Acer Revo One RL85 SYYEH.009 Review

21 januari 2017, laatste update op 22 januari 2017, 447 views Rapporteer

Zie review.

Pluspunten

• Zeer compact
  • Zeer stil
  • Voldoende vlot
  • Mooi

Minpunten

• Upgrade geheugen aan te raden
  • Aan/uit knop nogal klein
  • Acer bloatware
  • Kwaliteit meegeleverd toetsenbord en muis

Na een half jaar intensief werken met de Revo One is het tijd voor een review. Hij doet het goed! Ik heb een voorliefde voor minidesktops en een afkeer van grote, lelijke en onhandige desktopkasten. Acer adverteert dit ding als mediastation maar gebruik voor dagdagelijkse bezigheden (surfen, office, multimedia) gaat probleemloos.

Het is een zeer compact wit doosje. Alle aansluitingen, inclusief de kleine aan/uitknop zitten achteraan. Een degelijke i5 processor (Broadwell, 5200U) maakt dat alles vlot verloopt. De 128 GB SSD (netto wat minder) geeft een extra snelheidsimpuls en zorgt voor een opstart in 13 seconden.

Standaard 4 GB RAM-geheugen voldoet maar kan vrij vlot verhoogd worden tot max. 8 GB. Aanrader. Officieel is het geheugen niet uit te breiden maar op YouTube wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit doet. Geen plug & play maar ook geen raketwetenschap. Beetje prutswerk door de kleine kabouterschroefjes maar verder geen probleem. Hou er wel rekening mee dat 2x4 onmogelijk is, 1x8 laptopgeheugen is wat je moet hebben.

Qua opslag is de 128 GB SSD beperkt maar Acer heeft dat redelijk briljant opgelost door intern alles te voorzien voor een extra schijf of zelfs meerdere schijven. Simpelweg inpluggen en klaar.

Verder wil ik nog het geluid vermelden, vooral de afwezigheid ervan. Dit ding is opmerkelijk stil, ook bij multitasking.

Nu vraag je je misschien af: waarom dan geen laptop? Wel, ik werk steeds aan m’n bureau dus een mobiel apparaat is geen plicht. Verder fan van een groot en goed scherm. De Revo is gekoppeld aan degelijke 24” IPS-monitor. Wie een cleane ervaring wil, kan ik aanraden de aanwezige SSD te formatteren en Windows schoon te installeren. Dit verwijdert de onnodige Acer-schil compleet en maakte het systeem nog vlotter.

De Revo One krijgt in de nabije toekomst een opvolger, Revo Base genaamd. Deze wordt nog kleiner (mogelijkheid tot schermbevestiging) en krijgt Skylake processoren en een grotere SSD (256 GB). Nadeel is wel dat je geen extra schijven meer kan toevoegen. Enkel via een SD-kaartje kan je de opslag verdubbelen tot max. 512 GB.

Om met de Revo One af te sluiten: u leest hier de review van een tevreden koper en gebruiker. Ik kocht ‘m voor 500 € en mijn huidige configuratie (8 GB RAM + 60 €, extra schijf 1 TB + 60 €) brengt het totaal op 620 €. Voor dat geld koop je ook een klassieke desktop, inderdaad, maar is die dan zo klein, veelzijdig, mooi en stil? ;)

Heb jij ook een Acer Revo One RL85 SYYEH.009?

Toevallig heb ik van het weekeinde deze Revo geadopteerd van een vorige eigenaar die naar een laptop is gegaan.
Uiteraard gelijk even open geschroefd en gekeken naar de 4gb RAM omdat ik die wil vervangen met 8gb. Echter, als ik zo kijk, lijkt het alsof je met wat moeite toch in/bij de sleuf kan om de huidige sodimm er uit te halen? Wat denk jij?
Lukt zeker, maar je moet ‘m wel een beetje demonteren. Dit filmpje heeft mij erg goed geholpen: https://www.youtube.com/watch?v=8aiJEFNoTEU&t
Ja volgens mij ken ik die. Ik bedoelde meer zonder echt alles open te schroeven 😀 lijkt alsof de sleuf waar dram zit net genoeg ruimte zou zijn om hem er uit te halen..
Ik ga het gewoon eens proberen denk ik...