In januari heb ik dit product gekocht om met mijn mobieltje samen te gebruiken. Sony MDR-1000X is niet goedkoop en daarom heb ik veel verwachtingen van hem.
-De geluidskwaliteit is zeer goed voor een bluetooth koptelefoon!
-Design is mooi: simple en stylish.
-deze koptelefoon zit prima op mijn hoofd. Vergeleken met mijn AudioTechnics m50x is de SONY veel comfortabeler.
-Bereik: zeer goed. Binnen 10-15 meter in mijn huis, geen probleem.
Probleem:
Zeer onbetrouwbare bouwkwaliteit. Mijn MDR-1000x is binnen 3 maanden al kapot, zie foto bijlage. Ik heb mijn koptelefoon altijd voorzichtig gebruikt. Geen ongeluk gehad.
Ik ga vandaag naar de winkel en ik hoop dat de service van SONY wel betrouwbaar is...
Nu ligt de koptelefoon bij SONY voor onderzoek om vast te stellen of de beschadiging gedekt kan worden bij garantie.
Update: 10.04
Ik moet voor 331 euro een nieuwe MDR-1000x kopen of 38,50 euro laten retourneren, zo als het is. Of ik moet toestemming geven om de MDR-1000x te laten vernietigen: zie bijlage. Ik voel mij echt machteloos. Sony zegt dat de beschadiging "kan niet spontaan gebeuren". Maar hoe kan ik het bewijzen dat ik niets verkeerd met mijn koptelefoon gedaan heb?!
Inmiddels heb ik gelezen dat meer mensen het zelfde probleem hebben met deze koptelefoon!!!:
Hieronder zijn nog 8 foto's van andere gebruikers. Jullie kunnen zelf beoordelen of deze koptelefoon een goede bouwkwaliteit heeft. Sony zou zich hiervoor moeten schamen!
Update 9.5.17
Via klachtenkompas.nl heeft SONY mij toegezegd na terugzending koptelefoon over te gaan tot restitutie van het aankoopbedrag.