Bijzonder mooi telefoontje voor dit geld. Mooi, werkt lekker snel, meegeleverde Mi software / android skin onverwachts heel goed. De batterijduur is bijzonder goed (gaat gemiddeld 3 dagen mee!) Camera iets minder, en een paar kleine onhandigheidjes met Mi software en syncen samen met google.
Pluspunten
- Mooi ontwerp
- Prima snelle hardware
- Uitstekende batterijduur
- Vingerprint scanner werkt goed
- Uitstekende prijs
- MiUI (android skin) blijkt onverwacht heel clean en handig
Minpunten
- camera erg matig bij weinig licht
- scherm geeft meer weerspiegeling dan mijn vorige telefoon
- Mi heeft eigen cloud / sync. Soms wat verwarrend als je bijv google services wilt gebruiken
Ben je in azie, is je telefoon gestolen en zijn er maar een beperkt aantal merken te koop dan blijkt de relatief nieuwe Xiaomi Note 4 een heel aantrekkelijke optie. Een pareltje tussen een hoop middelmatige meuk. Mooie telefoon, werkt lekker snel, de meegeleverde MiUI software / android skin bevalt eigenlijk onverwachts heel goed. Geeft handige extra opties en komt heel clean over. De batterijduur is bijzonder goed (door de grote accu EN de zuinige 14nm qualqom soc EN hele handige software van Mi). Hij gaat bij mij meestal 3 dagen mee, waarin ik hem toch echt nog aardig wat gebruik.
De camera is helaas het enige nadeel, en is voor mij een reden om - ik als ik weer in NL ben - toch zal blijven kijken naar een iets meer high end model. Prima kiekjes overdag, maar bij weinig licht minder goed. Ook bijv panorama foto's die ik graag maakte met mijn nexus5 zijn bij deze telefoon vaak niet goed bij medium/weinig licht.
Wellicht voor anderen prima te doen, ik maak er ook genoeg mooie foto's mee, maar ik heb geleerd dat mijn camera eisen toch wat hoger liggen.
Een ander klein nadeel is dat Mi zijn eigen sync dingen heeft. Opzich allemaal best goed geregeld. Maar als je bijv google photos wilt gebruiken kan het verwarrend zijn. Ik heb alle Mi sync dingen uitstaan, maar als je vanuit de camera op een foto klikt ga je naar naar een andere foto app dan google fotos. En als je daar een foto verwijderd terwijl google photos die foto al heeft geupload dan staat ie mooi nog in de cloud. Oplossing: foto's nemen, switchen naar google foto's en daar foto's bewerken en verwijderen.
Maar anyway, voor dit geld (220 euro ongeveer omgerekend hier in Bali) echt een uitstekende telefoon.