Iemand91, on Flickr
Onlangs heb ik deze smartphone gewonnen bij een groot bekend online forum.
Ik ben geen reviewer dus ik ga/kan hier ook geen uitgebreid verhaal over neerzetten; dus dan maar kort.
Mocht er iets zijn waar je benieuwd naar bent; vraag maar raak.
EDIT: Ik ben nog van plan om een paar foto's te schieten/plaatsen van de camera.
EDIT #2: hier een voorbeeld foto:
Iemand91, on Flickr
Belangrijkste selling point van deze telefoon is natuurlijk de accu en bijbehorende accduur.
De capacteit is 6080mAh. Bij licht gebruik zorgt dit dus ook voor dat je de telefoon meerdere dagen niet op hoeft te laden.
In de praktijk merk ik inderdaad als ik de telefoon gebruik (af en toe een Whatsapp, telefoongesprek etc.) dat ik inderdaad makkelijk 2-3 dagen of langer met een lading kan uithouden.
Ook geeft het een bepaalde gemoedstoestand. Bij mijn vorige telefoon (HTC One M7) had ik veel sneller de behoefte/gedachte om de telefoon nog even op te laden zodat ik zeker weet dat ik niet met een lege accu kom te zitten.
Bij deze Oukitel echter niet; als je een lichte gebruiker bent zou je bij een 30 à 40% opgeladen accu nog prima een dag kunnen uithouden. Best aparte ervaring wel.
Iemand91, on Flickr
De Oukitel K6000 Plus heeft een MediaTek MTK6750T cpu en beschikt hierdoor over MediaTek's Pump Express Fast Charging. Dit lijkt sterk op Qualcomm's Quick Charge techniek en gebruikt ook hogere voltages om te laden.
Bij MediaTek's Pump Express Fast Charging praat je dan over 5, 7, 9 en 12V, allen werkende tot 2A.
Dit zorgt ervoor dat je de accu zeer rap kunt opladen. Zou je op de hierboven genoemde `30% accuduur zitten en toch niet vertrouwen dat je er nog een dag mee doorkomt; met deze laadtechniek zit de accu op 100% binnen een uur.
De claim van Oukitel dat je met deze techniek de accu van 0 naar 100% laadt in 1 uur en 40 minuten heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ik zie geen reden om dat tegen te spreken.
Hoewel deze techniek dus prima werkt is er 1 groot nadeel aan; verkrijgbaarheid van laders. Van het concurrerende Quick Charge is er een enorm aanbod van opladers, zowel 230V als 12V voor in de auto voor zeer schappelijke bedragen.
Laders met Pump Express zijn er niet/nauwelijks te vinden.
Vooral een 12V lader met deze techniek zou welkom zijn, omdat juist in de auto snelladen gewenst is (denk aan GPS, hoge schermhelderheid, file/flits-apps etc.).
Oukitel levert gelukkig wel een Pump Express lader mee met de telefoon (zie foto hierboven)
In tegenstelling tot wat her en der online wordt beweerd de Pump Express techniek NIET compatibel met Quick Charge; mijn QC-lader bleef op 5V hangen en ging niet over op hogere voltages.
De telefoon beschikt over Front Touch ID. Helaas kun je maar 5 vingerafdrukken toevoegen. Ik kreeg de tip om dezelfde vinger meerdere malen toe te voegen zodat het scannen sneller gaat maar je kunt dan natuurlijk wel weinig vingers gebruiken.
Je moet even doorhebben hoe je de vinger het beste op de scanner kunt plaatsen maar daarna werkt het prima. Ben zelf geen fan van unlockcodes/patronen etc. en met deze manier van unlocken heb je toch bescherming van je telefoons zonder dat je daarvoor met codes/patronen hoeft te werken.
Telefoon beschikt niet over een kompas. Hou hier dus rekening mee als je dit gebruikt bij bijvoorbeeld navigatie, of zoals te zien op de foto's; Flightradar24.
Tot slot; benchmarks. Ik ben zelf niet zo van de benchmarks want ik kan daar persoonlijk niet zo veel mee. Maar voor de geïnteresseerden heb ik er toch een aantal gedraaid; met hieronder de resultaten:
3Dmark:

AndEBench / AndEBench:

Antutu / Geekbench 4:

PCMark for Android / RL Benchmark: SQLite:

GFXBench GL Benchmark:

Hieronder een aantal foto's samen met met mijn vorige telefoon zodat men enig vergelijkingsmateriaal heeft: