In principe zou dat moeten kunnen, maar de vraag is hoe het spul verzonden word, het mooiste zou zijn als bekend was wat samsung aan data verzameld. En hoe dit via de hardware word verzonden. Helaas kan ik niet zeggen of mijn maat met zijn super hardware het is gelukt om die stromen data eruit te filteren.
Ben na het stoppen met werk het contact met deze jongens verloren
Heb zelf ook helemaal geen samsung meer gekocht sinds het verontrustende nieuws dat deze zover ging, dit in alle hardware in te bouwen. Dit gaat ook op voor bijvoorbeeld smart tv's enzovoorts.
Ik heb overigens ook bewezen dat smart telefoons en tv's meer kunnen dan veel mensen denken.
Althans dat deze op grote schaal naar believen door allerlei instantie's remote kunnen worden aangesproken zelfs als ze zogenaamd uit staan.
Overigens heb je intel & microdollar die hetzelfde doen met de laatste nieuwe hardware, helaas lees je daar amper nog wat van. Ik ben dan ook niet overgestapt op de nieuwe intel telgen omdat deze een verder gevordere hardware controle op je systeem toepassen.Men is blijkbaar vergeten dat Palladium een zeer controversieel produkt inmiddels ingebakken zit vanaf de zXXX series moederborden en bijpassende cpu's.
Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat computers die ik heb uitgezet zelf aanspringen en als je dan zelf inlogt krijg je niet te zien wat het systeem heeft uitgevreten. Zelfs niet als administrator of domein beheerder.
Deze fabrikanten gaan elke keer weer een stap verder met het volledig onder controle houden wat jij met de pc mag en kan.
Dit alles onder het mom van veiligheid en verminderde risico's op criminaliteit.
De praktijk is toch wat anders, zogenaamde virus scanners houden zich hoofdzakelijk bezig met het beschermen van auteurs rechten van software makers, muziek en film industrie ja ja ook porno valt daar onder want jawel dat is nog steeds een multi miljarden industrie.
Maar eerlijk gezegd weten deze zogenaamde antivirus produkten enkele echte (oudere) virussen van de jaren welke ik nog heb van het werk nog steeds niet eens te vinden.
En zou het zich makkelijk kunnen verspreiden als ik zo dom zou zijn het niet in een test omgeving zonder internet verbinding te testen.
Dit soort ellende mag gewoon niet meer los komen in het wild, maar toch zegt het genoeg over de av industrie.
Ik wil daarmee alleen maar aangeven dat de AV industrie mogelijkerwijs minder bezig is met echt beveiligen, en zich in mijn visie meer te verdienen bezig is.
Want tsja de AV industrie is toch ook echt een multi miljarden industrie, dus die zijn in mijn ogen ook niet vies van een rotstreek om mensen er toe te brengen meer te gaan betalen.
Overigens zijn de overheden ook niet onschuldig in deze zaken, deze vinden dat ze alles en iedereen naar goeddunken mogen hacken en inmiddels zich ver onder en boven de wet en regelgeving mogen begeven.
Ach ja privacy heb je toch allang niet meer, dat hebben de heren in het haagje jaren geleden het volk al ontnomen. Samen met enige inspraak op hun wanbeleid