Motorola Moto Z Play Zwart Review

31 januari 2017, laatste update op 31 januari 2017, 710 views Rapporteer

Ik zou iedereen aanraden deze telefoon te kopen als je op zoek bent naar een telefoon met degelijke bouw, goed gebruiksgemak, soepele software met extra pluspunten en en grote accu. Je moet dan wel de grootte van het toestel daarbij accepteren.

Pluspunten

• Accu
  • Kale android met enkele zeer goede toevoegingen
  • Goed gebouwd

Minpunten

• Groot en lomp voor 5,5"
  • Niet de mooiste

Voor iets meer dan 200 euro meer dan een Sim-Only mocht ik deze telefoon aan mijn abonnement toevoegen, dus dat was een makkelijke keus. Mijn vorige telefoon was een Moto G3, waar ik zeer tevreden over ben en een nieuwe Motorola was dan ook zeker mijn voorkeur. Ze zijn degelijk gebouwd, stralen vertrouwen uit, draaien soepel op een redeijk kale Android met enkele goede toevoegingen (zoals schudden voor zaklamp, en vanaf onder vegen om het scherm te verkleinen). Deze Moto Actions zijn goed uitgewerkt en werken erg prettig.

Voor een toestel van 5,5" bestaan er kleinere en lichtere versies. Het toestel is aan de grote kant en hoewel hij voor zijn forse formaat best goed 'gekleed' is, blijft het een volslanke verschijning. Daar krijg je wel een erg grote accu voor terug, wat een pluspunt is. Ik ben gewend om elke nacht mijn smartphone aan de oplader te leggen - gewoonte - maar hij zou ook 2 volle gebruiksdagen mee kunnen, ook met redelijk intensief gebruik. Daarnaast heeft de telefoon een zeer sterke WiFi-antenne - opvallend beter dan andere smartphones en apparaten. Ook de vingerafdrukscanner werkt snel en fijn. In andere reviews lees ik dat mensen dit als thuisknop willen: op dit moment fungeert hij meer als aan/uit-button dus als je de knop weer aanraakt lockt het toestel weer. Wat mij betreft erg prettig en beter dan de optie voor een home-button. Immers missen dan alsnog de andere 2 knoppen.

De Moto mods zijn op papier een leuke gimmick, maar wie behoefte heeft om zijn telefoon een centimeter dikker te maken met een speaker van 89 euro(!) zou ik niet weten. Al blijkt volgens andere reviews de geluidskwaliteit heel aardig, zijn er ongetwijfeld losse speakers voor dat geld die beter geluid leveren. Ik zie het niet als nuttige toevoeging en verwacht dat het gauw in de vergetelheid raakt.

Al met al zou ik iedereen aanraden deze telefoon te kopen als je op zoek bent naar een telefoon met degelijke bouw, goed gebruiksgemak, soepele software met extra pluspunten en en grote accu. Je moet dan wel de grootte van het toestel daarbij accepteren.

Heb jij ook een Motorola Moto Z Play Zwart?