Oukitel K6000 Plus Grijs Review

Piet91 6 juni 2017, laatste update op 14 september 2017, 2.315 views Product gekregen

Oukitel K6000 Plus Grijs

Prima smartphone voor mensen die (vooral) een goede accuduur wensen.

Pluspunten

• Accuduur
  • Front Touch ID
  • Android 7.0
  • Dual Sim
  • Geheugenkaartslot

Minpunten

• Geen kompas
  • Laadtechniek

https://c1.staticflickr.com/5/4199/34712226011_ac2ce5c1b8_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr

Onlangs heb ik deze smartphone gewonnen bij een groot bekend online forum.
Ik ben geen reviewer dus ik ga/kan hier ook geen uitgebreid verhaal over neerzetten; dus dan maar kort.

Mocht er iets zijn waar je benieuwd naar bent; vraag maar raak.

EDIT: Ik ben nog van plan om een paar foto's te schieten/plaatsen van de camera.

EDIT #2: hier een voorbeeld foto:

https://farm5.staticflickr.com/4389/37230818015_6fe282c14b_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr

Belangrijkste selling point van deze telefoon is natuurlijk de accu en bijbehorende accduur.
De capacteit is 6080mAh. Bij licht gebruik zorgt dit dus ook voor dat je de telefoon meerdere dagen niet op hoeft te laden.
In de praktijk merk ik inderdaad als ik de telefoon gebruik (af en toe een Whatsapp, telefoongesprek etc.) dat ik inderdaad makkelijk 2-3 dagen of langer met een lading kan uithouden.
Ook geeft het een bepaalde gemoedstoestand. Bij mijn vorige telefoon (HTC One M7) had ik veel sneller de behoefte/gedachte om de telefoon nog even op te laden zodat ik zeker weet dat ik niet met een lege accu kom te zitten.
Bij deze Oukitel echter niet; als je een lichte gebruiker bent zou je bij een 30 à 40% opgeladen accu nog prima een dag kunnen uithouden. Best aparte ervaring wel.

https://c1.staticflickr.com/5/4222/34712204101_95b13f7d52_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr

De Oukitel K6000 Plus heeft een MediaTek MTK6750T cpu en beschikt hierdoor over MediaTek's Pump Express Fast Charging. Dit lijkt sterk op Qualcomm's Quick Charge techniek en gebruikt ook hogere voltages om te laden.
Bij MediaTek's Pump Express Fast Charging praat je dan over 5, 7, 9 en 12V, allen werkende tot 2A.
Dit zorgt ervoor dat je de accu zeer rap kunt opladen. Zou je op de hierboven genoemde `30% accuduur zitten en toch niet vertrouwen dat je er nog een dag mee doorkomt; met deze laadtechniek zit de accu op 100% binnen een uur.
De claim van Oukitel dat je met deze techniek de accu van 0 naar 100% laadt in 1 uur en 40 minuten heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ik zie geen reden om dat tegen te spreken.

Hoewel deze techniek dus prima werkt is er 1 groot nadeel aan; verkrijgbaarheid van laders. Van het concurrerende Quick Charge is er een enorm aanbod van opladers, zowel 230V als 12V voor in de auto voor zeer schappelijke bedragen.
Laders met Pump Express zijn er niet/nauwelijks te vinden.
Vooral een 12V lader met deze techniek zou welkom zijn, omdat juist in de auto snelladen gewenst is (denk aan GPS, hoge schermhelderheid, file/flits-apps etc.).
Oukitel levert gelukkig wel een Pump Express lader mee met de telefoon (zie foto hierboven)

In tegenstelling tot wat her en der online wordt beweerd de Pump Express techniek NIET compatibel met Quick Charge; mijn QC-lader bleef op 5V hangen en ging niet over op hogere voltages.

De telefoon beschikt over Front Touch ID. Helaas kun je maar 5 vingerafdrukken toevoegen. Ik kreeg de tip om dezelfde vinger meerdere malen toe te voegen zodat het scannen sneller gaat maar je kunt dan natuurlijk wel weinig vingers gebruiken.
Je moet even doorhebben hoe je de vinger het beste op de scanner kunt plaatsen maar daarna werkt het prima. Ben zelf geen fan van unlockcodes/patronen etc. en met deze manier van unlocken heb je toch bescherming van je telefoons zonder dat je daarvoor met codes/patronen hoeft te werken.

Telefoon beschikt niet over een kompas. Hou hier dus rekening mee als je dit gebruikt bij bijvoorbeeld navigatie, of zoals te zien op de foto's; Flightradar24. :P

Tot slot; benchmarks. Ik ben zelf niet zo van de benchmarks want ik kan daar persoonlijk niet zo veel mee. Maar voor de geïnteresseerden heb ik er toch een aantal gedraaid; met hieronder de resultaten:

3Dmark:

AndEBench / AndEBench:

Antutu / Geekbench 4:

PCMark for Android / RL Benchmark: SQLite:

GFXBench GL Benchmark:

Hieronder een aantal foto's samen met met mijn vorige telefoon zodat men enig vergelijkingsmateriaal heeft:

https://c1.staticflickr.com/5/4250/34034694123_26fa9a6079_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr
https://c1.staticflickr.com/5/4198/34458198180_47760b80bb_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr
https://c1.staticflickr.com/5/4226/34844404115_31909fe5df_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr
https://c1.staticflickr.com/5/4273/34001852084_2179b5d573_c.jpgOukitel K6000 Plus by Iemand91, on Flickr

Heb jij ook een Oukitel K6000 Plus Grijs?

Bedankt voor de review.

Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van de MediaTek MTK6750T op GPS gebied.
Dus met name buiten (in de auto). Met zonnig weer en met bewolkt weer.
De oude MTK chipsets hadden over het algemeen een slechte GPS ontvangst. :'(
Ik ervaar eigenlijk geen problemen met een GPS fix.
Zo zit ik nu binnen op de bank en heb wifi/4G uitgezet en ik had een fix binnen enkele seconden.
En in de auto met bewolkt weer?
Sorry voor de late reactie, maar ik ervaar ook in de auto geen problemen met GPS fix.
Vraag: hoe zit het met (beveiligings) updates?
Ik krijg regelmatig updates. Momenteel staat er ook weer een update klaar; maar ik wacht nog even wat bij de notes staat dat dat het geheugen gewist gaat worden; dus ik moet eerst even een backup maken. ;)
Dank! En hoe is de camera eigenlijk?
Heel veel gebruik ik die niet, maar eerlijk gezegd blinkt de K6000 Plus daar niet echt in uit.
Er valt nauwelijks iets in te stellen en belichting wilde ook wel eens wat heen en weer gaan al heb ik van dat laatste niet zo veel last meer.

Zal in review even een foto plaatsen.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 14 september 2017 23:28]

Hallo, beschikt de k6000 plus ook over een motion sensor? Ik ben van plan hem te gaan gebruiken in een vr-bril. En de oude k6000 heeft dit niet.

Alvast bedankt.
In ieder geval al geen kompas, omdat AR view in de Flightradar24 app niet werkt.
Heb net even Sensors Multitool geïnstalleerd: https://play.google.com/s...om.wered.sensorsmultitool

Deze geeft alleen een Accelerometer aan, geen Magnetic, Proximity of Gyroscope sensor.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 28 september 2017 11:23]

Oké, hartelijk bedankt

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren