Ik heb deze blu-ray speler gekocht icm een 52PFL9704 LED TV van Philips.
Beeldprestatie:
Uitstekend.
Voor spec's zie:
Geluid:
Ik gebruik de stereo uitgang van de speler icm. naar mijn mening redelijk hi-end stereo.
Voorversterker:
Eindversterkers, bi-amp: (zijn de spec's van de 1080 maar is hetzelfde als de spec's van de 991
Luidsprekers:
De stereo uitgang is goed te noemen, maar kan beter.
(Hiervoor heb ik een HK DVD31 gehad en de audio output van deze DVD speler is dynamischer dan die van de BDP9100.)
Wel fijn is de grote delay die ingesteld kan worden voor de stereo uitgang waardoor beeld (via HDMI) en geluid (via tulp naar versterker) gelijk te krijgen zijn (lipsync).
Afwerking:
Persoonlijk, ik hou van clean en simpel en dat is deze speler.
Afstands bediening:
Met mijn TV is de speler via Philips EasyLink te bedienen met de afstandsbediening van de TV
De afstandsbediening van de speler zelf voelt een beetje goedkoop aan maar functioneert prima.
Menu structuur:
Overzichtelijk, uitgebreid en menu's reageren snel.
LAN:
De netwerkpoort is alleen te gebruiken voor BD-live info en firmware upgrade's.
Is voor mij niet relevant genoeg om aan te sluiten.
USB:
Via USB zijn vele formaten af te spelen, ook .MKV bestanden (Blu-Ray) die voldoen aan de H264 norm, zie ook:
Wat me wel opvalt is dat niemand een woord rept over het gebruikte USB format, FAT32, wat vreselijk achterhaald is en voor problemen zorgt bij het afspelen van blu-ray via USB. Ik heb hier net Philips over gemaild, en wel het volgende:
Ik heb recentelijk een BDP9100 met een 52PFL9704 gekocht. Nu wil ik met de blu-ray speler via de USB ingang backups van mijn blu-ray fillms afspelen. Nu ondersteunt de USB ingang alleen opslag met FAT32 format welke een maximale bestandsgrootte van 4GB ondersteund. De grootte van blu-ray bestanden is veelal meer dan 4GB waardoor afspelen van blu-ray via USB onmogelijk wordt zonder de bestanden te splitten. Mijn vraag: Waarom wordt NTFS format via USB niet ondersteund, dit is heden ten dage een veel gangbaardere format dan het, inmiddels verouderde, FAT32 format. Tevens is de maximale bestandsgrootte van NTFS niet gelimiteerd op 4GB wat het afspelen van blu-ray bestanden via USB mogelijk maakt zonder te splitten.
Het 1e antwoord:
U heeft ons gevraagd waarom uw BDP9100 alleen FAT32 ondersteund en niet ook NTFS.
Philips maakt bepaalde keuzes in wat hun producten ondersteunen. Waaronder voor onze blu ray speler de keuze op FAT32 is gevallen. Natuurlijk is Philips altijd bezig met de ontwikkelingen van de producten op dit gebied. Misschien dat dit in de toekomst nog veranderd. Hier is echter op dit moment nog niks over bekend. Onze excuses voor het ongemak dat u hiermee ervaart.
De 2e mail:
Ten eerste dank voor uw antwoord, maar daarover nog een paar vragen/opmerkingen.
U zegt dat Philips altijd bezig is met ontwikkelen en dat de keuze voor USB ondersteuning bij de BDP9100 op FAT32 gevallen is.
Dit strookt naar mijn mening niet met het feit dat Philips altijd bezig is met ontwikkelen want FAT32 is achterhaald en NTFS is mainstream voor bijna alle USB producten.
Ik zou graag willen weten WAAROM de keuze op FAT32 is gevallen bij de BDP9100.
Verder zegt u dat de ondersteuning in de toekomst misschien nog verandert, praat u dan over een nieuwe serie BluRay spelers die wel via USB NTFS format ondersteunen of dat de ondersteuning van de BDP9100 mbt. NTFS USB ondersteuning via Firmware upgrade mogelijk is?
Op mijn laatste mail nog geen antwoord gehad.