De camera bevalt nog prima, maar het scherpstellen op kleine voorwerpen is wel lastig, maar ook herkenbaar bij compactcamera's, waar deze uiteindelijk ook onder valt. Bijvoorbeeld een vogel in een struik waar je ook nog eens met verschillend licht te maken hebt. Het toestel is dan geneigd op de voorgrond of achtergrond scherp te stellen, met als gevolg een wazig onderwerp. Handmatig scherpstellen kan wel en werkt ook wel t.o.v. automatisch, maar gaat vlotter met een spiegelreflex waardoor je meer kans hebt dat "ene moment vast te leggen". Zoombereik, beeldstabilisatie en beeldkwaliteit zijn echt geweldig voor een dergelijke camera in deze prijsklasse, alhoewel ik vreemd genoeg heb gemerkt dat dit toestel t.o.v. toen ik hem kocht weer meer naar de adviesprijs bij lancering is gestegen. Het is geen verbeterd type of zo, maar exact dezelfde. Meestal dalen producten in prijs, maar deze niet. Zou met het horizontaal kantelbare scherm te maken kunnen hebben wat hem ook ideaal maakt voor vloggers, maar aan de andere kant blijft het gebrek aan een goede ingebouwde zoeker wat mij betreft een nadeel.
Ik hoop je voldoende informatie te hebben gegeven. Ik denk zelf dat het grootste verschil met de G7xII zoals je zelf al min of meer aangeeft zit in het zoombereik. Uiteraard zullen er nog wel meer zijn, maar ik heb de specificaties niet naast elkaar gelegd. Succes met je overweging, en hopelijk heb ik je daarbij enigszins kunnen helpen.