Tweakers

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Prijs
Specificaties 4" • 1136x640 • 16GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Apple iPhone 5s 16GB Grijs Review

torian 16 mei 2017, 874 views

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

In 2017 zou ik dit toestel afraden voor zwaardere gebruikers maar voor de basisgebruiker en middelmatige gebruiker zal het normaal wel genoeg moeten zijn.

Voor volledige uitleg kijk even naar de uitgebreide review.

Pluspunten

• bouwkwaliteit
  • schermhelderheid
  • prijs (in mijn geval)
  • touch id (voor vervanging batterij)

Minpunten

• klein scherm
  • batterij klein (zelfs na vervanging)
  • touch id (kapot na vervanging batterij)

3 van 5 sterren (Voldoende)
De legendarische Iphone 5s, de eerste Iphone met 64 bit processor, touch id, de dubbele ledflits, burst en slow motion video.

Om te beginnen zullen we het eens hebben over de prijs, ikzelf heb slechts 80€ uitgegeven aan dit toestel 2dehands via iemand uit de familie (tweakers gaat ook), de 250-300€ die ze in de winkel durven vragen voor een toestel van 2013 is niet ok. Ik zou zelf zeker niet meer dan 100€ betalen voor een toestel dat zo oud is en slecht 16 Gb opslag heeft waarvan je zelf iets van een 12 Gb kan gebruiken en dat je niet kan uitbreiden met een SD-kaart.

Het toestel is nog wel in goede staat, enkel de batterij was niet goed en die heb ik dan ook vervangen. Hierbij is de touch ID wel kapot gegaan maar dat was mijn fout, verder werkt hij wel en de homebutton werkt ook nog dus ik kan er mee leven. Maar nu ik het toch heb over de batterij, ik denk dat het voor een relatief groot deel van de mensen wel voldoende zal zijn maar ik ben zelf wel een relatief zwaardere gebruiker en ik kom vaak niet toe naar het einde van de dag.

Er zijn veel functies, zoals een headphone jack (kuch kuch, iphone 7) en alles is nog wel in orde maar je voelt wel dat hij 4 jaar oud is, op ios 10.2 met jailbreak, hij voelt wel trager aan soms maar foto's zien er nog steeds zeer goed uit. En dan het scherm in gebruik, voor bellen en sms'en is dit scherm goed, ik kan sturen en bellen met 1 hand en het ziet er niet raar uit om te bellen met dit tegen mijn oor maar voor filmpjes en spelletjes of zelfs om dingen op te zoeken vind ik het wel te klein. Het gebruik mag dus wel makkelijk zijn en het scherm ziet er mooi uit, ik zou het zelf niet opnieuw kopen voor mijn gebruik.

En dan nog even verder gaan over het design, dat blijft een favoriet voor velen, het blijft een toestel waar je ooit 650€ voor moest neertellen dus dan is het logisch dat je hierover niet kan/moet klagen.

Het bereik is ook geen probleem en werkt nog steeds zoals het moet en kan ook op 4G, ik heb hier in ieder geval geen problemen mee.

Kwestie van betrouwbaarheid en stabiliteit kan ik ook nog wel mat meer zeggen, de betrouwbaarheid is goed, anders was hij geen 4 jaar ver geraakt en dat de batterij dan moeilijk doet is ook wel logisch na 4 jaar gebruik met ongeveer dagelijks opladen. stabiliteit is ook top (toch voor de jailbreak) je kan nog altijd gaan voor de meest recente ios versie, nu 10.3.2 maar zelf ben ik gebleven op 10.2 voor de Yalu 102 jailbreak en omdat de snelheid toch ook wel weer wat achteruit gaat dan, maar omdat deze op een 64 bit cpu is gebaseerd denk ik dat deze nog wel tot ios 11 moet kunnen geraken en dat ze dan de Iphone 5 geen updates geven en dat ios 11 een 64 bit platform zal welden en geen aangepaste 32 bit. Maar de OS is stabiel als je niet via jailbreaking een hele boel spullen instaleerd voor extra functies in IOS. Maar het is nog doenbaar.

Voor veel mensen zou deze Iphone nog goed zijn maar bij mij is het toch maar voldoende denk ik in 2017

Heb jij ook een Apple iPhone 5s 16GB Grijs?

Vraag & Aanbod

touch id (kapot na vervanging batterij)
Dat je je eigen fout bij de minpunten durft te zetten... 8)7
Hierbij is de touch ID wel kapot gegaan maar dat was mijn fout
Ja ik weet het maar het staat ook bij positief voor vervanging he

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren