Introductie
Xiaomi E27 Smart Lampen. Waarom kies ik daarvoor en niet voor de Phillips Hue? Of TP-Link? Omdat ik stiekem een beetje Xiaomi fan ben! Daarnaast heb ik ook twee TP-Link lampen gehad, welke vaak uitvielen, waardoor ze niet meer via de app aan te zetten waren. Hierdoor heb ik besloten om maar één merk te gebruiken, en dat is Xiaomi geworden. Voor alsnog moet ik zeggen dat het een prima keuze is!
Op dit moment heb ik twee lampen van Xiaomi boven de eettafel hangen. Maar wees maar niet bang, er zijn er nog 4 onderweg om de rest van het huis te voorzien (slaapkamer, woonkamer en keuken).
Specifications
- Gewicht: 0.145 KG
- Kleuren: RGBW
- Aantal: 1x per bestellinge
Unboxing
Net als vele andere producten, zoals de Mi Band 2 (welke nog een review krijgt van mij), komt de Yeelight in de herkenbare witte verpakking.
[img]CitxKqq3[/img][img]ijdG8tfH[/img]
In de verpakking vind je natuurlijk de lamp in een doorzichtig zakje. Verder zit er alleen nog het wel bekende instructie boekje in, welke in het Chinees geleverd. Helaas spreek ik dat niet dus heb ik er ook niet veel aan.
Bouwkwaliteit
De lamp voelt stevig aan en ziet er daarnaast ook erg goed uit. Het lijkt alsof de lamp van aluminium gemaakt is, maar dat is toch echt plastic. De lamp voelt wel zwaar aan, wat het toch het premium gevoel geeft.
De lampen worden op dit moment gebruikt, daarom heb ik helaas geen foto van de lamp zelf.
Verbinden
Het verbinden van de lampen gaat zeer gemakkelijk. Ik zelf heb het gedaan in combinatie met de Mi Home App, omdat ik meerdere producten gebruik die connected zijn aan de Mi Home App (Doorsensor, Motion Detector, Air/Temperature sensor)
De lampen zet je in de fitting, welke je daarna aan zet. Op je telefoon moet de Wi-Fi en Bluetooth aanstaan. Zodra je de lamp aanzet met de schakelaar, wordt de lamp gevonden in de Mi Home App, hiervoor hoef je niks te doen, alleen de lamp aan te zetten.
[img]6wh44W9q[/img]
Na het verbinden, zijn de lampen te vinden in de Mi Home App. (Zelf heb ik ze de naam Lamp Eettafel gegeven, zodat ik ze uit elkaar kan halen mochten de andere 4 lampen aankomen). Vervolgens kan je op een lamp klikken om hem aan/uit te zetten, maar ook om hem kleur of wit te laten schijnen en de kleur/brightness aan te passen.
[img]A0nqeUED[/img][img]1UrgtqXG[/img][img]haznBUxM[/img]
Ook kan je meerdere lampen in een groep zetten, zoals bijvoorbeeld meerdere lampen boven de eettafel. De groep is te zien op de afbeelding hierboven.
Als je op de groep klikt, krijg je hetzelfde scherm als een individuele lamp, alleen werkt het aan/uit zetten dan voor beide lampen. Dit geldt natuurlijk ook voor de kleur/brightness. De groep werkt super fijn aangezien je beide lampen op de zelfde kleur/brightness zet. Zo kan er geen verschil zijn in de lampen, wat een raar beeld zou geven.
Daarnaast is het mogelijk om een eigen scene te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een romantische sfeer creëren of juist een hele lichte sfeer. Ook staan er voorgeprogrammeerde scenes in de Mi Home App.
[img]6I3TosQ7[/img]
Er zijn verschillende modus, zo kan je de kleuren laten veranderen (automatisch). Dit kan je doen op een heel langzaam tempo, maar ook op een zeer snel tempo waardoor je elke 4-5 seconden een volledig andere kleur hebt.
Om even de kleuren te laten zien heb ik er drie toegevoegd. Hieronder zijn de foto's te vinden van Rood, Groen en Blauw.
[img]qiKoY5yK[/img][img]9uIcBuHN[/img][img]qfcZHegL[/img]
Extra Informatie
Op Tweakers kon ik helaas niet zeggen dat ik hem gebruik in combinatie met de Xiaomi Motion Detector. Doordat ik hem gebruik in combinatie met die sensor, zorgt de lamp er bijvoorbeeld voor dat ze na 20 minuten geen beweging automatisch uit gaan. Dit kan vervelend zijn als je op de bank zit, maar meestal zijn wij in slaap gevallen en is het wel fijn dat de lampen automatisch uit gaan.
Daarnaast kan je nooit je lampen vergeten aan te laten staan, ze gaan immers toch automatisch uit.
Via de Mi Home App en die combinatie van de lampen en de motion detector kan je nog veel meer instellen. Op dit moment heb ik niet ingesteld staan dat de lampen aangaan bij beweging, omdat het nog licht is buiten, mocht het sneller donker worden, dan zal ik instellen dat de lampen aangaan zodra ze beweging zien. Hierdoor hoef je eigenlijk niks meer te doen qua aan en uit zetten. Zeer handig!
Xiaomi Yeelight vin ik zeer goede alternatieve voor Philips Hue. Ze zijn vele malen goedkoper en werken perfect. Het enige nadeel is (voor sommige mensen) dat de Mi Home App soms wat Chinees bevat.
De lampen zijn gemakkelijk in te stellen en zeer gemakkelijk te bedienen via de Mi Home App.
Wat ik wel een nadeel vind, is dat de lampen "gereset" worden zodra de schakelaar omgezet worden. Hierdoor, als het donker is en je doet de lampen aan, lijkt het alsof er 100 TL Balken aan gaan. Dat is niet fijn kan ik je vertellen. Zelf kan ik wel onthouden dat het Smart Lampen zijn, maar mijn vriendin of gasten weten het natuurlijk niet en doen rustig de schakelaar om, waardoor je de lampen weer op de juiste kleur en brightness moet zetten.
Over het algemeen is deze lamp zeker een aanrader.
Update: YeeLight App
Tijdens het maken van de review heb ik gebruik gemaakt van de Mi Home app. Deze heb ik gebruikt omdat alles hierin staat, de bewegingssensoren, de lampen en de temperatuur meter bijvoorbeeld. Zelf heb ik nooit gedacht aan de YeeLight App, tot
Lucvz49 me hierop wees. Één van mijn negatieve punten is namelijk dat de lampen de stand niet onthouden als de wandschakelaar omgezet wordt. Dit kan je in de YeeLight App wel instellen.
Ik heb bij thuis komst na vakantie de app natuurlijk meteen gedownload en getest. Het werkt super goed!
Wat ik vooral fijn vind aan de YeeLight app is dat er een Widget voor Android op is, en in de notifcatie's die je naar beneden sleept staat ook een venster om de lampen vanaf daar aan te zetten. Dit scheelt weer een handeling met de Mi Home app.