AVerMedia AVerTV Super 007 Review

-DarkShadow-
19 november 2009, laatste update op 19 november 2009, 2.192 views

AVerMedia AVerTV Super 007

Specificaties75 Ohm aansluiting voor televisie/ radioAntenne aansluiting voor FM radioIR oogje met afstandsbedieningComposiet aansluiting + stereo geluidTeletextIn de doos VLNR:IR OogRadio antenneAfstandsbediening + batterijenKorte handleiding + CD-RomAverTV Super 007Installatie De installatie van de kaart ging erg soepel. Nadat ik de kaart in het moederbord had geprikt liet ik Windows 7 x64 zoeken naar drivers. Deze werden snel gevonden en moeiteloos geïnstalleerd. Gebruik Ik was benieuwd of dat dit goedkope kaartje zou werken in Windows Media Center, dus dat probeerde ik eerst. Het...

Pluspunten

• WMC compatible

Minpunten

• Tuner kwaliteit

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Specificaties
  • Korte handleiding + CD-Rom
  • AverTV Super 007
Installatie

Gebruik
Ik was benieuwd of dat dit goedkope kaartje zou werken in Windows Media Center, dus dat probeerde ik eerst. Het kaartje werd herkend door WMC en ik kon kanalen instellen. De zenderindeling van mijn analoge kabel provider was beschikbaar, dus die heb ik gebruikt.

Alle WMC features werken goed, maar de beeldkwaliteit viel enorm tegen. Het lijkt alsof de kaart niet goed op de juiste frequentie afstemt. Ik heb enkele fragmenten opgenomen om de kwaliteit te demonstreren:Let niet op de encoding fouten, ik heb de fragmenten omgezet naar MPEG-4 met VLC. Zoals je ziet is de ruis onacceptabel. De meeste kanalen zaten wat betreft kwaliteit tussen fragment (1) en (2) in.

Om dit probleem op te lossen heb ik de TV kaart zelf naar kanalen laten zoeken. Dat was geen succes, aangezien er slechts vier kanalen werden gevonden.

Ik heb het ook nog geprobeerd door de nieuwste driver te downloaden en ik heb het nog geprobeerd met de software van AVerMedia zelf (AverTV). Met AverTV werden ook slechts enkele zenders gevonden en deze waren weer van miserabele kwaliteit.

Ik heb de kwaliteit van het kabelsignaal getest met een televisie, dit was perfect. Ik had de televisie en de kaart aangesloten met een Hirschmann kabel, dus daar kan het niet aan liggen.

Daarnaast heb ik geprobeerd verschillende storingsbronnen te elimineren en uit wanhoop heb ik zelfs een ander PCI slot geprobeerd. Niks mocht baten, het beeld bleef slecht. Na vijf uur testen kon ik maar tot maar één conclusie komen: de kwaliteit van de TV kaart is miserabel.

Omdat ik de kaart had gekocht voor de TV functionaliteit had verder testen ook geen zin meer. Ik heb de afstandbediening en de composiet ingang dan ook niet meer getest.

Ik heb AVerMedia om een reactie gevraagd.

De featureset, prijs en software kunnen heel aantrekkelijk zijn, maar als de basisfunctionaliteit nauwelijks werkt is het product nog steeds waardeloos.

Heb jij ook een AVerMedia AVerTV Super 007?

Er is gewoon veel ruis in een computerkast heb ik het idee. Overigens kan het hier en daar beter worden met instellingen. Met mijn Hauppauge had ik als bron ipb. cable voor Antenna gekozen en dat wilde de kwaliteit wel opschroeven.
Het is nu eenmaal zo dat analoge televisie geen geweldige kwaliteit kent. Het zijn beeldlijnen en dat geconvert naar pixels. Het werkt gewoon nooit super op een computer, mede omdat we toch wel digitale kwaliteit gewend zijn.
Wat ik iig. zie ziet er vrij 'normaal' uit voor een tunerkaart in een computer. Over het algemeen zit er overigens in videorecorders een versterker voor de tuner en deze zal ook minder last ondervinden van ruis door omliggende kaarten. Vandaar dat deze over het algemeen een beter beeld door kunnen geven (mits er een scart/composite of s-video verbinding is.
Ik vind het erg jammer dat de s-video ingang niet is getest; meestal gebruiken we toch alleen maar de kaart als omzetter van s-video signaal (bijv. bij gebruik digitenne enzo) naar pixels.
Kan de matige kwaliteit ook niet liggen aan het feit dat je analoge TV kijkt op een LCD tv? Toen ik destijds overging van een CRT naar een LCD was de kwaliteit van het analoge signaal ook ineens om te janken. Nu kijk ik digitaal (met een FloppyDTV in MediaPortal) en is de kwaliteit dik in orde.
De beeldkwaliteit wordt duidelijk verpest door de slechte tuner.
Het is al jaren niks met tv ontvangst op pc's

Als je de beste kaart neemt en je tweakt je suf haal je net aan VHS kwaliteit.

Pas bij s-video in van een videorecorder als tuner wordt het beter,

Waarom? Ik denk omdat kaartjes 9,99 moeten kosten of zo..