75 hertz is en 5ms reactietijd heeft + het is een tnpanel. Ik wil toch graag weten voordat ik mijn keuze maak hoe de inputlag is bij moderne shooters zoals quake live en modern warfare 2 is dat nog een beetje te doen?

alvast bedankt
Ik heb toevallig laatst Modern Warfare 2 er even op getest, kijken hoe het eruit ziet. Ben iemand die veel shooters heeft gespeeld, en dus die kleinere vertragingen snel kan opmerken. Ik had in ieder geval nergens last van ;) Speelt perfect.
snap er niets van op tweakers.net staat dat die 16:10 is en op de samsung site zelf staat 16:9

is het scherm nu 50 of 75 hertz? zie daar ook verschillen in op sites (bij hetzelfde scherm)

Wat is het nu?

[Reactie gewijzigd door harrybeuker op 28 januari 2010 23:43]

Waar zie jij dat allemaal staan? Bij de specificatie op Tweakers.net zie ik daar helemaal niets van terug, alleen op de Samsung site.

Goede antwoorden:
16:9
t/m 60 hertz op een resolutie van 1920x1080, wat het maximale is van dit scherm

Heb die 16:9 wel even doorgegeven aan Tweakers.net, kon je bij 'specs verbeteren' doorgeven.

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 29 januari 2010 13:51]

in sommige reviews hoor ik wat over input lag wat slecht zou zijn voor de game ervaring, merk je dit zelf ook? Of heb je nergens last van? Wil dit scherm namelijk aanschaffen voor mijn ps3.
Ik speel regelmatig een spel via de PC, maar had mijn PS3 (die ik nu verkocht heb) er ook op aangesloten.

Input lag merk je niks van ;)
Klopt zit wel degelijk verschil in CI en CI+

Heb je nog iets kunnen proberen met PIP?
Als teveel gedoe is maakt niet uit, ben benieuwd naar de mogelijkheden.

Koop zelf dit scherm ook, paar weken sparen.
Ok, ik sta echt voor een raadsel dus ik kan wel wat advies gebruiken.

Ik heb namelijk pas deze p2770hd gekocht en op de een of andere manier krijg ik m'n ps3 niet aangesloten via de hdmi of scart. Ik krijg gewoon geen beeld.

Het enige wat ik zie is een zwart beeld en dat ie probeert te zoeken naar signalen. Ook lijkt ie af en toe iets te vinden want dan staat er linksboven 1920x1080i @ 60Hz, maar dan blijft het beeld evengoed zwart.

Ik raak ook zwaar gefrustreerd als ik al die berichten lees op het net dat je er gewoon je ps3 op aan kunt sluiten via de hdmi :(

Kan iemand mij vertellen wat het probleem is of wat ik moet doen? Mischien terugbrengen?

Alvast bedankt!

Robert
een beetje late reactie.. maar misschien kan je proberen om de video-in instellingen op je ps3 te veranderen naar hdmi of scart. waarschijnlijk heb je dit al geprobeerd, anders zou ik echt niet weten waar het aan lag.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*