Printer sinds 2 dagen in huis. Geweldig apparaat voor een goede prijs. Ik wilde in eerste instantie de 6140 kopen maar deze was op dit moment niet meer verkrijgbaar. Enige verschil dat ik tussen de 6125 en 6140 kon ontdekken is de printsnelheid. Kwaliteit is mijn inziens hetzelfde.
Wat krijg je
Printer word in een grote doos geleverd met veel lucht er omheen. Jasses wat een huge ding denk je. Printer is ook niet echt klein. Er zitten op en in de printer 2 vellen waar heel duidelijk op staat wat je moet verwijderen en hoe je de toners moet vastzetten. Verder een mapje met boekjes in diverse talen en een installatie cd. Deze laatste heb ik niet gebruikt en gewoon de driver bij Xerox vandaan gevist.
Of er verder nog interessante tools op de cd staan ga ik nog bekijken.
Er word (natuurlijk) geen usb-kabel of ethernet-kabel meegeleverd.
Installatie
Verloopt vlekkeloos onder Windows 7. Printer aan de router gehangen en driver zoekt automatisch de printer. Reden dat ik een voldoende en geen goed heb gegeven is de melding van Windows 7 na de installatie dat er mogelijk iets fout is gegaan.

Dit geeft wat verwarring. Geen idee of het aan Windows ligt of aan de driver.
Na de aan/uit-schakelaar te hebben omgezet gaat de printer een minuut of 5 staan kalibreren en poept dan 2 testvellen uit. Iets dat hij elke keer doet bij het inschakelen... In het menu gezocht en dit uitgezet, als dat tenminste de goede optie was... Komen we de volgende keer bij het aanzetten dus achter.
Afdrukken
Nog geen tekst geprint, maar op de testvellen zitn de tekst er strak uit.
Ik ben meteen begonnen met kerstkaarten drukken en dat gaat perfect. Kleuren en dekking is zeer goed. Je ziet wel wat verschil in kleur tussen print en monitor. Dat moet ik nog kalibreren. Echter rood is rood en niet bijvoorbeeld bruin-achtig. Had wel moeite om mijn vriendin uit te leggen waarom hij geen wit kan printen

Foto's zien er ook goed en strak uit. Weliswaar op standaard printerpapier gedrukt waardoor ze wat mat zijn. Maar vandaag speciaal glossy voor laser gekocht en zal daar mijn bevindingen nog over posten. Alleen staat er standaard een marge van 4,1mm ingesteld aan alle kanten van de afdruk. Het is me nog niet gelukt om dit te verkleinen. Dus geen randloos printen op dit moment.
Verbruik
Verbruik is redelijk. 90 Fullcolor afdrukken gemaakt en toners zijn nog 60% vol. Cyan is wel helemaal leeg maar dat komt omdat die 90 afdrukken bijna compleet blauw waren. Voor goede en goedkope toner (scheelt de helft van de prijs), zoek eens rond op marktplaats.nl
Wat wel verschrikkelijk irritant is, is als 1 van de kleurentoners op is de printer het vertikt om nog maar iets te printen in zwart. Je kunt alles in het afdrukscherm instellen op zwart, maar de printer blijft gewoon zeuren dat je de lege kleurentoner moet vervangen.
update m.b.t. foto's op glossy-papier speciaal voor lasers. Dat werkt dus niet... Het papier dat ik had gehaald laat dus de toner los. Dit blijft dan op de rol zitten en word een stukje verder op de foto geprint/drukt.
Geen idee of het aan het papier ligt, dit ga ik nog eens uitzoeken. Wel sh*t eigenlijk.
Snelheid
Ik ben een inktjet gewend. Dus deze is voor mij retesnel

. Een stuk of 40 Kerstkaarten (A6 formaat) full colour in een minuut of 2-3 schat ik. Maar wat ik al zei nog niet erg veel geprint.
Aanrader?
JA!