Inleiding
Sinds 2 weken heb ik deze behuizing in gebruik. Mijn vorige kast, de Thermaltake Armor VA8003BWS, was iets te groot voor het meenemen naar een lanparty en had voor mij veel te veel ruimte. Dus ging ik op zoek naar een nieuwe behuizing. Criteria voor een nieuwe behuizing waren: design, financieel verantwoord, airflow/koeling en het formaat(klein, maximaal miditower). Een vriend van me heeft al een tijdje de Coolermaster HAF 932 en kwam al direct met het advies om voor een HAF 922 te gaan. Helaas bleek al snel dat het design niet bepaald in mijn smaak viel. De koelprestaties spraken me wel aan, mede door het gebruik van hele grote fans op lage toeren. Na wat zoek en speurwerk kwam ik de Element G tegen en na diverse reviews gelezen te hebben was ik eruit. Dit moest het worden. Prima prijs, strakke kast, goede koelmogelijkheden en het formaat viel ook binnen de perken.
Het uiterlijk
De kast is rondom zwart op wat rode randen om de zij panelen na. De behuizing voelt solide, maar tegelijkertijd ook weer niet te zwaar (+/- 10 KG netto). De kast is aan de voorkant voorzien van een power en reset knop en een fancontrol knop. Deze laatste knop had wat mij betreft wat minder groot mogen zijn. Deze knop heeft naast het aanpassen van het toerental van de drie 200 mm fans en de 230 mm fan in het zijpaneel ook nog een andere functie. Door te drukken op de knop kan het licht van de 3 fans veranderd worden. De fans zijn voorzien van multicolor leds en kunnen rood, groen en blauw weergeven. Tevens is er de mogelijkheid alle kleuren roelerend over de drie fans of zelfs per fan te veranderen. Wat mij betreft een overbodige feature. Het is net een kermis. Je moet er maar van houden. De verlichting uitschakelen is uiteraard ook een optie

. Minpuntje is de rode strip die om de zijpanelen zit. Oogt mooi, maar is niet echt kwalitatief afgewerkt.
Als laatste viel me op dat er nagedacht is over de fan in het zijpaneel. Je hoeft gelukkig niet een kabeltje los te koppelen van de fan om het paneel van de kast te halen. De stroomvoorziening van de fan in het paneel is handig in de behuizing weggewerkt.
Het interieur
Binnen in de behuizing is alles keurig afgewerkt. Geen scherpe randen en wat ik zelf erg mooi vond is de meegespoten binnenkant in de kleur zwart. Voeding bevind zich beneden en wordt deels(!) afgedekt door een plaat. Ter hoogte van de CPU is een uitsparing naar achteren, er is extra ruimte tussen de moederbordplaat en het rechter zijpaneel om kabels weg te werken en er is voldoende bevestigingsmateriaal meegeleverd voor bijvoorbeeld het plaatsen van HDD's. Dit gebeurt overigens door een handig mechanisme waarvoor schroefjes met rubbers bij de kast meegeleverd zijn. Dat zorgt ervoor dat de HDD gemakkelijk uit de kast gehaald kan worden zonder schroevendraaier. Dit is niet helemaal waar, want de schoefjes op de HDD's moeten nog steeds met een schroevendraaier vastgedraaid worden.
Wat ook opviel was een plek op de afdekplaat voor de voeding voor het plaatsen van een 2,5" HDD, zoals bijvoorbeeld een SSD.
Aan de voorkant van de kast kan het frontpanel op eenvoudige wijze via een mechanisme aan de onderkant losgemaakt worden. Op deze manier is de fanfilter toegankelijk.
Inbouw
Het inbouwen van de hardware ging redelijk snel. Toch had ik wat moeite met het plaatsen van het moederbord in de kast. De scythe Mugen is best groot en aangezien het maar een miditower betreft is het even een geklooi om alles erin te krijgen en vast te schroeven. De schoefjes zijn overigens ook allemaal zwart ! Er is overigens voldoende ruimte om grote videokaarten te plaatsen. Ik houd met de plaatsing van een ATI 4870 nog ruim 5 cm over aan de achterkant van de kaart.
Geluid
Zoals ik al aangaf wordt deze behuizing standaard geleverd met drie 200 mm fans en een 230 mm fan in het zijpaneel. Verrassend genoeg zijn ze bijna niet te horen op de laagste stand. Op de hoogste stand is het geluid wel hoorbaar, maar niet vervelend aanwezig.
Ik ben uitermate tevreden met deze behuizing. Hij is mooi afgewerkt, koelt erg goed en wordt behoorlijk compleet geleverd voor een zeer nette prijs. En voor mensen die graag veel HDD's in hun behuizing willen hebben is dit ook een uitstekende keuze. Geen moment spijt van deze aankoop.