Roam Headphones Wired On-Ear Colours (Groen, Zwart) Review

Mancunian4
4 mei 2017, laatste update op 4 mei 2017, 305 views

Roam Headphones Wired On-Ear Colours (Groen, Zwart)

Het is voor de prijs een aardige hoofdtelefoon, mooi design, oogt wel aan de goedkopere kant, degelijk geluid, niet het beste maar ook zeker niet het slechtste. Beetje meer bij lage en hoge tonen had gemogen wel, de mid tonen zitten goed!

Pluspunten

• Robuust
  • Comfortabel
  • Stijlvol
  • Goedkoop

Minpunten

• Middelmatig geluid
  • Oogt goedkoop

ROAM Wired On-Ear Headphones

Inleiding
Een aantal weken geleden ontving ik mijn ROAM hoofdtelefoon via de koerier, en op het eerste zicht was ik zeer aangenaam verrast. Zonder het object uit te pakken leek het toch al per direct op een leuk ding, ongeacht het feit dat de verpakking wat aan de goedkopere kant was en de unboxing geen schitterende ervaring was, maar wat verwacht je natuurlijk ook voor deze zachte prijs.
Comfort
In eerste instantie heb ik per direct mijn mobiel erbij genomen en hem eraan gehangen. Hoewel ik grotendeels gebruik heb gemaakt van mijn media speler, heb ik de hoofdtelefoon ook zo gewoon op gehouden om te zien of er irritatie zou optreden, en tot mijn verbazing was dit niet het geval. De band die bovenop het hoofd rust heeft niet enorm veel padding maar voelt toch relatief comfortabel aan, en ook aan mijn oren had ik niet per direct het gevoel dat er pijntjes of irritatie tevoorschijn kwam. Iets wat ik niet vaak mee maak met het on-ear design.
Design
Over “design” gesproken. Het is alles wat ik ervan verwacht had voor de prijs waarvoor ze verkocht worden. Geperforeerd imitatie leder op de schelpen, normale niet geperforeerd leder wat op de kruin rust, en voor de rest een standaard kabel van voldoende lengte en met plastic afgewerkt voor de overige onderdelen. Voor deze prijs kan je geen premium materialen verwachten natuurlijk. Hierdoor voelt de hoofdtelefoon wel relatief licht aan en dit kan het gevoel naar premium kwaliteit verminderen.
Bouwkwaliteit
De bouwkwaliteit daarin tegen is er wel niet op achteruit gegaan. Mijn hoofdtelefoon is overal mee naartoe gereisd, dit veelal in de auto, en zowel voor op de passagierszetel als op de achterbank, met alle stunten, vallen, en het leed waaraan ik hem fysiek heb doen doorstaan, is hij heelhuids nog altijd eruit gekomen. Ook is de plastic wat ze gebruikt hebben verbazingwekkend stevig. Ik kan lekker draaien en vervelend doen ermee en ik heb nergens ook maar even opgemerkt dat er iets op kapot gaan stond. Lekker stevig en robuust dus!
Het geluidsprofiel
Maar wat heb je aan een hoofdtelefoon zonder dat het over geluid gaat.. Ik heb hem in dit geval aan meerdere testen onderworpen, van spraak, tot muziek, van PC, tot instrument. In eerste instantie, op ieder toestel of instrument ben ik snel tot de conclusie gekomen dat het in de mid tonen wel goed zit, maar de lage en hoge tonen schieten beiden een beetje te kort zonder gebruik te maken van een equaliser.

In ieder genre van muziek heb ik wel iets moeten tweaken, de bassen hoger zetten, maar vooral de hogere tonen meer accentueren. Op de smartphone en op de PC is dit iets heel eenvoudig om te doen, op mijn elektrische gitaar en elektrisch drumstel was dit iets lastiger. Gelukkig had ik op mijn gitaar wel een klein hulpmiddeltje waardoor ik de hogere tonen wat kon versterken, op de drum was dit helaas niet het geval. Voor te gamen voldeden ze voor alles behalve shooters, waar stereo toch net iets te kort schiet. Om te skypen en te telefoneren voldeden ze, buiten het feit dat er dan soms te weinig afsluiting is van de buitenwereld om de contactpersoon goed te verstaan. Hier is nog wat werk aan in mijn ogen, de omgevingsgeluiden wat weg filteren.
Muziek Genres
Puur op muziek gefocust, kwamen ze in mijn ogen het best tot hun recht voor Rock muziek. Voor hip hop en R&B komen de bassen net iets te kort in mijn ogen (of oren). En voor Rock is het niet zo dat de bas te overheersend mag zijn. Techno, of house muziek was zo zo, niet geweldig, niet verschrikkelijk, en hetzelfde mag gelden voor klassiekere muziek. Zeker na een tijdje gebruik, went het geluid ook meer en meer en storen doet het niet. Wel heb ik opgemerkt dat via mijn mobiel het geluid een heel pak zachter was dan via de computer.
Eind beoordeling en doelgroep
Tot slot, wil ik nog afsluiten met de doelgroep, voor wie is deze hoofdtelefoon weg gelegd? In dit geval is het misschien gemakkelijker om doelgroepen uit te sluiten, ben jij een audiofiel, dan raad ik je aan om deze over te slaan. In mijn ogen is dit eerder een hoofdtelefoon voor de jongere generatie wat zich graag wil uiten en niet alleen op zoek is naar een hoofdtelefoon, maar ook naar een stijlobject. Het geluid is “degelijk”, de bouwkwaliteit is “degelijk”, maar het zijn vooral de looks die in eerste instantie de aandacht trekken, en laat dat nu toevallig dat zijn waar de gemiddelde jongere die graag op de bus wat muziek luistert naar op zoek is. Overigens moeten we bij een beoordeling ook wel rekening houden met prijs en budget, en voor de prijs waarvoor deze hoofdtelefoon verkocht wordt door ROAM, denk ik dat we met zijn allen niet te klagen hebben, de kwaliteit die je krijgt voor de prijs is meer dan behoorlijk te noemen en zelf ben ik er dan ook dik tevreden over!

Heb jij ook een Roam Headphones Wired On-Ear Colours (Groen, Zwart)?

Hoeveel kostte dit ding dan eigenlijk? :)
ik ben idd. ook wel benieuwd. Er zijn nu 3 reviews, en 3x wordt prijs genoemd als pluspunt. Maar bij geen van de reviews wordt daadwerkelijk een prijs genoemd.
Op de website van ROAM werd 39.99 vermeld, echter kan ik deze nummers op dit moment niet meer terug vinden bij een snelle zoektocht op google.