Philips 244E1SB Zwart Review

Yrck
13 december 2009, laatste update op 13 december 2009, 12.692 views

Philips 244E1SB Zwart

Inleiding In deze review zal ik mijn bevindingen beschrijven van de Philips 244E1SB. Ondanks dat ik absoluut geen Philips fan ben heb ik toch besloten om dit scherm te halen. Waarom? Vond het design eenvoudig en zag het scherm al helemaal op mijn bureau staan. Specificaties 24” schermdiagonaal 1920x1080 (Full HD) 16:9 beeldverhouding 5ms reactietijd D-Sub, DVI-D en HDMI aansluitingen Inhoud verpakking In de doos van het scherm trof ik het volgende aan: - Scherm - Voet/standaard - Netsnoer - VGA kabel - CD met daarop een handleiding - Audio kabeltje Ik vond dit erg weinig. Had wel een DVI of HDMI kabel verwacht. Toch is het genoeg om het scherm te kunnen gebruiken. Eerste indruk Mijn eerste indruk was...

Pluspunten

• Goede beeldverhouding
  • Strak design
  • Veel aansluitingen
  • Prijs

Minpunten

• Eerste exemplaar defect
  • Bouwkwaliteit matig
  • Veel stof zichtbaar op glimmende oppervlakte

Inleiding
In deze review zal ik mijn bevindingen beschrijven van de Philips 244E1SB. Ondanks dat ik absoluut geen Philips fan ben heb ik toch besloten om dit scherm te halen. Waarom? Vond het design eenvoudig en zag het scherm al helemaal op mijn bureau staan. :)

Specificaties
24” schermdiagonaal
1920x1080 (Full HD)
16:9 beeldverhouding
5ms reactietijd
D-Sub, DVI-D en HDMI aansluitingen

Inhoud verpakking
In de doos van het scherm trof ik het volgende aan:

- Scherm
- Voet/standaard
- Netsnoer
- VGA kabel
- CD met daarop een handleiding
- Audio kabeltje

Eerste indruk
Mijn eerste indruk was zeer teleurstellend. Nadat ik alles aangesloten had deed ik het beeld aan en het viel mij al gelijk op dat het scherm niet helder was en dode pixels had. Ook zat er onderin het scherm een grote witte streep. Slechte eerste indruk..

Nadat ik het scherm geruild had heb ik een ander exemplaar aangesloten en deze was tot mijn verbazing helemaal goed. Geen dode pixels of vage strepen. Gewoon een helder mooi scherm.

Featureset
De featureset van dit scherm is vrij goed. Het heeft een VGA, DVI en HDMI ingang en dat zullen veel mensen aanspreken. Ook zitten er speakers in het scherm. Deze worden later besproken. Verder is het scherm uitgerust met touch knoppen en is het design eenvoudig maar strak.

Kleuren
De kleuren van dit scherm zijn erg goed. Alles stond op fabrieksinstellingen maar na het afstellen waren de kleuren nog mooier. In het menu van het scherm kan je kiezen voor Color Temperature, sRGB of User Define. Heb zelf met alle drie de opties gespeeld en Color Temperature Warm geeft het fijnste beeld. Niet te fel en niet te donker.

Natuurlijk is dit voor iedereen verschillend maar met de mogelijkheden voor het instellen van de kleuren zit er voor ieder wat wils bij.

Contrast / helderheid
Contrast en helderheid van dit scherm zijn erg goed. Heb de helderheid flink bijgesteld omdat het scherm wel erg fel was. Heb mijn schermen altijd iets donkerder staan omdat te fel licht, en dan vooral wit licht in word etc., vermoeide ogen veroorzaakt.

Kijkhoek
De kijkhoek van dit scherm is prima. Als ik aan de zijkant sta zie ik het beeld nog zonder vage kleuren. Ook van voren kan ik gaan staan of zitten zonder dat het beeld vervormt of onduidelijk word. Bij mijn Samsung 22" scherm word het beeld paars als ik vanaf de zijkant erin kijk.

Weergave Full HD (1080p)
Het afspelen van Full HD films was voor mij een verademing. Met de 16:9 beeldverhouding kan je full screen films afspelen en dit gebeurd dus ook geweldig mooi. Kijk veel CSI en andere series in HD formaat en ten opzichte van mijn 17” scherm is dit echt top!

HD films (1080p) spelen ook mooi af op dit scherm. Het licht natuurlijk ook aan de kwaliteit van de dvd maar het scherm weet zijn beloftes waar te maken: 1080p weergave is geen probleem.

De speakers
Tja, wat kan je verwachten van speakers in een scherm. Tot mijn verbazing was het geluid acceptabel tot goed te noemen. Je hoort duidelijk verschil met een goede speakerset maar dat is logisch. Het volume kan je instellen via de touch knoppen op het scherm.

Ghosting
Hier kan ik kort in zijn: speel bijna geen spellen. Heb wel een spel geprobeerd om te testen (Call of Duty Modern Warfare 2) en hier was geen ghosting zichtbaar.

Pixel defecten
De pixel defecten van mijn huidige exemplaar zijn goed want heb er geen. Zoals in de eerste indruk staat had mijn eerste scherm wel veel defecten en hierdoor verliest de Philips wat punten.

Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit is matig. De voorkant is een glimmende behuizing terwijl de achterkant mat is. De aanhechting tussen deze twee lagen zijn slordig. Voel duidelijk scherpe randen.

De voet is daar in tegen wel zeer stevig. Bij mijn 22” Samsung staat het scherm wat wiebelig. Deze Philips staat merkbaar een stuk steviger.

Zoals bekend is zie je op glimmende oppervlakte veel stof. Op dit scherm is dat precies hetzelfde. Geen ramp want met een stof doekje (overigens niet meegeleverd) kan je alle stof makkelijk verwijderen.

Wie een groot scherm wilt zonder al te veel toeters en bellen doet goed aan deze Philips. Het design is minimalistisch maar mooi en de mogelijkheden zijn voldoende. Voor rond de 190 euro heb je een 24” scherm met HDMI aansluiting en full HD.

Pluspunten:
+ Goede beeldverhouding
+ Strak design
+ Veel aansluitingen
+ Prijs

Minpunten:
- Eerste exemplaar niet goed
- Bouwkwaliteit niet optimaal
- Veel stof zichtbaar op het scherm

Dit is mijn eerste review. Tips zijn altijd welkom! _/-\o_

Update: sorry voor de wat onduidelijke foto's. Mijn digitale camera is uitgeleend dus moest met mijn mobiele telefoon foto's maken!

Heb jij ook een Philips 244E1SB Zwart?

Nette review, maar een paar typo's, waaronder deze die mij opviel:
In deze review zal ik mijn bevindingen beschrijven van de Philips 244E1SB. Omdat ik absoluut geen Philips fan ben heb ik toch besloten om dit scherm te halen. Waarom? Vond het design eenvoudig en zag het scherm al helemaal op mijn bureau staan.
Dus omdat je geen Philips fan bent ga je er één halen, en als je wel Philips fan was, dan ging je er geen halen? :P Ik zou 'omdat' dus even veranderen in 'ondanks', dan krijg je 'Ondanks dat ik absoluut geen ...', en dat klinkt beter ;).

Verder heel netjes voor een eerste review, plaatjes zijn in te voegen met de [afbeelding1], [afbeelding2], etc tags. Plaatjes van andere sites met [img] en [/img], voor als je dat nog niet wist ;).
Ik vind dit zeker geen slechte poging voor een eerste review. Je geeft een logische structuur, en dat leest wel prettig. Ik had juist graag ook iets over de kijkhoeken gelezen.
Bedankt! Zal er ook een stukje in maken over de kijkhoeken.
Bedankt voor de tips! En van de afbeeldingen wist ik inderdaad niet, super! _/-\o_
Anoniem: 143448 26 december 2009 10:50
Net ook zo'n scherm voor mijn vader aangeschaft. Kan echter de resolutie van 1900 bij 1200 niet aanklikken. Enig idee waar dit aan kan liggen? Monitor is aangesloten op een Acer X3812 met Ati HD 4350 videokaart. Kom niet verder dan 1920 bij 1080.
Anoniem: 414398 8 juli 2011 22:17
Bedankt voor deze mooie review! :D

Ik heb alleen nog wel een vraagje: Is het mogelijk om je pc via dvi en xbox via hdmi aan te sluiten en dan te switchen met een knopje of via een menu op het beeldscherm?
Anoniem: 322832 5 februari 2010 10:05
Ik denk dat je de drivers/software van de videokaart even moet updaten via internet.
Vaak kan je dan wel de hogere resolutie selecteren.
Tenzij je videokaart dat echt niet aan kan, maar dat kan ik me niet voorstellen.

groet Johan V
De maximale resolutie is ook 1920x1080 (Full-HD). Dus hoger dan dat zal ook niet met de nieuwste drivers lukken. Zie de reactie van Big Will. :P
@ terazino. Het is niet vreemd dat je geen resolutie van 1920x1200 kan selecteren. Het scherm ondersteunt namelijk maximaal een resolutie van 1920x1080.
Anoniem: 322832 5 februari 2010 10:04
g
ik mis de door jou opgemete afmetingen vh beeldscherm. De ene website vemeld nl dat het een 24 inch scherm is en de ander een 23.6 inch scherm.

Ik hoop je afmeting terug te vinden in een mailtje of in je review :)
Anoniem: 378210 4 oktober 2011 18:35
haha dat laatste plaatje is van Final Destination :P

Maar mooie review heel erg netjes!