Het waarom;
Na een aantal jaren met een Samsung 20" LCD vond ik het tijd voor een groter scherm. Ik ging op zoek naar een 24" exemplaar waarop goed gegamed kan worden in full HD resolutie. Ik wilde namelijk wel een groter scherm maar dan geen kleinere letters bij gebruik van Windows. Dus koos ik een 24"scherm met een verticale resolutie van 1080 en niet 1200 pixels.
Het wat;
Spellen die ik speel zijn COD MW1 en 2, Battlefield 2 en Left4Dead. Tot 5 december met een Asus 8800gt en nu met een Asus 5850 kaart. Dankzij de neiuwe kaart gaan de spellen iets soepeler maar heel veel maakt het niet. Alleen de AA kan nu op 4X. Ook surf ik veel op nieuwssites.
De keuze;
De top 3 monitoren voor mij waren de LG W2442PA-BF (volgens hardware.info een goede keuze), de BenQ G2411HD (volgens een aantal sites zeer redelijk) en de nieuwe Samsung P2450. In mijn overweging nam ik ook uiterlijk mee en daardoor viel voor mij de LG af. Mijn 20' Samsung heeft het altijd goed gedaan en daarom heb ik weer een Samsung gekozen ondanks dat er maar weinig overbekend was.
Hoe werkt het;
Het scherm heeft een prachtige afwerking met een doorzichtige rand en touch bediening. Het geheel staat op een ovalen glanzend platic voet. Aansluitmogelijkheden zijn D-sub, DVI en HDMI 1.3 met een koptelefoon aanluiting voor audio uit van het HDMI signaal. Deze monitor is dus zowel backward compatible als future proof. Voor stroom gaat het netsnoer direct in de monitor. Dus geen powerbrick onder het bureau. Om de snoeren weg te werken wordt een klein clipje mee geleverd voor achter op de monitor voet.
Het scherm heeft een reactietijd rating van 2ms. Van Ghosting is dan ook niets te merken. Het contrast
wordt dynamisch geregeld afhankelijk van de getoonde beelden. Van de werking merk je niets.
Via de testsoftware van Windows 7 het scherm ingesteld. Alleen de gamma en brightness stonden te hoog ingesteld. Daarna was het scherm klaar voor gebruik.
Verdere ervaringen;
Nu een week later nog steeds zeer tevreden over het scherm. Mooie kleuren, goed leesbare tekst en een beduidend betere game ervaring dan met 20". Het klopt dus toch "size matters".
Af en toe een Full-HD filmpje ziet er ook beter uit dan op een 1680*1050 scherm.
Minpunt;
Mijn vorige monitor was zilver. Dan valt het stof beduident minder op dan op glanzend zwart.