Al een tijd op zoek naar een tweetal 4TB (goedkope

) harde schijven ter vervanging voor mijn 4x 2TB F4 spinpoints.
Na lang twijfelen tussende toshiba x300 en de barracuda toch voor de laatste gekozen. Die keuze heb ik uiteindelijk gemaakt omdat ik in veel reviews zag staan dat de x300 behoorlijk luidruchtig kan zijn.
Wat zit er in de doos?
Niets, er is geen doos, alleen een antistatisch zakje. Verder niets. (besteld bij Coolblue).
Benchmarks
Zie de screenshots. Overtrof qua benchmarks en real life prestaties enigzins mijn verwachtingen. De schijven presteren gelijk aan elkaar.
Real world prestaties 1
Kopieren van één bestand van +- 80 GB
Resultaat:
+ 128 MB/s
Real world prestaties 2
Map met +- 400 fotos van tussen 700 kb en 10 MB groot, en 2 videos van 1GB groot (totale grote 4.1 GB.)
Resultaat:
Windows gaf aan 140 MB/s tegen het einde, totaal duurde echter maar 21 sec. (stopwatch.) Dat kom neer op bijna 200 MB/s (!)
Geluid
De schijf is zeer stil en onhoorbaar tov. de rest van mijn systeem. De CPU koeler maakt meer geluid dan de schijf. (Cooler Master 212 evo + Scythe Gentle Typhoon 1x @1350 RPM).
Temperatuur
Het is fris bij mij binnen, maar ik heb de schijf niet hoger dan 23 celcius zien komen in open hardware monitor. (ook niet tijdens benchmarken)
Betrouwbaarheid
Valt nu nog niets over te zeggen. Over een jaar komt een update
Inmiddels 3 jaar verder en draaien ze mog steeds probleemloos zonder SMART errors.
Zeer tevreden. Schijf is stiller en sneller dan ik had verwacht.
Betrouwbaarheid is nog even afwachten

Update: 12/7/2017: SMART info is nog prima na half jaar continue backups wegschrijven van meerdere devices. Geen gekke dingen. Wel nog wat vroeg voor definitieve conclusies.