HP Omen 15-ax025nd Review

Dutchiee.tv
3 februari 2017, laatste update op 1 mei 2017, 1.948 views

HP Omen 15-ax025nd

Voor mijn allereerste review probeer ik maar gelijk met een geweldig product te beginnen. Een tijd geleden wilde ik deze laptop al reviewen, maar wilde eerst goed het systeem leren kennen en er echt mee gespeeld/gewerkt hebben, voordat ik er iets over zeg.
Oordeel: Geweldige notebook met grafische power!

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Hoge kwaliteit
  • Goede grafische power
  • Snelle processor
  • Genoeg ruimte door 1TB HDD
  • Snelle SSD van 120GB
  • Snel opladen
  • Goede prijs!

Minpunten

• Momenteel nog geen slechte punten.

Achtergrond

Een behoorlijke tijd ben ik op zoek geweest naar een draagbare (15,6 inch) laptop waar ik op kon werken (met virtualisatiemogelijkheden), maar ook af en toe een spel op kon doen met wat maten. Hierdoor hoef ik dus niet 'elke' dag aan mijn bureau te zitten om te kunnen werken of gamen, maar ook eens af en toe de woonkamer kunnen bekijken, en op de bank te kunnen hangen.

[img]L9L17DQd[/img]
Het voordeel van de Omen is, dat er gewoon een HDMI aansluiting op zit t.o.v. de displayaansluiting, hierdoor kon ik af en toe de Omen aan mijn Tv hangen, en met een Xbox Elite controller speelde ik lekker Rocket League en andere games met m'n vrienden. Net een console :).
[img]7yFfjzsb[/img]
[img]Re1RTwWm[/img]
Voor mijn werk speel ik rond met virtualisatie, en dat lukt op deze Omen ook prima! Zelfs meerdere OS’en tegelijk naast elkaar draaien. De i7 heeft voor mijn beleving genoeg power!

Geluid

Het geluid van de Bang & Olufsen speakers (en mogelijkheden met een equalizer het nog meer naar je smaak aan te passen) klinkt erg goed. Jazz, klassiek, maar ook de podcast van Tiësto of Isaac klinken goed uit deze 2 B&O speakers (ja, heb een nogal variërende muzieksmaak). :P

Beeld

Het Full-HD matte scherm vind ik er erg mooi uit zien, vind het ook erg fijn werken. Vergeleken met andere laptops vind ik de kleuren juist ook wat zachter. Iets wat ik vooral erg fijn vind voor mijn ogen. :D
[img]KelhUr1y[/img]

Testen

Ik heb helaas door andere werkzaamheden geen tijd gehad om verder het scherm te testen, zoals vaak in uitgebreide reviews gebeurd. Allicht komt dit in de toekomst nog, eveneens met de snelheid van de M.2. SSD en HDD. Excuses hiervoor!

Aansluitingen

De aansluitingen zijn als volgt:
• Linkerkant zitten de Kensington Lock (voor als je naar een lan-party gaat en je laptop niet kwijt wilt raken :D), USB 2.0, USB 3.0 en de audio jack.
[img]HjMCwA2k[/img]
• Rechts zit een card reader, USB 3.0, HDMI, RJ45 Lan en stroomaansluiting.
[img]kPEUDBQG[/img]
[img]Is3pBQ7Z[/img]

Specificaties

De complete specificatielijst van de laptop liegt er in mijn optiek niet om. En dat voor een systeem wat maar 2,2 kilo weegt!:
- Windows 10 Home 64bit
- Intel® Core™ i7-6700HQ (2,6 GHz, tot 3,5 GHz, 6 MB cache, 4 cores)
- Chipset Intel HM170
- 8 GB DDR4-2133Mhz SDRAM (2x4 GB)
- 128 GB M.2 SATA Sandisk SSD
- 1000 GB HGST 7200RPM SATA 2.5” HDD
- NVIDIA® GeForce® GTX 965M (4 GB GDDR5 gereserveerd)
- 39,6 cm (15,6 inch) FHD IPS UWVA ontspiegeld WLED-backlit scherm
- Geïntegreerd 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
- Intel® 802.11ac (2 x 2) Wi-Fi® en Bluetooth® 4.2 combo (Miracast-ondersteuning)
- Stereo “Bang & Olufsen” luidsprekers
- 1 HDMI, 1 Head/Microphone, 1 USB 2.0, 2 USB 3.0, 1 RJ-45, 1 SD Slot
- Webcam HP Wide Vision HD-camera met twee digitale microfoons
- HP Imagepad met multi-touch
- Accelerometer
- 3-cels, 61,5-WHr lithium-ion met tot 10 uur en 30 minuten accuduur
- 150-Watt netvoedingsadapter. Ondersteunt snel opladen van de batterij: 90% in 90 minuten
- 2.2KG gewicht, (bxdxh) 38,2cm x 25,3cm x 2,45cm
- Ondersteuning voor Trusted Platform Module (TPM) – voor als je encryptie op je laptop wilt!
- 1 jaar onderdelen, arbeid en haal- en brengservice

Accu

De laptop gaat met normaal gebruik inderdaad een behoorlijke tijd mee. Het meest geweldige vind ik nog wel dat de laptop zeer snel is opgeladen.
[img]Is3pBQ7Z[/img]

Recovery

Eveneens ben ik erg blij met de recovery mogelijkheden. Ik heb nog wel eens meegemaakt dat ik een notebook compleet opnieuw moest installeren omdat ik een geweldig leuk virus op het systeem kreeg (wie heeft het niet gehad..), door de recovery heb je gewoon een werkend systeem binnen no-time. Het vreet overigens maar ongeveer 12,6GB van de 1TB schijf af, dus beter dan dat kan je het niet hebben!

Excuses voor de laatste foto's met schaduw erop. Ik realiseerde op het laatste moment dat ik geen foto had met de Omen die aan stond.

Tot dusver mijn eerste - niet al te uitgebreide - review. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Mocht je vragen hebben, stel deze gerust! Ik ga kijken of ik binnenkort wat tijd vrij kan maken om wat testen uit te voeren m.b.t. de M.2. SSD, HDD snelheden en grafische benchmarks.

Heb jij ook een HP Omen 15-ax025nd?

Geen toetsenbordverlichting? Haha, probeer F5 eens :+
Hi Kuusj98, ik heb eerder eens op die knop gedrukt met FN, maar dat werkte niet. Ik probeer het nu net (alleen F5),.. en ja hoor! 8)7 |:( Nou, kan ik daar wel een foto van bijvoegen.. Heb het verder na die ene keer testen ook niet echt gemist, de rode letters vind ik zelf al duidelijk genoeg.
Zal binnenkort ook wat benchmarks van wat games toevoegen, BF4/1 en Rocket League. Zijn games die ik zelf speel namelijk :)
Haha ja ik heb er op school ook al meerdere mensen op 'moeten' wijzen, HP had dit iets duidelijker kunnen aanpakken, of de verlichting gewoon standaard kunnen aanzetten. Zelf vind ik de letters helemaal niet duidelijk, donkerrood tegenover zwart is zo'n klein contrast dat ik nu met schemerend licht al moeite heb. 'Natuurlijk' typ ik blind, maar het is en toe toch makkelijk om te hebben, vooral in de nacht.

Het kost je ongeveer 1W aan stroom, niet veel dus, maar goed. Stop de laptop verder alsjeblieft in een fatsoenlijke sleeve als je hem ergens meeneemt. Ik heb aan de lijve mogen ondervinden hoe achterbaks HP met bepaalde zaken omgaat qua aftersales, en heb uiteindelijk van ellende maar 200 euro betaald om die rot top-plate (dus het plastic ding waar je toetsenbord/trackpad/Intel en nVidia sticker op zit) vervangen te krijgen omdat deze was gescheurd. Druk op een hoek, door bijvoorbeeld een tas die je neerzet en die plaat komt in het gedrang en breekt..

[Reactie gewijzigd door Kuusj op 25 juli 2024 06:31]

Kuus en ik spammen elkaar ook via de berichten. Dus de info is voor ons beide dubbelop hier :P

[Reactie gewijzigd door Dutchiee.tv op 25 juli 2024 06:31]

hi Dutchiee,
leuke review! ik zat zelf te denken om deze laptop te kopen, maar nu ik zie dat er meerdere mensen deze hebben. ga ik deze gewoon kopen.
Dank je! Ook de prijs is echt goed, heb gekeken naar asus en dell, maar vind deze ook gewoon mooier :D .
Hi Edwin,
Veel plezier met de Omen! Is een geweldig ding.

Groeten,
Dutchiee
Hi Dutchiee,
Jou uitgebreide review had mij over de streep getrokken en besloten de laptop te kopen, ik heb de laptop nu al 3 weken en ik zal je vertellen qua prijs kwaliteits- verhouding ben ik zeer tevreden.

Nogmaals bedankt voor je review!!

DeLuute,
Edwin
Anoniem: 940275 22 juli 2017 12:26
Hee Dutchiee,

Ik heb een vraag: ik schrijf heel veel en heb een toetsenbord nodig dat lekker typt. Wat is inmiddels jouw ervaring met het toetsenbord van de omen?

Ik hoor het graag!

Marijn
Hallo Marijn,

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik de Omen leuk vind om een beetje te surfen, maar niet om boeken te schrijven. De Omen zal ik je - als je echt veel wilt typen - niet aanraden. Is meer een laptop om te gamen/surfen, etc.

Hopelijk beantwoord dit je vraag :).

Groeten,
Ricardo
Ok Ricardo, thanks voor je eerlijkheid! Voor een schrijver is de Omen dus niet de beste optie. Ik ga denk ik voor de HP Spectre 360x, die een vreselijk fijn toetsen bord schrijnt te hebben.

Nogmaals dank!

Marijn
Hallo Mar,

Graag gedaan! Veel plezier met de Spectre!
Hey Dutchiee,
Ik heb zelf een HP Power Pavilion Cb061nd, ook met zo'n recovery op de HDD. Zou je me kunnen uitleggen hoe ik dat precies kan gebruiken of activeren?
Alvast bedankt!
Hi Walnut,

Is er in Windows zelf niet een HP programma die die partitie aan kan spreken? Geen idee eigenlijk hoe dat programmaatje heet, weet wel dat dat via Windows kan.
Hopelijk kan je hier wat mee. Anders even de manual van je laptop doorkijken, staat het ongetwijfeld wel tussen :)
Super bedankt, ik ga meteen kijken!