€ 21,82 bij bol Plaza

Your Shape + 2D Camera, Wii Review

Anoniem: 330632
2 december 2009, laatste update op 2 december 2009, 3.552 views

Your Shape + 2D Camera, Wii

Ik heb het spel sinds gisteren in mijn bezit en ben tot nu toe laaiend enthousiast. Ik heb echt een behoorlijke work out gedaan, goed aangepast op mijn niveau. Je gaat meteen door van de ene naar de andere oefening. Ik vond het verbazingwekkend hoe goed de camera registreert of je de bewegingen wel of niet goed uitvoert, de kleinste verschillen herkent hij al. Even inkakken of smokkelen zit er dus niet in. Gewichten, steps of een fitness bal herkent het programma. Ook fijn is dat je na de body scan zelf kan bepalen waar je aan wilt werken, maar je kan het ook aan het programma over laten. Je kan ook zelf bepalen wanneer en hoe lang je wilt trainen en doelen bijstellen.
Ik heb ook de wii fit plus, family trainer en ddr hottest dance party...

Pluspunten

• effectieve training
  • directe feedback via de camera
  • motiverend
  • je kan andere trainingsapparaten erbij gebruiken
  • tijdens het sporten heb je de wii mote niet nodig en dus handen vrij
  • leuke muziek

Minpunten

• niet geschikt met huisdieren of kinderen die ook in het beeld staan.

Ik heb ook de wii fit plus, family trainer en ddr hottest dance party in mijn bezit en dit geeft van al die spellen de beste work out. Ik weet natuurlijk niet hoe nauwkeurig het is, maar ik heb ruim de dubbele hoeveelheid caloriën verbrand dan wanneer ik een wii fit plus routine doe. De fit plus is meer een spelletje met beweging en your shape is meer een fitnessprogramma.

Een groot nadeel voor mij is wel dat er op de achtergrond geen andere dingen in beeld mogen bewegen zoals kinderen en huisdieren. Dit merkt de camera direct, ook al bewegen ze maar een armpje of beentje. Toch wel jammer omdat ik denk dat dit verder een ideaal product is voor jonge moeders met weinig tijd of oppas mogelijkheden die weer in vorm willen komen.
De muziek die erbij gebruikt wordt vind ik wel prettig met originele versies, maar ik ben er nog niet achter hoe je dit kan aanpassen aan je eigen smaak. Ik heb de gebruiksaanwijzing uiteraard nog niet gelezen, maar volgens de berichten die ik gelezen heb zou je dit wel moeten kunnen doen. Wie weet kan ik dit nog vrij spelen.

Heb jij ook een Your Shape + 2D Camera, Wii?

Er is een review waarin een vergelijking wordt gemaakt met EA Sports Active... daarin lijkt Your Shape wat minder goed uit de verf te komen. Herken jij die minpunten uit die review ?

Anoniem: 330632 7 december 2009 10:17
Het klopt wel wat er in die review staat. Ik heb het spel van EA zelf niet, dus ik kan het daar ook niet direct mee vergelijken.
Misschien stoor ik me er ook niet aan dat ik niet op een zogenaamd tropisch eiland sport en prijzen krijg. Verder heb ik ook geen zin om mijn eetdagboek bij te houden en andere activiteiten bij te houden. Ik wil gewoon sporten, geen gedoe erom heen. Maar als je meer behoefte hebt aan een personal trainer dan is Sports Active zo te lezen een betere keuze. De bikini uitdaging of nieuwjaarsuitdagingen die Your Shape biedt zijn inderdaad een beetje zwak. De kalender die Your Shape biedt is wel aardig, maar ik hou me daar persoonlijk toch niet aan. Ik wissel liever af met hardlopen, wii dansmat spellen en wii fit plus.
In de Nederlandse versie is Jenny McCarthy niet aanwezig, wij moeten het doen met een volledig onbekende maar zeker niet onvriendelijke Eva. Ik ben wel benieuwd wat ze met zombie -wii bedoelen, ik denk dat dit onderdeel ontbreekt bij de Nederlandse versie. Rihanna mag van mij ook haar parapluutje wel opruimen, leuk nummer maar nu niet meer.
De motion tracking technology vind ik echt een heel knap staaltje techniek, een enkel keertje werkt het inderdaad eventjes niet goed. Maar het feit dat het meestal wel goed gaat en dat dit echt bijdraagt aan een betere workout voor mij maakt dit weer goed. Ik hoop vurig op een opvolger van dit cameraatje, ik ben er erg enthousiast over maar er is ruimte voor verbetering.
Ik krijg binnenkort sports active te leen van iemand, dan kan ik denk ik beter oordelen over de verschillen en overeenkomsten.

Heb je hier wat aan?
Anoniem: 305463 9 december 2009 19:10
Leuke review !

Met "zombie -wii " bedoelen ze waarschijnlijk de computer-graphics versie van de eerst in een echt videootje zichtbare Jennifer. Dit suggereert ook dat die computer-graphics versie niet erg overeenkomt met de echte.

De beeld-tracking is al sinds een paar jaar in gebruik bij andere spelcomputers, o.a. playstation als ik me niet vergis.
Anoniem: 330632 14 december 2009 09:49
Inmiddels heb ik 'EA sports- Active extra trainingen' ook en kan het een beetje vergelijken. Ik ben over beide programma's heel enthousiast.

Active motiveert heel goed en je hebt zelf veel meer keuze in wat je wil gaan doen. Ik moet stiekem toegeven dat die trofeeën toch wel leuk zijn om te verdienen, net alsof je een stickertje van de juf krijgt. Niet alleen je beweging maar ook je levensstijl wordt in de gaten gehouden. Daarbij kan je ook samen sporten. Ik ben begonnen aan de zes weken uitdaging. Tussendoor kan ik kiezen of ik een lichte of zware workout wil. Ik vind het heerlijk dat ik dit programma kan gebruiken terwijl mijn kinderen gewoon lekker naast me kunnen spelen of proberen mee te doen. Om deze reden zal ik in praktijk Active dus waarschijnlijk meer gebruiken.
Yourshape geeft wel de beste workout, het is iets serieuzer en het tempo ligt hoger. Ik vind het echt een goed alternatief voor een les op de sportschool. Als je de calorieënteller moet geloven dan verbrand je ook veel en veel meer calorieën bij yourshape. Ik durf niet te zeggen dat de teller heel accuraat is, maar ik merk aan alles dat ik meer energie verbruik met yourshape.

Ik heb geen andere spelcomputers, ik ben ook geen echte gamer dus ik was totaal niet bekend met beeld-tracking. Wordt het bij andere spelcomputers ook voor fitness gebruikt?
Anoniem: 305463 7 januari 2010 15:18
Nee, het wordt als spel element gebruikt. Je moet lastige karaktertjes wegmeppen met je handen. In een ander spel moet je ruitjes schoonpoetsen. Ik weet niet meer hoe het spel heet, het is ook al een paar jaar geleden..Maar leuk was het wel :-)