Corsair Hydro Series H100i v2 Review

H00GiE
26 maart 2017, laatste update op 26 maart 2017, 1.092 views

Corsair Hydro Series H100i v2

Een makkelijke oplossing om je CPU degelijk te koelen.

Origineel gekocht voor een i5 3570k nu i5 7600k (stabiel op 4.5-4.7Ghz @ 1.34v / 23-72°C 24/7 OC)
Grotere radiator zorgt voor een snelle koeling in relatief kleine kast. (Corsair 380t)
Helaas zijn de stock Ventilatoren erg luid op maximale snelheid.

Pluspunten

• Groot radiator oppervlakte om warmte kwijt te kunnen.
  • Degelijk product
  • Makkelijk in te bouwen.

Minpunten

• USB kabel Corsair LINK
  • Corsair link.
  • Stock Fans erg luid

Uitpakken:
Het is wat anders dan een grote luchtkoeler voor op je moederbord,
dat word meteen duidelijk als je de doos opent, een grote 240 radiator met een fors ronde asetek pomp en koelblok element. Mooi afgewerkt met de strakke v2 (GTX) bovenkant. en de inlay op zowel de pomp als de radiator.

Over het algemeen ziet de h100i GTX (nu v2) er goed uit, de afwerking van de koperen basis kan beter maar is zeker niet slecht te noemen.

Toepassing/Doel:
Het doel / reden van aankoop was voor mij simpel: Ik heb een Corsair 380t kado gekregen.
Ik wilde in deze relatief kleine kast toch alle mogelijkheden tot overclocken en (midrange) gaming realiseren.
een Noctua NH-D14 of NH-D15 past wel, maar neemt dan alle ruimte in de kast in.
aangezien de kast een speciale plek heeft om een 240 radiator te hangen, heb ik gekozen voor de h100i GTX (nu v2)
Resultaat:
Origineel heb ik deze koeler gekocht om een i5 3570k koel te houden, met stabiele overclock van 4.2 tot 4.4GHz.
Resultaat was een 24/7 overclock met een 23/67°C idle/load ON-DIE temp. voor een IVY die niet gedelid is is dat best een goede temperatuur vind ik.
Nu mee verhuist naar de ietwat warmere i5 7600k (stabiel op 4.5-4.7Ghz @ 1.34v / 23-72°C 24/7 OC)
kanttekeningen:
De USB connectie gebeurt met een hoek (90°) mini usb naar header kabel. (meegeleverd)
Deze was voor mijn gebruik VEEL te lang. (ik las voor anderen dat deze vaak te kort is...) de kabel is vrij dik (normale externe usbkabel dikte) en dus qua cable management moeilijk te verstoppen.
De software waarmee je de h100i v2 bestuurt was ronduit belachelijk, random crashes, ineens afgesloten, etc. maar met de huidige corsair link 4.5 heb ik zelf geen problemen meer. De kleur van het logo en de twee strepen op de behuizing van de pomp zijn in te stellen.
Dit ging met de oude versie heel stroef nu is het vrijwel direct.

Kortom:
Een degelijke AIO CPU water koeler met een grote 240 radiator.

Heb jij ook een Corsair Hydro Series H100i v2?

Vraag & Aanbod

Op het laatst noem je dit:

''De kleur van het logo en de twee strepen op de behuizing van de pomp zijn in te stellen. ''

Ik heb 2x deze cooler, en op geen van beide zitten de strepen?
Heb je er iets voor in moeten stellen oid?
Ik weet niet hoe het nu zit, maar als je de GTX (niet de v2, al weet ik bijna zeker dat de v2 ook rgb led heeft)
met Corsair Link aanstuurt je de kleur kan instellen of de led helemaal uit kan zetten...

Ik zie nu net dat de nieuwere H110i alleen 't logo van oplicht, misschien is er wat veranderd in de samenstelling van het product.
Ik weet dat ze allebei rgb hebben, maar bij jou zijn er 2 streepjes en een logo dat kleur heeft, bij mij alleen het logo. Ze zullen wel iets veranderd hebben dan ;p
Ik kan het via google niet vinden, maar kan je deze koeler ook gebruiken bij een dual cpu setup? (Of kan dat uberhaupt met zulke koelers?) Ik kan alleen originele HP waterkoeling vinden voor dual cpu setup, maar die zijn niet aan te komen.
Dus dat je twee heatsinks aansluit op 1 rad, net zoals hp dat doet
De Corsair H100i GTX/v2 is een AIO (all in one) set en is bedoeld om als een geheel te werken zonder daar aanpassingen aan te gaan brengen. De CPU unit van de H100i GTX / V2 is pomp en waterblock in één, dus al zou je de AIO gaan modificeren, dan heb je ineens 2 pompen (die kunnen stukgaan) 2 usb aansluitingen en maar 1 set koelers (of push pull met 2 afzonderlijke controllers), lijkt me niet de ideale oplossing.

Daarna komt de vraag: kan de (redelijk platte) radiator van de H100i wel voldoende hitte kwijt voor 2 CPU blocks?

Ik denk dat als je een systeem bouwt met dual socket, je al vrij snel een custom kit wil gaan gebruiken. zeker ook als je wil gaan overclocken met 2 cpu's dan is waterkoeling van moederbord (vooral VRM's) ook ineens een goed idee.

Als je 't hebt over een HP z800 Workstation of vergelijkbare dual socket systemen, dan weet ik niet wat de mogelijkheden zijn van custom loop en/of verbetering van koelprestaties.

[Reactie gewijzigd door H00GiE op 26 juli 2024 09:32]

Ah oké jammer. Het gaat om een HP Z600 dus overclocken gaat niet. Het zou dan gaan om 2x een stock X5687 (130W)
Van die usb vroeg ik me al af of dat zou werken, 2 tegelijk aangesloten. Capaciteit hoopte ik dat het genoeg zou zijn omdat vele waterkoeler een radiator hebben die de helft zo groot is, maar aan jou reactie te zien zullen die dan wel dikker zijn? Plus dat de processor niet kan worden overgeclockt. Van de pomp hoopte ik dat dit misschien niet negatief zou zijn, maar dat de last van beide pompen verlaagd wordt. Want als ik naar de waterkoeling van de HP Z800 kijk dan lijkt het mij alsof daar ook 2 pompen in zitten. Al vind ik het ook raar dat ze in serie staan, dan is de tweede altijd warmer. Had eerder een splitsing verwacht.
Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat het niet kan, het kan zeker wel.
Maar het gaat over 260W tdp (worst / kaas scenario :9~ ) die je moet weghalen uit een closed loop systeem, dan is de radiator van de H100i naar mijn idee onvoldoende.

Wat ik met de pomp bedoelde is dat er 2 systemen zijn die afzonderlijk gecontroleerd moeten worden.
als er één pomp plots uitvalt en het systeem net deze pomp niet monitored dan is niet die ene maar mogelijk beide CPUs die hun energie onvoldoende kwijt kunnen.

Persoonlijk zou ik dit een onprettige situatie vinden en dus kiezen voor air cooled, 2 losse AIO koelers
of een custom loop, die zeker beide processoren voldoende kunnen koelen. en dan nog is het de vraag of het allemaal past in de standaard kast van de z600. En dan beantwoord dit meteen de vraag waarom de z600 deze CPUs niet in de HCL heeft staan (de z800 ook niet overigens.)
Ah zo ja je hebt gelijk. Nee ik hoopte dat een dual setup misschien tot de mogelijkheden zou horen, dat dit door de fabrikant zelf was aangegeven. Want ik heb tot nu toe geen kit gevonden die dual setup ondersteund (wat ik kan vinden).
Ik denk dat ik het dan toch maar veilig bij air cooled houd :)