HP Pavilion 15-bc235nd Review

robcoenen
16 februari 2017, laatste update op 16 februari 2017, 2.855 views

HP Pavilion 15-bc235nd

Het gewicht van 2,2kg is prettig en neemt zich lekker mee in een schooltas. De laptop is geschikt voor de gebruikers die net wat meer vragen van hun computer en deze laptop mag gezien worden. Op het gebied van prijs/kwaliteit heb ik geen beter model kunnen vinden in deze prijsklasse.

Pluspunten

• Nieuwste technieken aan boord
  • Prettig gewicht
  • Minimalistisch design
  • Compace lader

Minpunten

• Accuduur relatief kort met 4 / 5 uur bij intensief gebruik
  • Helderheid toetsenbordverlichting niet aan te passen

Het was januari 2017. Ik zat in de laatste week van mijn afstudeerstage voor mijn ICT-beheerder niveau 4 opleiding. Alles zag ernaar uit dat ik ging slagen, en dit is dan ook gelukt. Tijd om weer een volgend pad te bewandelen in mijn leven, ditmaal met een uitstapje naar de HBO ICT opleiding. En wat is het nummer 1 essentiële gereedschap voor deze opleiding? Juist! Een laptop die de duur van de opleiding kan volbrengen, maar ook krachtig genoeg is en betrouwbaar genoeg is om altijd klaar te staan, zelfs voor de zwaardere taken.

Genoeg keuze op de laptopmarkt. Ik was op zoek naar, zoals ik al zei, een krachtige laptop voor al mijn taken, maar waarbij de prijs/kwaliteitsbeleving voorop stond. Er zijn tientallen laptops te vinden met dezelfde specificaties als dit model, maar vaak voor vele hogere prijzen. Design mag schijnbaar wat kosten, maar persoonlijk vind ik dit ook een prachtig model notebook, ondanks de relatief ”lagere” prijsklasse. Waarom meer geld uitgeven als dit model exact hetzelfde doet als de duurdere laptops? Bovendien staat HP bekend om haar goede service, ook een puntje om deze laptop in een selectie uit te laten springen t.o.v. de rest.

Maar goed. Inhoudelijk over de laptop. Allereerst wil ik even benadrukken dat deze laptop, op moment van schrijven, de allernieuwste reeks processoren van Intel aan boord heeft en de nieuwste generatie videokaarten van Nvidia, beide uitgebracht in januari 2017. Helemaal klaar voor de toekomst dus! Voor de nerds onder ons, ik werd blij door de native support voor H265 video. Voor de niet-nerds. De specificaties van deze laptop zijn bestemd voor de gebruikers die graag wat meer vragen van hun computers, als hier dan het nieuwste van het nieuwste in zit is dit natuurlijk altijd mooi meegenomen. Sneller, zuiniger en toekomstbestendige!

Alle specificaties op een ritje:

– Intel i7-7700HQ (2.8GHz tot 3.8GHz)
– Windows 10 Home x64
– Full HD scherm IPS
– 256GB PCIe M.2. SSD + 1TB 7.200rpm HDD
– NVIDIA GeForce GTX1050 (2GB, GDDR5)
– Gigabit ethernet LAN / 802.11ac 2 x 2 / Bluetooth 4.2
– 1x HDMI / 1x hoofdtelefoon & microfoon / 1x USB 2.0 / 2x USB 3.1
– 2.2kg gewicht

De quad-core processor van Intel kan alle zware taken als Photoshop, videobewerking, games en dergelijke allemaal bijbenen en de 16GB RAM zorgt ervoor dat je genoeg open kan hebben staan zonder ook maar iets af te hoeven sluiten. De SSD zorgt ervoor dat alles binnen enkele secondes gereed staat, zo ook het opstarten van de laptop, dit gebeurd in minder dan 15 seconden. De 1TB HDD zorgt ervoor dat je ook genoeg opslag hebt voor je foto’s, documenten, muziek en video’s en de tweede videokaart van NVIDIA zorgt ervoor dat je zelfs de meest recente games kunt spelen met prima prestaties.

De laptop wordt geleverd in een stevige doos en met een compacte oplader. Altijd een voordeel. Het opladen gaat overigens bijzonder snel! Binnen een half uur is de accu alweer 50% bijgeladen en binnen 1,5 tot 2 uur is de laptop weer volledig opgeladen. De laptop gaat bij zwaardere belasting (veel programma’s open, bluetooth aan, virtuele machine draaiende etc.) alsnog 4 tot 5 uur mee. Bij regulier gebruik (browsen, mail checken, muziek beluisteren, documenten typen) gaat de accuduur richting de 10 uur.

Het design van de laptop is naar mijn mening strak en lekker minimalistisch. Er zijn 3 USB-poorten aanwezig, met genoeg snelheid, wat genoeg is voor de doorsnee gebruiker. Verder hebben we een poort voor een hoofdtelefoon/ oordopjes, een oplaadpoort, HDMI om je laptop te verbinden met een tweede scherm en een netwerkpoort die vrijwel overbodig is omdat de Wi-Fi adapter in dit model echt vliegt! 2×2, MIMO .11ac. De nerds weten dat het goed is, dus neem dat ook maar van mij aan.

Op het toetsenbord zitten functionele lampjes die aangeven of bijvoorbeeld de caps-lock functie is ingeschakeld of dat bijvoorbeeld het geluid op stil staat. Ook is er toetsenbordverlichting aanwezig welke echter enkel aan of uit te zetten is. De helderheid hiervan is niet te bepalen. Een gemiste kans. Wellicht kan dit in de toekomst alsnog met een softwarematige update geregeld worden.

Concluderend:

Het gewicht van 2,2kg is prettig en neemt zich lekker mee in een schooltas. De laptop is geschikt voor de gebruikers die net wat meer vragen van hun computer en deze laptop mag gezien worden. Op het gebied van prijs/kwaliteit heb ik geen beter model kunnen vinden in deze prijsklasse tot €1500,-

[img]yT8K89Ah[/img]
[img]FVckWowQ[/img]

Heb jij ook een HP Pavilion 15-bc235nd?

De wifi is inderdaad supersnel, niet alleen qua ruwe snelheid maar ook latency. De overige specificaties waren voor mij ook "best bang for the buck".
Nadeel vind ik dat er altijd een fan te horen is, ook bij minimale taken. Ik weet niet of iedereen dat zo heeft of dat dat te tweaken is. Je hebt wel in de bios een setting "Fan always on" en die staat nu al op False, maar dat biedt geen soelaas.

[Reactie gewijzigd door AutCha op 25 juli 2024 22:51]

Ik heb ook hetzelfde probleem, al een oplossing gevonden?
Nee, ik post het hier als ik er ooit achter kom...
Ik ben gisteren naar de hp support website gedaan en een live chat gestart. Die persoon heeft toen vervolgens een nieuwe BIOS geïnstalleerd / registry edit en heeft ook de fans voor geunlocked. Nu is hij een stuk stiller. Als ik jou was zal ik dat ook maar doen! ;)
Tnx! Ik kwam op de support pagina de mogelijkheid om een nieuwe bios te downloaden tegen en die heeft de laptop inderdaad stiller gemaakt:
Geen probleem. Alleen kreeg ik nu net wel een BSOD en werd het geluid weer als tevoren :/ Ik heb nu zelf weer die BIOS geupdate en nu lijkt het weer beter. Alleen staat de linker fan (waarschijnlijk de GPU) bij mij nog wel aan, heb jij dit nog kunnen oplossen?

Deze link
werkt bij mij niet omdat de opties onder "Cooling" bij mij zijn weggeblurt.
Bij mij blijft er toch nog 1 fan permanent aan staan, ik denk dat het een soort van case fan is (hoe noem je dat bij een laptop?). Mijn db meter op de telefoon geeft 44 db aan op 20 cm.

Speedfan herkent 2 fans, volgens mij zijn dat de CPU en GPU fans (en dus niet de case fans). Dat zie ik namelijk bij CPU en GPU intensieve taken: normaal staan deze op 0 rpm, maar ze spinnen op bij belasting en dat is ook te horen.
zojuist HP Pavilion 15-bc235nd besteld bij hp store.
ben erg benieuwd, als ik wat te melden heb dan horen jullie het als eerste :)
Nou vandaag ontvangen.
Eerste indruk is niet zo best, Na vele schermen te hebben doorlopen ben ik bij HELLO aangekomen na de pincode zwart scherm voor een halfuur met alleen de muispijl in beeld.
Na eindelijk aangekomen te zijn op internet wilde ik een speedtest doen.
Maar kreeg de melding flahplayer updaten terwijl deze aangevinkt stond bij ...
Na alle updates nog steeds geen flash player pfffff ik stop ff

[Reactie gewijzigd door gertjuh1972 op 25 juli 2024 22:51]

Anoniem: 940275 @gertjuh197230 juni 2017 14:52
En, hoe is het afgelopen? Ik ben benieuwd, ik overweeg ook deze laptop te kopen. Zou je er iets over kunnen zeggen?

Een maand verder; hoe bevalt ie in het algemeen?
Anoniem: 940275 30 juni 2017 14:56
Hoe bevalt jullie deze laptop in het algemeen? Ik overweeg deze ook, en vroeg me af: is het ontwerp niet te plastic? Deze valt in principe qua prijs in het high end segment, maar heeft niet die body: heeft de specs van een high end laptop, maar ziet er uit als de meeste Pavillions: wat plastic, niet te stevig.

Hoe tikken de toetsen? (ik schrijf voor mijn beroep veel, en wil een fijn toetsenbord). Hoe reageert hij als je hem bij intens CPU/RAM-gebruik?

Ben superbenieuwd, ik hoop op een reactie! Dank!
De laptop ziet er van de buitenkant wel zakelijk en professioneel uit. Als je hem eenmaal open klapt dan is de laptop inderdaad een tegenvaller. De laptop is redelijk stevig al hoor ik zo nu en dan wel de scharnieren van het beeldscherm al geluid produceren als ik het scherm kantel. Ik denk als je hem open gaat proberen te maken dat het plastic dan ook zeker beschadigd.

Het is prima, maar ook echt niet veel meer dan dat. Mijn grootste tegenvaller is de maximale helderheid van het scherm. In zonlicht simpelweg niet mee te werken.

De toetsen tikken wel erg lekker en is een van de fijnere toetsenborden die ik de afgelopen jaren in mijn handen heb gehad. Ik heb qua kracht hem nog nooit echt kunnen stressen. Vanmorgen toevallig een 1080p video gerenderd terwijl Norton aan het scannen was, muziek open stond in VirtualDJ en nog wat tabs in Firefox. Dat verliep zonder problemen of vertragingen. Wel wordt de laptop af en toe storend warm en daar komt het nodige geluidsniveau bij.

Als ik nog eens de keuze mocht maken dan gaf ik extra geld uit aan de XPS. Stiller, hogere helderheid en langere accu.
Anoniem: 940275 @robcoenen30 juni 2017 16:07
Onwijs bedankt voor je reactie. Rob. Heb ik echt wat aan. Ik ga even de XPS checken.

Nogmaals bedankt, wordt zeer gewaardeerd!