Samsung Syncmaster P2450H Zwart Review

Teus.espresso
7 december 2009, laatste update op 18 januari 2010, 14.081 views

Samsung Syncmaster P2450H Zwart

Het waarom; Na een aantal jaren met een Samsung 20" LCD vond ik het tijd voor een groter scherm. Ik ging op zoek naar een 24" exemplaar waarop goed gegamed kan worden in full HD resolutie. Ik wilde namelijk wel een groter scherm maar dan geen kleinere letters bij gebruik van Windows. Dus koos ik een 24"scherm met een verticale resolutie van 1080 en niet 1200 pixels. Het wat; Spellen die ik speel zijn COD MW1 en 2, Battlefield 2 en Left4Dead. Tot 5 december met een Asus 8800gt en nu met een Asus 5850 kaart. Dankzij de neiuwe kaart gaan de spellen iets soepeler maar heel veel maakt het niet. Alleen de AA kan nu op 4X. Ook surf ik veel op nieuwssites. De keuze; De top 3 monitoren voor mij waren de LG W2442PA-BF (volgens hardware.info een goede...

Pluspunten

• 24' full-HD in een mooi jasje.
  • "snel" scherm met veel aansluitmogelijkheden.
  • prijs

Minpunten

• Geen hoogte verstelling of portret mogelijkheden.
  • Stof duidelijk zichtbaar

Het waarom;

Het wat;

De keuze;
De top 3 monitoren voor mij waren de LG W2442PA-BF (volgens hardware.info een goede keuze), de BenQ G2411HD (volgens een aantal sites zeer redelijk) en de nieuwe Samsung P2450. In mijn overweging nam ik ook uiterlijk mee en daardoor viel voor mij de LG af. Mijn 20' Samsung heeft het altijd goed gedaan en daarom heb ik weer een Samsung gekozen ondanks dat er maar weinig overbekend was.

Hoe werkt het;
Het scherm heeft een prachtige afwerking met een doorzichtige rand en touch bediening. Het geheel staat op een ovalen glanzend platic voet. Aansluitmogelijkheden zijn D-sub, DVI en HDMI 1.3 met een koptelefoon aanluiting voor audio uit van het HDMI signaal. Deze monitor is dus zowel backward compatible als future proof. Voor stroom gaat het netsnoer direct in de monitor. Dus geen powerbrick onder het bureau. Om de snoeren weg te werken wordt een klein clipje mee geleverd voor achter op de monitor voet.
Het scherm heeft een reactietijd rating van 2ms. Van Ghosting is dan ook niets te merken. Het contrast
wordt dynamisch geregeld afhankelijk van de getoonde beelden. Van de werking merk je niets.
Via de testsoftware van Windows 7 het scherm ingesteld. Alleen de gamma en brightness stonden te hoog ingesteld. Daarna was het scherm klaar voor gebruik.

Verdere ervaringen;
Nu een week later nog steeds zeer tevreden over het scherm. Mooie kleuren, goed leesbare tekst en een beduidend betere game ervaring dan met 20". Het klopt dus toch "size matters". ;)
Af en toe een Full-HD filmpje ziet er ook beter uit dan op een 1680*1050 scherm.

Minpunt;
Mijn vorige monitor was zilver. Dan valt het stof beduident minder op dan op glanzend zwart.

Heb jij ook een Samsung Syncmaster P2450H Zwart?

Als jullie nog steeds geen oplossing hebben voor het volledige gebruik van de scherm via HDMI aansluiting. Ik heb hier een oplossing ik hoop dat het lukt voor jullie.. bij mij doet ie het trouwens helemaal goed volledig beeld 1920x1080 met HDMI op GTX470.

1. Druk op de knop MENU die op de beeldscherm staat rechtsonder.
2. Ga naar SETUP&RESET.
3. Zoek naar PC/AV Mode en zet die op PC !!!

Hopelijk helpt dit want bij mij stond ie standaard op AV.

P.S. Ik weet laatste reactie was in 2010 maar hopelijk helpt dit mensen die er miss nog mee zitten ;)
Misschien goed om in je review kopjes te plaatsen? Het is nu een grote lap tekst wat niet echt uitnodigd om te lezen.
Het is juist wel een erg beknopte review. Waarom waren die andere twee monitoren in beeld? Waarom vielen ze af? Meer foto's? Wat zat er nog meer in de doos.
Hoe is het beeld in de dagelijks praktijk? Surfen, kantoortoepassingen, games? Zijn films ook mooi?

Dat zijn interessante vragen die nu ontbreken en die meer sterren kunnen opleveren.

[Reactie gewijzigd door KrKr op 25 juli 2024 18:23]

ik heb hem ook, en gamen en films zijn erg mooi!

in de doos zitten:
- scherm
-voet
-dvi kabel
-vga kabel
-quick start guide
-handleiding
-schoonmaak doekje

surfen is hiermee echt een plezier geworden, normaal moest ik op mijn oude 20''inch nog wel een wat dichter bij komen om te kijken wat er nou stond. nou nu hoeft dat niet meer!
Anoniem: 325233 18 januari 2010 13:02
Ik gebruik ook windows 7 64 bits. Ik heb hem nu op dvi aangesloten en hij werkt perfect. Maar ik heb het hdmi probleem nog steeds niet kunnen oplossen. Misschien kunnen we hierover een topic openen LORD_GYPROX. Laat het maar horen als je verder bent gekomen.
Hoi enver01
Vanavond zal het niet meer lukken om de werking te controleren via DVI, maar morgenavond mag je wat verwachten van feedback :)
Ik ben er bijna zeker van dat het een bug in Windows 7 x64 is. Zoek maar eens via Google op de termen "windows 7 x64 1920 x 1080".
Er zijn tal van topics waar users hetzelfde probleem ondervinden als ons. Maar blijkbaar zijn die tevreden met een *BS* oplossing zoals overscan om hun 1680 x 1050 resolutie te rekken naar 1920 x 1080 (of ze weten van niet beter). Wat je dan krijgt is een wazig beeld waar je de tekst bijna niet kunt lezen.
Heb je trouwens de monitor driver van de Samsung site al eens geprobeerd ? Bij mij geeft hij de setup foutmeldingen tijdens het installeren en maakt het verder niets uit.
Ik heb de driver geïnstalleerd zonder de setup te gebruiken. Dus verwijzing naar het .inf bestand gebruiken. Dat is sowieso een mooiere oplossing omdat er dan minder onnodige software wordt geïnstalleerd.
Na het installeren van de digital driver via het .inf bestand heb ik inderdaad een scherp beeld verkregen via een DVI kabel, het enige wat ik nog moest doen was de underscan in het control panel van ATI op 0% zetten. Thx voor de tip.
Via een HDMI kabel lukt het nog steeds niet.
wat voor spellen speel je allemaal?
geeft de Full HD geen belemmeringen t.o.v. de videokaart?
Full HD voor de 8800 is tog best wel zwaar?
draai heel toevallig dit scherm ook met mijn asus 8800 gts, en mw2 op 1920x1080 ziet er niet bepaald slecht uit. mooie framerate 60 fps.
Anoniem: 315994 7 december 2009 17:23
hey mooie revieuw maar wat is sopeler?

4 sterren van mij omdat alles er instaat wat ik nodig heb. iets meer plaatjes was leuk geweest
Heey leuk antwoord. Maar wat is revieuw? 8)7
Tekst opmaak aangepast en spelfout (soepeler) eruit gehaald.
Anoniem: 338444 4 januari 2010 17:05
hoi,
kan je op deze monitor een xbox 360 aansluiten? zoja, hoe werkt dat dan? kan je dan switchen tussen pc en xbox ofzo?

gr
Je hebt gewoon 3 aansluitingen, hdmi, dvi, vga. Geen idee wat de output van xbox is, gok dvi of hdmi, doe je op een van de andere aansluitingen (eventueel met verloop) je pc. En dan kan je gewoon met 1 button switchen (button direct links van aan uit knop).
Vorige week heb ik een AC Ryan Play-On via HDMI aangesloten. Hier had ik geen last van een rand op het scherm. Het was gewoon vol scherm met Full-HD resolutie.
Toch maar weer Samsung bellen want dat hoort niet zo.
Anoniem: 346315 1 maart 2010 14:58
Ken het zo zijn bij een full hd monitor dat het beeld dof is door een fout in de fabriek ofzo ?
ik heb dit scherm op mijn xbox aangesloten en heb niet het idee dat ik full hd beeld krijg
ik moet toch net zo mooi beeld krijgen als een full hd tv ? of zit ik hier naast
als ik op een full hd tv kijk met een xbox erop aangesloten dan knalt het beeld er werkelijk af. hier merk ik niks van op mijn Samsung P2450H het xboxmenu is wat dof en in spellen is het vaak ook niet zo super?
hd ready tv met hdmi is ook wat scherper naar mijn idee als ik het vergelijk. ook meer kleur

Hoe zit het trouwens met de kijkafstand? achter een tv zit je vaak verder weg als een monitor ? heb iemand tips om op een andere manier te checken of dit scherm van mijn niks mankeert.

of dat ik echt eens Samsung moet bellen.