Corsair Carbide Air 740 Review

21 februari 2017, laatste update op 2 maart 2017, 489 views Rapporteer

Zeer functionele en kwalitatief vrij goed gebouwde case maar niet goedkoop.

De vele (meestal kleine) verbeterpunten afgezet tegen de prijs zorgen ervoor dat mijn eindcijfer op 8 uit 10 blijft steken.

Pluspunten

• Supereasy werken in de case
  • Hinged door
  • Grotendeels nette solide afwerking
  • Airflow zeer goed (HD en SSD daargelaten)
  • Ruimte in de case

Minpunten

• Slechts 1 deur heeft handvat en is hinged .
  • Handvat deur is wat groot en lomp
  • Geen USB C / USB 3.1 / HDMI e.d. in frontpanel
  • Alleen goede dustvangers aan voorkant. Middelmatige dustvanger PSU. Rest geen dustvangers
  • Geen fanmontage optie voor 3.5" HD Drivebay
  • Geen 5'25 bay / montage mogelijkheid
  • Deur sluit niet goed aan onderkant in hoek
  • In alle 3 de fans zit een voor mij hoorbare irritante brom/resonantie

Doel review

Diverse sites hebben al goede uitgebreide reviews geplaatst. Zowel in geschreven vorm als op Youtube.

Mijn doel is dus niet het doen van een zeer uitgebreide review met foto’s maar wil met name wat eigen ervaringen bundelen en daarbij vooral ook de verbeterpunten benoemen zoals ik die ervaar.

Achtergrond

Ik wilde een toolless midtower waarbij vooral makkelijk werken in de case voorop staat en het hebben van goed zicht op het moederbord alsmede bereikbaarheid ervan. Uiteraard waren de looks ook belangrijk.
Tevens had ik een behoorlijk budget beschikbaar. E144 (incl. verzendkosten) is wat ik betaald heb.

Dat vind ik wel vrij fors voor een case. En dus mag je best hoge verwachtingen hebben. Corsair maakt dit deels waar. Zie conclusie.

De case is sinds eind september 2016 op de markt.

Uiterlijk

Dit is altijd zeer persoonlijk maar ik vind het dus wel mooi (genoeg). Het is een tamelijk uniek uiterlijk wat in het echt er nog wat beter uitziet in vergelijking met de foto’s. Het is redelijk industrieel en op bepaalde manier ook wel vrij strak.

Verbeterpunten:
  • Handvat deur wat groot en lompig. Esthetisch minder mooi en verhindert naar binnen kijken ook iets vanuit bepaalde hoeken.
  • Ik zou de case iets (5 a 10cm ?) langer maken. Denk dat dat nog wat mooier oogt. En het lost een paar praktische issues op zie ook onder "Functionaliteit"

Afwerking

De afwerking is behoudens onderstaande twee punten goed. Geen scherpe kantjes tegengekomen.

Verbeterpunten:
  • Deur sluit niet goed aan onderkant in hoek aan voorkant kast. Je moet de deur lichtjes optillen en dan sluit ie wel. Geen huge problem en geen zin om de case daarvoor terug te sturen maar het is niet perfekt.
  • De matte coating, zeker kopse kanten van de deur / zijpaneel komt vrij kwetsbaar over. Zichtbare lichte beschadigingen lijken vrij makkelijk te ontstaan.

Functionaliteit

De case is fantastisch makkelijk om mee te werken, m.n. vanwege het dubbele compartiment. Maar ook de enorme hoeveelheid ruimte en afmetingen vd kast helpt natuurlijk mee.
(Aan de windowkant zit alleen je moederbord en evt. waterkoeling. In het compartiment ernaast aan de achterkant van je moederbord zit je PSU, SSDs en Harddrives).
De hinged door is verder supereasy. Deze kan je ook heel makkelijk eruit tillen. Toolless SSD en HD cage is ook erg prettig.
Denk dat als je naar de dimensies in de kast kijkt dat je het heel bont moet maken wil je (water)koeler(s) of GPU er niet in kwijt kunnen.
Indien je luchtkoeling hebt is ook meer dan genoeg ruimte voor extra 120 of 140 mm fans als dat je ding is. Zeer goede airflow mogelijkheden behalve bij de HD's en SSD's.
Vanwege het relatief open karakter is de kast niet superstil. Dit hangt uiteraard ook af van toerental, hoeveelheid en kwaliteit fans die je gebruikt.
Eerste indruk is ook dat de kast enigzins gevoelig is voor resonanties m.n. uit HD compartiment. Het gebruike staal in de case is niet dun maar ook niet superdik, het is wel wat flexible. Dit moet ik echter veel uitgebreider proberen en testen.

Toch heb ik m.n. op functionaliteit gebied wel aardig wat kleine en grotere verbeterpunten:.

Verbeterpunten:
  • Deur SSD/HD/PSU compartiment is niet hinged / heeft geen handvat. Dit is dus gewoon een schuifpaneel.
  • Geen USB C / USB 3.1 / HDMI e.d. in frontpanel.
  • Alleen goede magnetische dustvangers aan voorkant. Middelmatige magnetische dustvanger PSU. Rest (onder, boven, achter) geen dustvangers.
  • Geen fanmontage optie voor 3.5" HD Drivebay
  • Geen 5'25 bay / montage mogelijkheid
  • 3.5" Drivebay zit met schroeven vast en blokkert gedeeltelijk twee van de doorsteken naar het mobo compartiment. Hierdoor kunnen grote mobo stroom stekkers er niet of niet makkelijk doorheen zonder de Drivebay los te halen.
  • Haakse SATA connectors kreeg ik niet in het mobo geplaatst. Daarvoor zit de mobotray teveel in de weg.
  • Drivebays voelen wat flimsy aan.
  • SSD compartiment zit werken aan koeler in de weg. (SSD compartiment is wel heel makkelijk te verwijderen.)
  • Geen fancontroller meegeleverd.
  • Fans bevatten alle drie een voor mij hoorbare irritante resonantie / brom. Voor mij onbruikbaar dus moet nu nieuwe fans kopen.
  • Fans hebben geen leds. (Maakt mij niet uit, maar is wel erg populair tegenwoordig)

Mijn Conclusie

Dit is geen goedkope case maar als je makkelijk wilt werken aan je hardware is het een absolute topper.
De looks moeten je natuurlijk aanstaan maar dat blijft een persoonlijk ding.

Voor deze prijs vind ik toch dat Corsair wel wat puntjes heeft laten vallen die veelal niet wereldschokkend zijn maar wel het verschil zijn tussen een cijfer 8 of 10.

Sommige verbeterpunten zouden imo de case niet of amper duurder moeten maken. Andere wellicht iets duurder.

Zou liever een paar tientjes meer kwijt zijn geweest als dit er in was meegenomen. Al en met al heeft Corsair voor mij toch wel kansen gemist om hem echt helemaal top te maken.

Foto's

1 Deur die niet sluit [img]NqzfDmWh[/img]
2 Blokkade doorsteek onder HDD cage [img]DpwcfSyk[/img]
3 Overzicht interieur. [img]6BJheaC4[/img]

Heb jij ook een Corsair Carbide Air 740?

Deur sluit niet goed aan onderkant in hoek
Ik weet niet hoe je dit precies bij jou kast is, maar dat is met deze deurtjes standaard als ik denk te weten wat je bedoelt. Als je het deurtje dicht doet heb je kans dat je de onderkant dan wel de bovenkant eerder sluit zeg maar.

Deurhendel geheel openen en dan kort stukje open doen en recht houden en dan dicht doen verhelpt het. En anders deurhendel geheel openen en een liefkozend duwtje op het hoekje geven. M.a.w. de deurtjes moet je met liefde behandelen. :)
Zal vanavond even foto'tje proberen te plaatsen maar denk dat we hetzelfde bedoelen.

Neemt niet weg dat ik vind je bij een kast van E144 wel mag verwachten dat de deuren zonder extra moeite in één keer sluit.
Check, die aansluiting kan wel wat beter. Gok dat het te maken heeft met het formaat van het deurtje en het materiaal wat het wat wiebelig maakt met als gevolg dat het niet goed sluit als je even niet op let.