Ik heb deze printer nu bijna een jaar, maar heb toch een andere ervaring. Ik vind het inktverbruik behoorlijk hoog.
Elke keer wanneer je gaat printen, worden de koppen gereinigd door er een beetje inkt doorheen te laten gaan, het eerste setje was, ondanks dat ik vrijwel alleen zwart/wit printte en incidenteel kleur, na twee maanden op. Eens in de twee uur print ik een pagina uit.
Ik heb hem gekocht als vervanging van mijn Pixma 4000, die was een stuk sneller dan deze printer en de cartridges waren lekker goedkoop. De kwaliteit van de afdrukken van de 4700 is wel goed, vooral Foto's.
Mijn 4000 gaf na jaren trouwe probleemloze dienst de geest, eerst werden de afdrukken slechter en haperde hij. Op een gegeven moment printte hij helemaal niets meer. Reinigen van de printerkop werkte niet, toen heb ik de kop vervangen, maar dat bood ook geen soelaas. Printerkop aan kennis gegeven die ook een 4000 had.
Toen 4700 aangeschaft. Daarna toch de 4000 nog even opengemaakt en toen zag ik dat de bandkabel naar de kop scheurtjes bevatte.
De 4700 beviel in eerste instantie goed, ondanks het trage opstarten. Ik wilde na een paar weken tien cd-tjes printen, maar af en toe spuugde hij de cd houder eruit.
Op dit moment kan ik zelfs vrijwel helemaal geen cd's meer printen, omdat hij de cd er 9 van de 10 pogingen uitgooit, erg frustrerend en vooral tijdrovend, omdat je elke keer weer het afdrukken opnieuw moet beginnen. Ik heb geen zin om dit inktverslindende monster terug naar de winkel te brengen voor reparatie. Cartridges zijn nu weer leeg.
Heb inmiddels al een Brother HL-2150N laserprinter aangeschaft , had ik veel eerder moeten doen, wat een genot! Snel en superscherpe letters.
Heb het een beetje gehad met Canon, en om CD's te printen schaf ik maar een Epson PX710W aan, heb ik tenminste ook weer een scannertje.