Inleiding.
Op 1-5-2016 heb ik na lang overwegen mijn zuk z2 pro bestelt op ibuygou. Voordat ik hem besteld had heb ik heel lang zitten twijfelen om de xiaomi mii5 te bestellen. Uiteindelijk ben ik voor de zuk z2pro gegaan ivm de toch betere specs en de volledige 4G dekking.
Let op. De foto’s in deze review zijn van een toestel van 6 maanden oud.
Levering.
23-6-2016 kreeg ik een bericht van ibuygou dat ze de witte op voorraad hadden. Echter had ik de zwarte besteld en kwamen ze nu met het voorstel om de witte te leveren. Netjes dat ze dit natuurlijk aanbieden. Ik wou zelf alleen gewoon de zwarte en dus gemeld dat ik nog wel zou wachten tot de zwarte voorradig zou zijn.
Uiteindelijk op 29-7-2016 was mijn telefoon verzonden richting Nederland met DHL. 3 dagen later had ik hem binnen! Enigszins verrast waren er ook geen douane kosten bijgekomen. Had dit wel het geval geweest had ibuygou dit betaald ivm de extra verzekering die ik er bij had afgesloten.
Specificaties die ik belangrijk vond:
Snapdragon 820
Fingerprint sensor
3100mah accu
Uiterlijk van het toestel:
[img]1b1kmRWm[/img]
De doos die ik ontvangen heb vanuit ibuygou
[img]uURfWbmO[/img]
Toestel in de doos
Wat me gelijk opviel was dat er al een screenprotector op het toestel zat. Altijd netjes als dit er al op zit. En de eerste paar maanden heeft hij me goed geholpen.
[img]I63clHk9[/img]
De voorkant.
Persoonlijk vind ik het ene mooi toestel om te zien. Home button + camera + earspeaker
[img]LqYm43Cj[/img]
De achterkant. Ik heb hier een normaal plaatje voor gebruikt ivm dat ik op de achterkant van mijn zuk al een bescherming heb geplakt. Zie de volgende afbeelding.
[img]JvivGBIU[/img]
De achterkant met carbon bescherming. Zoals te zien de 13mp camera + uv sensor + hartslag en flitser.
[img]WoZF3j1s[/img]
De onderkant. USB-C (3.0) + speaker + koptelefoon.
[img]CiNTC20W[/img]
Rechterzijkant. Aan/uit –knop. Volumeknoppen.
[img]JenhrM9e[/img]
Linkerzijkant. Dual sim tray.
[img]m0uXzSeK[/img]
Bovenkant. Alleen een microfoon
Al met al voelt het toestel erg stevig. Ik heb de xiaomi mi5 ook in mijn handen gehad en die voelt plastic aan vergeleken met dit toestel. Hij is dus ook wat zwaarder, maar dat vind ik juist prettig want dan heb je ook echt iets in je handen.
Installatie.
Het eerste wat me opviel was het mooie super amoled scherm. Hiervoor had ik een moto x 2014 met ook een amoled scherm. Maar het blijven de mooiste schermen.
Toen het toestel opgestart was stond ik even raar te kijken. Ik kon de taal van het toestel gaan kiezen. Hier stond Nederlands bij. Nu weet ik dat het toestel alleen engels en chinees als keuze hoort te hebben. Maar ik dacht bij mezelf het zal wel, ik ga gewoon kijken of het bevalt.
Verder heeft dit toestel icloud sync. Zelf gebruik ik deze optie niet, maar dat hij er in zit is wel grappig.
De verdere installatie was niet bijzonder.
De software.
Na een tijdje gebruik kwam ik er achter dat ik een aantal dingen miste die wel in de orginele rom zaten. Ik kon mijn toestel niet updaten. Tevens kon ik de uv sensor niet gebruiken. En ook de functie om je vingerafdruk te gebruiken om apps te locken werkte niet.
Na 1 maandje gebruik heb ik besloten om de originele rom er op te zetten. Dit vooral zodat ik het toestel gewoon kon updaten.
Met deze handleiding heb ik de orginele rom geflashed:
Daarna ben ik dus de orginele rom gaan gebruiken. Ik kon nu inderdaad alleen nog maar kiezen tussen engels of chinees. Tevens werkte nu alles en kon ik hem netjes updaten. Let wel op dat bij sommige updates het nodig is dat je een vpn opzet naar china en dat je dan pas de update te zien krijgt/ kan uitvoeren.
De foto’s en video zijn gemaakt met mijn zuk op android 7.0
Een filmpje zegt meer dan 1000 woorden, dus hieronder een kort filmpje van de bijzondere dingen van dit toestel + de opstart.
Opstarten:
Gebruik:
Het is echt een bijzonder fijn toestel om mee te werken. Erg snel. Weinig bloatware, en wat er wel op zit kan je verwijderen. Echter zoals bij veel chinese toestellen wordt hij standaard niet geleverd met de play store. Het mooie is alleen dat je in de store die er bij geleverd zit gewoon de play store kan downloaden.
Hier een aantal plaatjes van de interface:
Instellingen menu
[img]hffYDheO[/img]
[img]j1elHSzP[/img]
[img]llBmZpjS[/img]
[img]lfrw8NKX[/img]
U Health.
[img]XsTz2fWx[/img]
Hartslag meter + zuurstof.
[img]dhMbWZYI[/img]
UV Meter
[img]ia6UlQH9[/img]
Tijdens het schrijven van deze review de nieuwste versie.
[img]mvRYWwy4[/img]
Mogelijkheden qua fingerprint.
[img]lIfMumBy[/img]
De u touch knop.
[img]WK8v9S5O[/img]
De instelmogelijkheden voor de u-touch knop.
Camera
De camera is vergeleken met de sony dsc-hx50. Ik ben geen fotograaf maar heb mijn best gedaan
Links altijd de Zuk rechts de Sony
[img]FNrCPZ3W[/img]
[img]sBfitXEJ[/img]
Donkere ruimte zonder flits:
[img]6zPC6r5b[/img]
Donkere ruimte met flits:
[img]bLZaY5CL[/img]
Persoonlijk vind ik dit 1 van de mindere dingen het toestel. Vergeleken met een s7 is deze camera van mindere kwaliteit.
De videokwaliteit is wel netjes. Een leuk extratje is ook dat hij kan filmen in max 960fps.
In de toekomst zal ik nog een video uploaden.
Benchmarks:
Ik vind dit zelf niet zo interessant, maar voor de mensen die dat we vinden
Antutu:
[img]0yDtoSJW[/img]
Pc mark work 2.0 performance:
[img]HI1Xmd4J[/img]
Androbench:
[img]8tHSu9G5[/img]
Accuduur:
De accu houdt het makkelijk een dag uit. Als ik een hele lange dag heb met wat spelletjes doen + veel internetten + hele dag wifi enz dan haal ik het tot 's avonds een uur of 12. Zeker vergeleken met mijn vorige toestelen is dit erg lang. De nexus en moto waren dan al rond 18:00 leeg geweest.
Ik heb nog niet geprobeerd om er 2 dagen mee te doen, maar dat zal hij denk ik niet halen met mijn gebruik. Iemand die zijn toestel niet al te vaak zou gebruiken haalt 2 dagen wel vermoed ik.
Na een lg nexus 5 en een moto x 2014 is dit toestel een hele verbetering. De accuduur is geweldig, een volle dag zonder er bij na te denken of hij het einde van de dag haalt wanneer je wat vaker op je toestel zit. De U-Touch knop werkt handig. De fingerprint werkt snel en goed. Het AMOLED scherm is prachtig.
1 van de weinige minpunten voor mij is de trilmotor, die gaat behoorlijk zacht.
Mocht je een goed toestel willen overweeg dan zeker een Zuk te nemen. Mijn Zuk z2 pro bevalt in ieder geval erg goed!
Update 28-03-18 (1 jaar en 8 maanden in gebruik)
Vorige week een update uitgevoerd naar android 8 oreo (zui3.5.316). Update uitgevoerd dmv via de recovery het zip bestand te installeren. Hiermee is de data bewaard gebleven.
Hoe te updaten:
Wat mij helaas het meeste opvalt na de update is dat de batterij minde rlang meegaat. Meestal moet het toestel rond 22:00 nu wel aan de lader. Nu moet ik wel zeggen dat ik laatste tijd veel meer muziek luister via deezer over bluetooth.
Persoonlijk vindt ik het wel erg netjes dat de zuk nog een update heeft gehad naar oreo.
Al met al nog steeds erg tevreden met het toestel. Mogelijk ga ik hem echter vervangen voor de Ulefone T2 pro wanneer deze uit is. Maar ik heb dus geen haast
Nieuwe home:
[img]zfMOrxNI[/img]