LG OLED55B6V Zwart Review

Seaniemo
24 mei 2017, laatste update op 24 mei 2017, 3.077 views

LG OLED55B6V Zwart

Super mooie dunne televisie, prachtig beeld en extreem makkelijke bediening en aan te sluiten op alles

Pluspunten

• 4K HDR10 + 4K Dolby Vision
  • Magic Remote
  • Dun
  • Makkelijke bediening
  • Contrast optimaal
  • Beeldkwaliteit
  • Strak design
  • veelzijdig configureerbaar

Minpunten

• Uitpakken was moeilijk
  • Privacy Policies (Heel veel wordt gebruikt met derde)
  • Speakers (Geen belangrijk punt bij zo'n dunne TV)
  • Beperkt aantal applicaties
  • Vrij korte netstroom kabel
  • Voet aan achterkant doorzichtig

Ik heb al een tijdje zitten loeren naar een OLED tv van LG. Waarom? omdat ze gewoon een de beste OLED panelen maken.

Toen ik de tv in huis had zat ik maar naar die doos te kijken. die overgrote massieve doos waarin een scherm zit van een paar millimeter dik. Toen ik eindelijk zover was om de schoonheid uit pakken zag ik dat er hele mooie instructies op de doos staan. Deze instructies vertellen je hoe je het scherm moet uitpakken en waar je hem kan vastpakken.

Ik dacht ooh dat is handig, alleen toen ik de plaatjes bekeek brak het zweet me al uit, een paar mooie plaatjes met een brekend scherm ! 8)7 en dat je toch wel 2 man nodig hebt om dat ding uit te pakken en te plaatsen. Goed 2 man dus, let's go. uitgepakt en wel stond het scherm op de grond op zijn voet.

Een super mooi dun scherm stond netjes op zijn voetje op de grond, dan is het moment dat je even gaat zitten en dat ding alvast even bekijkt. Mooi zwart groot 55 inch scherm met vrijwel geen bezel. Maar dan komt het moment dat je het ziet, genietend van het design van het scherm kijk je naar de voet..... de achterkant van de voet is transparant..... en het ergste is ook nog de voedingskabel is grijs! Mijn eerste gedachte was direct, nou laat dat cable management maar zitten want dat blijf je toch altijd zien.

Sidenode: in de eerste instantie toen ik het idee hoorde dacht ik nee absoluut niet. maar uiteindelijk was het zo gek nog niet. Het idee was een zwart matte stikker op de achterkant van de voet te plakken, zo is hij niet meer transparant.

Toen de televisie eenmaal was aangesloten heb ik hem aangezet. je wordt direct verwelkomt door een vel geanimeerd scherm die je heel simpel door de basis instellingen heen loods. Je krijgt ook direct te maken met je Magic Remote, deze leert je simpel te wijzen waar je wilt zijn en niet te klikken met je knopjes. De magic remote zal voor veel mensen wel even wennen zijn maar eenmaal gewent denk ik dat je andere afstandsbedieningen ook gaat gebruiken als toverstaf.

Het enige scherm in de basis installatie tour waar ik behoorlijk lang heb stilgestaan waren de Privacy Policies. Eigenlijk vraagt de tv of ze alles van je mogen weten wat je op de tv doet. Bijv
  • Je kijkgedrag (welke zenders en hoelang )
  • Spraakgegevens (alles wat je als spraakcommando zegt. spraak kan je alleen gebruiken als je dit dus aanzet.)
  • Gepersonaliseerde reclame. (Deze is niet verplicht, maar of je hem aanvinkt of niet maakt niet uit, reclame krijg je wel als ze het willen sturen, maar dan niet gepersonaliseerd.)
Eigenlijk instellingen of policies waar je helemaal niet op zit te wachten. Het ergste vind ik zelf nog dat het duidelijk gezegd wordt dat de gegevens worden doorgestuurd naar derde.

Toen ik door de basisinstallatie heen was had ik beeld van me tv box. Deze staat op HDMI 1. in de instellingen zag ik een optie dat hete smart connect. in de smart connect geef je aan welke media encoder (tv kasje) je hebt. in een hele lijst vind je ongetwijfeld jou tv kasje staan. als je je tv kasje gevonden hebt begint de fun. je komt er dan achter dat de Magic Remote van LG niet alleen werkt op de TV maar ook op het TV kasje, dus HUPPA! weg met die tweede afstandsbediening. Zo heb ik dus ook mijn home cinema set ingesteld en die kan ik ook gebruiken. And last but not least hij doet het ook op mijn PlayStation 4!

HDMI instellingen. de HDMI instellingen zijn helemaal super. je kan per HDMI kanaal de instellingen bepalen. ook kan je per HDMI poort aanzetten/uitzetten of je daarover een HDR signaal wilt/kan sturen. zo kan je dus een de optimale instellingen klaar zetten voor je home cinema systeem en je gameconsole en je tv kasje.

Eind conclusie: Deze kan ik behoorlijk kort houden.
Het is een misschien wat groot bedrag wat je moet aftikken voor dit Tv'tje maar het is het meer dan waard. de opties zijn ontzettend uitgebreid, het scherm is schitterend mooi en het design is eindeloos. ik vind het een super ding.

Voor mensen die twijfelen of ze hem wel of niet moeten halen?
  • Gewoon doen, ja het is een aanslag in de portemonnee maar je zal er zeker geen spijt van krijgen _/-\o_
Voor de mensen die denken of het gerechtvaardigd is om hun oude tv die het overigens nog goed doet te vervangen voor deze.
  • Ja gewoon doen, zorg er alleen wel voor dat je jezelf niet in geld problemen stopt. :)
Voor mensen die nog net geen genoeg geld hebben.
  • Maak je niet druk, spaar lekker door. over een jaar is het nog steeds een topper! :*)
En ja ik weet ik klink als een doorgedraaide verkoper met dit einde, maar dat ben ik niet. Ik ben gewoon super tevreden of deze TV.

Heb jij ook een LG OLED55B6V Zwart?

Vraag & Aanbod

*"Privacy Policies (Heel veel wordt gebruikt met derde)"
* Gepersonaliseerde reclame. (Deze is niet verplicht, maar of je hem aanvinkt of niet maakt niet uit, reclame krijg je wel als ze het willen sturen, maar dan niet gepersonaliseerd.)""

Te debiel voor woorden dat je bijna tweeduizend euro uitgeeft aan een TV en dan, naast reclame voorgeschoteld krijgen ook persoonlijk data doorverkopen.
Waar halen ze het lef vandaan vraag ik mij dan af.
Voor mij absoluut een reden om de tv te laten staan.
Inderdaad belachelijk.

Je legt al een flinke zak geld neer, en dan krijg je nog reclame in de interface te zien?
Nee je hebt geen reclame in je interface. in het menu van LG blijft alles gewoon zoals het is. misschien dat het in de LG webbrowser terug komt maar dat heb je ook in een computer browser dat je advertenties van andere pagina's ziet waar je op bent geweest.

Mocht er iets veranderen in menu's of dergelijke zal ik zeker mijn review aanpassen en een reply sturen hierop ;)
Ik heb de TV nu al een 2 weken in huis en ik zie geen reclame hoor. ja op het normale tv kasje ja, maar dat wordt door de zenders zelf verstuurd haha.

ik zou daarintegen ook niet weten waar ze die reclame moeten gaan laten zien. ik heb van de 3 dingen maar 1 ding aangezet en kon daarna door in het menu. ik kan daardoor geen gebruik maken van spraak, maar ik was toch al niet van plan tegen mijn tv te lullen :P.

Als ik dit van te voren had geweten had het mij nog steeds niets uitgemaakt hoor.
Waar halen ze het lef vandaan vraag ik mij dan af.
Voor mij absoluut een reden om de tv te laten staan.
Uhhhh je hoeft hem niet aan te sluiten aan het internet, ik ga hoogstwaarschijnlijk deze TV kopen, en alleen gebruiken als scherm, ik heb een Mini Media/Console PC en heb gelukkig dan ook dat smart gedeelte niet nodig, en geen privacy problemen dan, sluit hem toch niet aan het internet mijn Mini Media/Console PC zit al aan het internet, doe alleen maar de TV aan en dan mij versterker en dan de Mini Media/Console PC en klaar ben ik :)

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 27 juli 2024 04:22]

dat is inderdaad ook een optie. maar goed, ik zie echt nergens reclame en als je kijkt via je tv provider dan kunnen ze ook niets van je checken dat doet je tv provider al.

het kijk gedrag controleren gaat waarschijnlijk alleen over COAX en antenne voor de rest zou ik niet weten hoe ze het moeten gaan controleren.
Ze kunnen meer dan je denkt, maar gewoon de scherm gebruiken als scherm en dan is er niks aan de hand, en dat is internet er niet op aan sluiten en alleen je TV decoder er op aansluiten en je computer, en als je die heb je console, en dan internet gebruiken op je computer en console.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 27 juli 2024 04:22]

dat is precies hoe ik het scherm gebruik eigenlijk :P haha
Ik ook wanneer ik hem koop.
hij is nu bij de mediamarkt in de aanbieding. voor 1619 en volgens mij met een cashback erbij ook
Vreemd zie toch echt €1949,- staan, maar wel bedankt.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 27 juli 2024 04:22]

ik zie het nu ook inderdaad. excuus eergisteren was hij voor 1619.
Dat is wel erg jammer, sh*t wist ik dat maar eerder ;(
helaas helaas, ik zou als ik jou was gewoon dagelijks gewoon site afspeuren. niet alles komt blijkbaar op pricewatch.
Zal doen, en nog bedankt.
Lekker bijdehand.. maar dat is niet het punt wat ik probeer te maken. Ik snap ook wel dat als je hem niet aansluit aan het internet ze geen informatie van je kunnen ontvangen. Sterker nog.. als je hem niet in het stopcontact steekt.. of beter nog.. laat hem anders in de doos. Dan weet je zeker dat het goed zit.
Ergo, je koop een smarttv niet alleen voor het TV gedeelte lijkt me. Je betaalt immers ook voor het smart gedeelte en de ontwikkeling die zij er in hebben gestoken.
Het ging mij gewoon meer om het punt dat ze uberhaupt het lef hebben om dit soort functionaliteit erin te stoppen. Dat is gewoon van den zotte.

Edit:Typo

[Reactie gewijzigd door DonJunior op 27 juli 2024 04:22]

Er zijn geen OLED TV's zonder smartgedeelte, dus JA ik en vele andere kopen een smart TV voor alleen de TV gedeelte, aangezien je geen keuze heb.

En ja het is achterlijk dat ze dat doen, daar ben ik ook helemaal met je eens.
Grappig dat je die doorzichtige voet as een minpunt ziet, ik vind het juist heel mooi. Geeft het idee dat de TV zweeft boven de voet. Je ziet wel je kabels lopen, maar ik heb een witte muur en de kabels in een witte huls zitten. Zie je bijna niks van.
Dat is inderdaad ook een optie, ik heb uiteindelijk de tv opgehangen, ook in verband met dat het fijner kijkt en dat ik hem makkelijk van de muur kan halen en draaien. en kabels heb ik daardoor heel mooi kunnen wegwerken.
Hoi @sean29920
Vraagje over de retention. Bij OLED schijnt retention niet goed te scoren (zie ook http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6). Voor regulier TV gebruik lijkt mij dit geen enkel probleem. Nu ik mijn huidige TV veel gebruik als monitor, wil ik geen risico lopen op een inbrander.

De vraag is: heb je ook een PC aangesloten en in hoeverre heb je 'last' van retention?

Als iemand anders hier meer over weet, dan hoor ik het graag.

[Reactie gewijzigd door AMDminer op 27 juli 2024 04:22]

Hoi @AMDminer

Ik heb het even voor je geprobeerd en ik ervaar geen problemen met retention (inbranders) ik heb gedurende 30, 60 en 90 minuten een afbeelding op mijn PC laten draaien en daarna gekeken of ik elementen van de afbeelding terug zag in andere schermen. ik zelf zag geen bijzonderheden.

overigens heeft LG ook een screensaver(splashscreen) als de tv gedurende een aantal minuten geen actief signaal meer ontvangt. het beeldscherm gaat dan uit en je ziet pixels in verschillende kleuren exploderen op je scherm.

Hopelijk heb je wat aan mijn antwoord.

Groetjes
Dit stelt mij zeker gerust gesteld. Bedankt voor het nakijken/onderzoeken!
Graag gedaan kerel !
laten we het over een jaar nog eens beoordelen
Kort vraagje over de opstarttijd van deze TV, hoelang duurt het ongeveer tussen het moment dat je hem aanzet vanuit stand-by en het moment dat je daadwerkelijk beeld hebt? Iets dat ik merk bij vele moderne TV's is dat ze alsmaar trager opstarten door al die toegevoegde 'SMART functionaliteiten' en dergelijke.
Hoi Chuc,

Goede vraag, het ligt een beetje aan je invoerbron. als je bijvoorbeeld je Tv kasje neemt van KPN/Ziggo/T-mobile noem het op. als deze aanstaat heb je ongeveer in 5 tot 10 seconden beeld. je hebt vanuit de Stand-by stand geen last van opstart schermen van LG.

Je kan in de instellingen van de TV aangeven of je gebruik wilt maken van quick start. hierdoor gaat wel je stroom gebruik omhoog staat er, alleen dat moet wel meevallen met OLED als toch alle pixels uitstaan.

als je verder nog vragen hebt hoor ik het van je,