Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Bekijk alle reviews

Belkin Draadloze N+ Router Review

+1
Giem 1 december 2009, laatste update op 1 december 2009, 5.434 views

Belkin Draadloze N+ Router

Pluspunten

  • 4x Gigibit netwerk
  • USB2 poort voor externe HD

Minpunten

  • Erg beperkte interface.
  • Beperkte Lan instellingen.
  • Geen QOS.
  • Herstarten na elke losse wijziging.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beheerbaarheid Score: 3
WLAN-bereik Score: 3
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 2
Aanschaf

Omdat ik sinds kort overgestapt ben op Ziggo Alles in één en verwacht binnenkort over te gaan op 120Mbit was ik rustig rond aan het kijken gegaan naar een 1gigabit router. Niet met veel haast, want dat heeft ziggo ook niet dus ik wachte op een mooie aanbieding. Daarbij deed mijn 100mbit router het nog prima.

Vorige week kwam door de iBood-hunt deze Belkin op mijn pad en op het eerste gezicht voldeed hij aan al mijn eisen: Gigbit lan, Wireless N en als extra een usb poort voor een externe HD. Dit laatste was een leuke extra, kon mijn laptop die nu als fileserver werkte de meterkast ook uit.

Dit alles voor de prijs van 38.50, voor die prijs kon je hem nergens anders krijgen.


In de doos

Zoals op de foto te zien is zit er niet veel bijzonders in de doos. De router, een kabeltje(utp cat 5e) van 50cm, de adapter, de installatie cd en een stapel onleesbare handleidingen(pools enz). Al met al, niets bijzonders, gewoon de standaard zaken die je verwacht bij een router.

http://i789.photobucket.com/albums/yy172/giembultje/30112009022.jpg

De installatie

De router is eenvoudig te installeren, zoals de meeste routers. Modem in de gele poort en de rest in de grijze. Ook hier niet veel bijzonders. Wel is er na gedacht over de berijkbaarheid van de stekkers, deze zijn goed te bereiken in tegenstelling tot mijn linksys, waar je na het insteken van een netwerk stekker hem er nooit meer uit krijgt omdat je niet meer bij het lipje kan komen. Bij de Belkin is dit goed bereikbaar.

Een nadeel aan deze router is de instabiele voet. Op een vakke ondergrond staat hij nog te wiebelen. Het lijkt ook wel of de voet niet helemaal vlak is en de router hierdoor instabiel wordt.

Configuratie

Na het aansluiten de router aangezet, maar geen internet verbinding. Vervolgens de router ingesteld volgens de juiste instellingen.

Deze interface is naar mijn idee erg kaal en kan stukken gebruikersvriendelijker. Alle onderdelen zijn wel snel te vinden, maar er is ook niet heel veel in te stellen. Een van de functies die ik mis is onder andere QOS, iets wat tegenwoordig toch redelijk standaard is.

Tijdens het instellen liep ik tot mijn grootste frustratie aan met deze router: Na elke wijziging moet het apparaat helemaal resetten, wat 1 minuut duurt. Je kan niet meerder dingen wijzigen dus na elke losse wijziging moest ik 1 minuut wachten.. Heel frustrerend.

Na alle wijzigingen te hebben gedaan, deze opgeslagen en een herstart gedaan. Maar geen internet.

Alles van de stroom gehaald, modem en router. Alles aan, 5 minuten wachten, geen internet. Dit 3 keer herhaald en na de laatste keer spontaan internet.


Firmware

Omdat ik de interface erg behelpen vond heb ik gekeken naar nieuwe firmware. De router zelf vertelde mij dat er geen nieuwe firmware was. 1.0.1.19 was de nieuwste versie. Eigenwijs als ik ben toch even verder gekeken. Op de belkin site geen firmware kunnen vinden, sowieso het hele onderdeel support/downloads niet.

Na verder zoeken met google toch op een support pagina gekomen van Belkin, daar mijn router type ingevult en wat blijkt: er is nieuwere firmware, 1.0.1.24. Deze geinstalleerd zonder problemen. Ook diret internet verbinding na de herstart.

Helaas moet je nog steeds rebooten na elke afzonderlijke wijziging.

http://i789.photobucket.com/albums/yy172/giembultje/BelkinRouter.png

Snelheid

Over de snelheid kan ik nog niet veel zeggen. Dit kan ik pas doen wanneer ik de beschikking heb over een 2e pc met gigbit lan of wireless N. Zodra ik hierover beschik zal ik de review uitbreiden met deze testgegevens. (snelheid wireless N en gigabit Lan)

Wat ik wel merk is dat internet pagina's sneller laden dan met mijn linksys router, na een klik wordt de pagina direct geladen en zit er geen korte vertraging in.

Heb jij ook een Belkin Draadloze N+ Router?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (14)

Wijzig sortering
Om dezelfde redenen heb ik ook die dag dezelfde router (F5D8235-4) besteld, echter, de firmware verschilt. Mijn router heb ik kunnen updaten van 2.01.04 naar 2.01.06. Het lijkt alsof er twee verschillende routers zijn uitgeleverd. Dit had ik niet verwacht. Met het downloaden van de firmware had ik geen enkel probleem mee. QoS is bij mijn router wel aanwezig. kan ik niet plaatsen, aangezien deze optie standaard is enabled. Wellicht betreft het hier het verschil in versies.
Het kostte mij toch nog één extra restart voordat verbinding gemaakt kon worden met het Internet. En inderdaad, het kost wat tijd om elke wijziging op te slaan. In plaats van apply changes had ik save changes verwacht. Een restart kostte mij maximaal een minuut, veel andere settings kostte maar een paar (lees: 10) seconden om ze op te slaan.

Ik ben benieuwd naar je bevindingen vwb externe opslag, Heb je dit al geprobeerd? Het schijnt dat er een "Storage Manager" programma voor nodig is. En daarnaast ben ik benieuwd naar de maximale doorvoersnelheid (via 802.11n). Dit heb ik ook nog niet getest.

De instelmogelijkheden zijn inderdaad beperkt, zeker als je 3rd party firmware gewend bent. Maar als ie in de noodzakelijke functionaliteit voorziet, vind ik het een nette router voor een zeer goede prijs. Ik heb voor mijn simpele Internet-gebruik niets gemist.
Nee, ik heb zojuist een extrene HD behuizing besteld. Zodra die er is zal ik de review uitbreiden me ook deze informatie.
Hoi,

Op Ibood heb ik ook deze router besteld.
Ook ik heb de F5d8235-4 V1.

Dit is mijn firmware versie: 1.01.19
Als ik wil updaten krijgt ik de volgende melding:There is no new firmware update available for this Router!

hmm.. nog een verschillende versie uitgeleverd door IBOOD? :|
Firmwarecheck in het ding zelf klopt niet. Op deze site klopt het wel. Ik ga mijn v2 binnenkort ook eens upgraden. Enige klacht nu is dat Android 2.2 hem niet herkent als het SSID hidden is (Android-probleem), en dat sip-gesprekken (voip) soms hikken als je zwaar verkeer zoals torrents doet.

Snelheid is perfect (Gbit via bekabeling, 6 MByte/s met wpa2 via wifi), ontvangst is voldoende.
Op http://www.belkin.com/ is het support center meteen linksboven te vinden..
Als je via de Belkin site zoekt naar de laatste versie van de firmware lijkt de site vast te lopen :-(.

Een directe link naar de pagina met de laatste firmware werkt sneller:
http://en-us-support.belkin.com/app/answers/detail/a_id/304
Storage manager is niet per se nodig. Ik heb de schijf gewoon gemapt: router_ip/schijfnaam
Die heb ik vorige week gekocht bij de Saturn, voor 79,- een dag later weer terug gebracht wat een waardeloos ding. Toevallig vorige week op mijn blog een artikeltje gepost:
http://bit.ly/34j62z
ook bij jou de vraag even plaatsen uit nieuwschierigheid.
hoe snel je internetverbinding is?
ofwel watvoor snelheden haal je over je wanpoort?

ik heb 120mbit maar haal dat namelijk lang niet over de wanpoort.

[Reactie gewijzigd door jeffer op 17 december 2009 20:04]

Ik had dezelfde problemen met deze router. weinig tot geen bereik en vaak volledig verlies van het signaal (2500ms in WoW bijv.). Echter zodra ik Security Type op WPA-PSK (no server) en Authentication op WPA2-PSK zette waren deze problemen volledig verholpen. volledig signaalsterkte en geen protselingen drop outs meer.
Wat voor een beveiliging gebruikte je daarvoor dan?
Ik had problemen om deze router wireless te verbinden met mijn PS3. Voorheen lukte het mij niet om deze met WPA te verbinden. Nadat ik de laatste firmware heb gebruikt (.24) werkt het wel.

[Reactie gewijzigd door Mammut op 31 december 2009 13:53]

Ik heb alleen getest met de nieuwste firmware. En net zoals jij al aangeeft heb ik daar geen probleem met de PS3. Wel merk ik dat audio of video streamen via wireless een drama is naar de PS3.. Dus ik heb er nu gewoon een draadje tussen zitten,.
ik heb deze router een paar dagen geleden gekocht en nu heb ik er een harde schrijf op aan gesloten en de software installeert dat was al een groot probleem op windows 7 maar als ik naar iets op de harde schrijf wil zetten dan krijg ik een melding dat de harde schrijf is beveiligt tegen schrijven. dit is ook niet echt heel handig. weet iemand toevallig hoe ik dit weer goed kan maken


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*