VOOR ORIGINELE REVIEW EVEN NAAR BENEDEN SCROLLEN
--------------------------------------------------------------------------
UPDATE
Nu 5 maanden verder heb ik toch nog het een en ander te melden.
Pluspunten:
Met Notebook Hardware Control trek ik ongeveer 1 uurtje extra uit mijn accu, zeer prettig. Hij ziet er nog even gaaf uit als een half jaar geleden, dat terwijl deze laptop dagelijks op reis gaat.
Nu natuurlijk enkele minpunten:
Vervelend is dat het @ teken op de plaats van het aanhalingsteken " zit. Is natuurlijk aan te passen, maar dan klopt je toetsenbord voor je gevoel niet meer. Jammer!
De FN toets doet het soms niet. Dit gebeurt als je laptop misschien al een week niet is geherstart. Dan wordt de FN toets softwarematig genegeerd. Vervelend als je de brightness wilt aanpassen of je volume iets omhoog wilt doen.
Over het volume gesproken, jammer dat het geluid niet iets beter uit deze speakers kan komen. Ik bedoel, Sony is al een halve eeuw trendsetter op het gebied van hifi en stereo. Dan is het toch wel mogelijk een fatsoenlijk paar speakers in te bouwen?
Het is vervelend dat er geen nieuwe drivers komen voor de videokaart. Nu moet ik 3rd party drivers instaleren om toch redelijk een spelletje te spelen.
Verder moet ik wel vermelden dat het scherm nogsteeds SUPER is. Het blijft heerlijk om met deze laptop te werken en de beeldkwaliteit maakt echt een heleboel goed.
Ok ik hem nú (10/04/2006) nog zou kopen? Nee. Er is vast wel weer een betere te vinden voor dezelfde prijs. Ook het formaat is toch persoonlijk iets te groot. Wel handig zo'n groot scherm, maar dit was mijn eerste laptop aankoop en ik koop de volgende keer zo'n klein strak zakkelijk laptopje. Maarja, het gras bij de buren is altijd groener
Oohja, ik zal als je veel met videobewerking doet het ram geheugen met n extra 512mb unit voorzien.
ORIGINELE REVIEW
-----------------------
Na dagen verdwaald te zijn geraakt in het vermoeiende laptopland ben ik bij de Sony Vaio FS315M aangekomen. Ik kijk naar de specificaties en zie dat deze niet denderend, nog bar slecht zijn. Toch valt mijn oog op deze laptop vanwege een aantal zaken:
0) Ten eerste heb ik iets met Sony. Sony straalt altijd kwaliteit en klasse uit.
0) De Sony laptops zijn uitgerust met
sublieme beeldschermen. De kwaliteit is niet te vergelijken met andere laptops. Al komt Toshiba redelijk in de buurt.
0) De laptop is stevig en degelijk zonder er lomp uit te zien (MSI,IBM).
0) Over het algemeen heeft deze laptop geen slechte specificaties.
Nu weet ik dat je over het algemeen voor hetzelfde geld een laptop kunt kopen met betere specificaties. Je moet dan wel even nagaan dat de kwaliteit van een snellere Acer of Asus niet op kan boksen tegen de sterke kwaliteiten van deze Sony.
De specificaties kunnen natuurlijk wel beter maar eerlijk gezegd, wat is nou het verschil tussen 1.73ghz of 2.0ghz? Die 270mhz merk je echt niet.
Spelletjes spelen is goed mogelijk, maar als je echt een gamer bent koop je deze laptop natuurlijk niet. Grafische programma's doen wat ze moeten doen en videobewerking gaat ook van jetje
Standaard komt de laptop met 1x512mb die z'n werk doet. Het is natuurlijk makkelijk up te graden naar 1024 als dat je wens is.
Het enige nadeel is voor mij de lage rpm van de hdd. 4200rpm is natuurlijk niet de snelste in laptopland.
De batterijduur is redelijk. Ik denk dat met een beetje office werk/internetten je ong. 2.5 uur kunt werken. Processorkrachteisende applicaties zullen natuurlijk meer van je batterij drinken, heel logisch
Over het algemeen geef ik deze laptop een 7,9. Net geen 8 vanwege de 4200rpm schijf. Ook had de grafische kaart ietsje sappiger mogen zijn
voor de duidelijkheid, een 10 zal ik een computer nooit kunnen geven omdat er ALTIJD wel iets beter kan zijn voor mij. Een 9 is ook al een hele opgave
Als je een mooi product zoekt, iets om mee naar een klant te kunnen nemen en iets waar je zeker van kan zijn dat hij het blijft doen, en als je van een SUPER beeldkwaliteit wilt genieten dan moet je zeker overwegen deze laptop te kopen.