Inleiding
Ik was al lang aan het kijken voor nieuwe oordopjes, de vorige waren de standaard geleverde Samsung oordopjes bij mijn telefoon. Geen noise cancellation, geen bass en het rechter oortje ging ook nog eens trillen bij lage tonen. Ik had echt een nieuwe nodig. Ik heb veel vergeleken, maar hakte de knoop eigenlijk nooit door. Totdat ik de weekenddeals van Baxshop in mijn mail krijg; Panasonic RP-HJE125E (Wit) voor 8 euro en ik had ook nieuwe drumstokken nodig dus die heb ik er meteen achteraan bestelt. Perfecte timing!
Gebruik
Ik gebruik de oortjes voor muziek, gaming, filmpjes en meespelen met nummers (drums). De oortjes gebruik ik zittend, lopend en drummend. Dit doe ik in een drukke stad, drukke klas, openbaar vervoer, drukke woonkamer (pratende mensen naast me) stille kamer.
In de doos
In het doosje zitten de oortjes met een klein boekje, maar ook 3 verschillende groottes rubbertjes. Dit vond ik heel erg fijn en had na een paar keer met verschillende groottes getest te hebben toch de grootste erop laten zitten.
Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit van de oortjes zijn behoorlijk goed. Mijn wens was vooral een goede bass, dat hebben deze oortjes goed voor elkaar gekregen. Nu wil ik extra veel bass, daar heb ik een equalizer voor. Met de bass boost aan is het, voor mij, net niet een te overheersende bass. Veel mensen zullen zoveel bass niks vinden. Zonder equalizer aan klinken ze ook erg goed. In andere computers waar ik dus geen equalizer kon instellen vond ik het geluid alsnog bijzonder goed.
Bouwkwaliteit
De oortjes voelen goedkoop aan, ik heb het gevoel alsof ik de oortjes makkelijk kapot kan knijpen. In de praktijk zijn ze wel erg stevig. Ze zijn al een paar keer gevallen, tegen aan geslingerd en er is zelfs iemand op gaan zitten op een zachte bank. Het geluid klinkt nog steeds het zelfde en er is geen schade. Prima dus.
Microphonics
Er is 1 nadeel en dat is dat je hele erge 'microphonics' hoort (gegoogeld). Het bonken tegen het draadje als je loopt, en zelfs als je zit is erg vervelend. Al beweeg je je hoofd maar even, je hoort toch iets wat je niet wilt horen. Het zou ook kunnen zijn dat je je lichaam hoort, vergelijk het met je vingers in je oren doen, dat geluid hoor je. Tijdens dat er audio wordt gespeeld is dit minder, maar als het stil is, (bijvoorbeeld bij het wisselen van een video) is het toch wel vervelend om de oortjes in te houden. Het is even wennen, maar het geluid blijft wel goed en dat compenseert het weer.
Een manier om het voor een deel op te lossen is een plakbandje over de draad en het oortje doen. (waar 'Panasonic' staat) Dit scheelt best veel, want de draad komt tegen het plastic van het oortje aan.
Noise-cancellation
De noise-cancellation is werkelijk geweldig. Zoals ik in de inleiding zei gebruik ik de oortjes op veel drukke locaties. Mijn Samsung oortjes kwamen er zelfs niet op het hardste volume bovenuit. Met deze oortjes kan ik eigenlijk maar 1 ding zeggen: je hoort alleen de muziek, en dat is het enige wat je hoort. Zelfs op de genoemde locaties.
Duurzaamheid
De oortjes heb ik nu 1 week, dus kan niet nog niet heel veel vertellen. Blijft geüpdatet.
Geen schade na het laten vallen, ergens tegen aan slingeren en op gaan zitten.
EDIT 08-06-2019: Ik ben een jaar geleden op de oortjes gaan staan, er kwam nog steeds geluid uit, maar het kapje lag eraf. Ik heb het kapje er opgelijmd met wat bizonkit. Werken nog steeds hetzelfde als toen ik ze kocht.
Verder
De oortjes blijven goed in je oren zitten, met stevig headbangen krijg ik ze niet uit m'n oren. Hartstikke mooi dus als je helemaal los wilt gaan op je muziek.
Prijs
Voor de deal van 8 euro mag ik niet klagen. Dit zijn voor de prijs fantastische oortjes. Ik heb nog nooit duurdere oortjes uitgeprobeerd, wel duurdere koptelefoons. (50/100 euro) Het klinkt zo goed als het zelfde. Bij de oortjes kan je soms het bovengenoemde 'microphonics' horen. Voor de rest klinken ze zo goed als het zelfde.
Oortjes die niet uitvallen met goede geluidskwaliteit en bass, uitstekende noise-cancellation, maar regelmatig microphonics (bonken tegen de draad). Voor de prijs zeker het kopen waard.
Commentaar of vragen zijn altijd welkom.