Sandisk Extreme Go (SDCZ800) 64GB Zwart Review

2 februari 2017, laatste update op 2 februari 2017, 2.339 views Rapporteer

Omdat mijn Sandisk Extreme USB 3.0 Flash Drive 64GB al na 30 minuten kapot ging heb ik deze als vervanging van DataIO gekregen.. zodra ik de mogelijkheid heb zal ik wat meer info en speedtestjes hier neer gooien.

Pluspunten

• Stevige kwaliteit
  • Snel

Minpunten

• lang niet zo snel als zijn broertje

Zoals beloofd zal ik hier een wat uitgebreidere review plaatsen..

Ik ga het niet extreem uitgebreid doen zoals sommige anderen, dit puur vanwege de tijd en de moeite die ik erin moet steken.

Omdat mijn vorige USB een half uur na aankomst ineens met tientallen foutmeldingen kwam opzetten en vervolgens volledig niet meer toegankelijk was heb ik deze RMA moeten sturen.

Hierop kreeg ik te horen van DataIO dat de usb niet op voorraad was en dat ze moesten wachten op de nieuwe levering.

Spontaan zonder melding kreeg ik echter 2 dagen later deze USB stick in huis.

De performance zal hieronder besproken worden.

Bij userbenchmark.com kan je een test downloaden die je volledige pc kan testen inclusief je USB stick. Dit heb ik bij de vorige echter niet kunnen doen. Gelukkig stond de Extreme USB 3.0 64GB er standaard al op! De scores van deze USB stick liegen er niet om en waren dan ook de reden waarom ik voor die USB stick gekozen had..: Rank 7 met 77.1% score.

Uitgaande van de score die deze usb stick haalt op mijn pc zou ik terug vallen naar rank 15 met 53%..

De volledige score kan je overigens hier vinden: http://www.userbenchmark.com/UserRun/2729562

De tests met AS SSD en Crystal diskmark komen nog.

Heb jij ook een Sandisk Extreme Go (SDCZ800) 64GB Zwart?

En nu? Ga je deze retourneren?
Daar ben ik nog niet over uit.. ik denk dat ik hoe dan ook even contact met ze opneem..
Wat was uiteindelijk je beslissing?
Ik heb hem besloten maar te houden.
De performance zit duidelijk onder de grens van zijn broertje maar desondanks gaat een iso van 8gb nog rustig met bijna 200 mb per seconde. Zo heel vaak hoef ik echter niet grote of kleine bestanden erop te zetten dus het stoort niet enorm.
Toch wel dus. Toch wel gehouden dus. Ik zat nog te denken aan het "Levenslange garantie" en "EOL" verhaal. Want als je toch die voorganger had gekozen en die gaat weer stuk en het is dan inmiddels EOL geworden, dan is hij toch "trager" dan de Go vervanger. Want Sandisk vervangt hem dan niet. ;)

[Reactie gewijzigd door NxCPU op 23 juli 2024 21:50]

Dat was inderdaad een van de gedachtes erachter ;)
Dat dacht ik al. Wanneer een product of generatie gewisseld wordt is het altijd oppassen.
Bedoel je te zeggen dat als iemand eenmaal een keer een vervangende usb-stick heeft gehad van SanDisk (omdat de eerste stuk ging) en die vervangende stick gaat stuk, SanDisk die niet meer vervangt?

[Reactie gewijzigd door Mogwai82 op 23 juli 2024 21:50]

Tuurlijk niet. Garantie is garantie. Als de fabrikant het product niet meer kan leveren zal het een vervangen vergelijkbaar product moeten leveren. Indien dat niet mogelijk is zal er een geld bedrag geboden worden waarvoor je bijvoorbeeld iets anders kan uitzoeken bij het bedrijf.
Ik reageerde op NxCPU

Juridisch gezien heb je als klant van DataIO alleen met DataIO te maken. SanDisk hoeft naar een klant van DataIO helemaal niets te vervangen/leveren/betalen. Die rechten heeft de klant van DataIO enkel jegens... DataIO.

[Reactie gewijzigd door Mogwai82 op 23 juli 2024 21:50]