Achtergrond
Een behoorlijke tijd ben ik op zoek geweest naar een draagbare (15,6 inch) laptop waar ik op kon werken (met virtualisatiemogelijkheden), maar ook af en toe een spel op kon doen met wat maten. Hierdoor hoef ik dus niet 'elke' dag aan mijn bureau te zitten om te kunnen werken of gamen, maar ook eens af en toe de woonkamer kunnen bekijken, en op de bank te kunnen hangen.
[img]L9L17DQd[/img]
Het voordeel van de Omen is, dat er gewoon een HDMI aansluiting op zit t.o.v. de displayaansluiting, hierdoor kon ik af en toe de Omen aan mijn Tv hangen, en met een Xbox Elite controller speelde ik lekker Rocket League en andere games met m'n vrienden. Net een console

[img]7yFfjzsb[/img]
[img]Re1RTwWm[/img]
Voor mijn werk speel ik rond met virtualisatie, en dat lukt op deze Omen ook prima! Zelfs meerdere OS’en tegelijk naast elkaar draaien. De i7 heeft voor mijn beleving genoeg power!
Geluid
Het geluid van de Bang & Olufsen speakers (en mogelijkheden met een equalizer het nog meer naar je smaak aan te passen) klinkt erg goed. Jazz, klassiek, maar ook de podcast van Tiësto of Isaac klinken goed uit deze 2 B&O speakers (ja, heb een nogal variërende muzieksmaak).

Beeld
Het Full-HD matte scherm vind ik er erg mooi uit zien, vind het ook erg fijn werken. Vergeleken met andere laptops vind ik de kleuren juist ook wat zachter. Iets wat ik vooral erg fijn vind voor mijn ogen.
[img]KelhUr1y[/img]
Testen
Ik heb helaas door andere werkzaamheden geen tijd gehad om verder het scherm te testen, zoals vaak in uitgebreide reviews gebeurd. Allicht komt dit in de toekomst nog, eveneens met de snelheid van de M.2. SSD en HDD.
Excuses hiervoor!Aansluitingen
De aansluitingen zijn als volgt:
• Linkerkant zitten de Kensington Lock (voor als je naar een lan-party gaat en je laptop niet kwijt wilt raken

), USB 2.0, USB 3.0 en de audio jack.
[img]HjMCwA2k[/img]
• Rechts zit een card reader, USB 3.0, HDMI, RJ45 Lan en stroomaansluiting.
[img]kPEUDBQG[/img]
[img]Is3pBQ7Z[/img]
Specificaties
De complete specificatielijst van de laptop liegt er in mijn optiek niet om. En dat voor een systeem wat maar 2,2 kilo weegt!:
- Windows 10 Home 64bit
- Intel® Core™ i7-6700HQ (2,6 GHz, tot 3,5 GHz, 6 MB cache, 4 cores)
- Chipset Intel HM170
- 8 GB DDR4-2133Mhz SDRAM (2x4 GB)
- 128 GB M.2 SATA Sandisk SSD
- 1000 GB HGST 7200RPM SATA 2.5” HDD
- NVIDIA® GeForce® GTX 965M (4 GB GDDR5 gereserveerd)
- 39,6 cm (15,6 inch) FHD IPS UWVA ontspiegeld WLED-backlit scherm
- Geïntegreerd 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
- Intel® 802.11ac (2 x 2) Wi-Fi® en Bluetooth® 4.2 combo (Miracast-ondersteuning)
- Stereo “Bang & Olufsen” luidsprekers
- 1 HDMI, 1 Head/Microphone, 1 USB 2.0, 2 USB 3.0, 1 RJ-45, 1 SD Slot
- Webcam HP Wide Vision HD-camera met twee digitale microfoons
- HP Imagepad met multi-touch
- Accelerometer
- 3-cels, 61,5-WHr lithium-ion met tot 10 uur en 30 minuten accuduur
- 150-Watt netvoedingsadapter. Ondersteunt snel opladen van de batterij: 90% in 90 minuten
- 2.2KG gewicht, (bxdxh) 38,2cm x 25,3cm x 2,45cm
- Ondersteuning voor Trusted Platform Module (TPM) – voor als je encryptie op je laptop wilt!
- 1 jaar onderdelen, arbeid en haal- en brengservice
Accu
De laptop gaat met normaal gebruik inderdaad een behoorlijke tijd mee. Het meest geweldige vind ik nog wel dat de laptop zeer snel is opgeladen.
[img]Is3pBQ7Z[/img]
Recovery
Eveneens ben ik erg blij met de recovery mogelijkheden. Ik heb nog wel eens meegemaakt dat ik een notebook compleet opnieuw moest installeren omdat ik een geweldig leuk virus op het systeem kreeg (wie heeft het niet gehad..), door de recovery heb je gewoon een werkend systeem binnen no-time. Het vreet overigens maar ongeveer 12,6GB van de 1TB schijf af, dus beter dan dat kan je het niet hebben!
Excuses voor de laatste foto's met schaduw erop. Ik realiseerde op het laatste moment dat ik geen foto had met de Omen die aan stond.
Tot dusver mijn eerste - niet al te uitgebreide - review. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Ik ga kijken of ik binnenkort wat tijd vrij kan maken om wat testen uit te voeren m.b.t. de M.2. SSD, HDD snelheden en grafische benchmarks.