Mijn AMD FM2+ 860K draaide idle al op 65 graden, zelfs toen ik de koelpasta had vervangen (MasterGel Pro) en met meerdere fans op de Scythe Kotetsu heb geexperimenteerd. In de allerbeste situatie werd de CPU onder load max 96/97 graden. Ik merkte dat ik tijdens games enorm last van throtling kreeg, hierop heb ik deze Seidon gehaald om een beetje mee te experimenteren.
De Seidon zit netjes verpakt in een degelijke doos, alles is netjes beschermd en ziet er goed uit. Na een korte inspectie zag ik geen mankementjes aan de radiator en ben er mee aan de slag gegaan.
Hier een plaatje van de Seidon 240V:
[img]C1crdG1w[/img]
Tijdens het installeren merkte ik wel dat de slangen echt heel stug zijn, ik was tijdens het instaleren wel een beetje bang dat er in de loop der tijd wat zou kunnen gaan lekken (gelukkig is dit nooit gebeurt), eerdere AIO waterkoelers van o.a. Corsair en Fractal Design die ik heb geinstalleerd (hiervoor nooit in een eigen pc) waren heel wat flexibeler en hadden wat dikkere, soepelere slangen.
In eerste instantie had ik de meegeleverde koelpasta gebruikt, onder load zat de maximale temperatuur net onder de 75 graden, een verschil van 20 graden! Uiteindelijk heb ik de pasta vervangen voor de CoolerMaster MasterGel, onder full load (mijn CPU heeft altijd al op een OC van 110% gestaan) is de warmste temperatuur die ik tot nu toe heb gemeten 68,3 graden! Ik gebruik HWiNFO om de stats van mijn systeem te loggen.
Na een aantal experimentjes met casefans heb ik nu een setje Corsair SPL120L fans in een pull-config geplaatst wegens ruimte/airflow, deze hebben een goed balans in prestaties en volume (mits ze geen 100% draaien).
Hieronder nog een foto van hoe de Seidon 240V in mijn Aerocool Xpredator Cube zit (wel de slijptol in de kast en top-cover moeten zetten voor alles weer in elkaar ging)
[img]2fk4QfGA[/img]
Al met al heb ik een goede koop gedaan met deze CoolerMaster Seidon 240V, voor het geld een geweldige AIO en het aanraden waard!